Τρίτη, Απριλίου 01, 2008

ALIMOCITY…

… αντί «animosity». Αλλά, αν δεν ξεσκατίσουμε γρήγορα μερικά θέματα με το… σύνθημα, θα προχωρήσουμε σύντομα στο… παρασύνθημα!

Και, σήμερα, θα αναφερθώ στο θέμα της παραλίας, αφού είναι και το φλέγον (προσεχώς)! Γιατί, η παραλία του Αλίμου, από ‘κει που ανήκε στον ΕΟΤ, πέρασε ξαφνικά στα «Αστικά Ακίνητα» και στην «Ακτή του Ήλιου», τη θυγατρική τους. Και οι κάτοικοι της πόλης πληρώνουν… πρόστιμο για να κάνουν μπάνιο!

Ωραίο το κόλπο αποκομιδής… ψήφων! Αν είσαι, λέει, δημότης, ΔΕΝ πληρώνεις. Που σημαίνει:
1. Αν είσαι δημότης Αλίμου που ζει στην… Καστοριά και κάνεις τα μπάνια σου στα… γλυκά νερά, ΔΕΝ πληρώνεις. Αρκεί που ψηφίζεις στον Άλιμο. Ευχαριστούμε πολύ! Ποιος νοιάζεται που δεν έχεις πρόσβαση στην παραλία Αλίμου και που πληρώνεις τα δημοτικά σου τέλη στο δήμο Καστοριάς μέσω ΔΕΗ? Τώωωρα μας… φώτισες (στο blackout)!
2. Aν είσαι δημότης Κομοτηνής και ζεις μπροστά στην παραλία του Αλίμου, όμως, πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο για να μπεις στην παραλία! Αμέ! Δεν φτάνει που πληρώνεις τα δημοτικά σου τέλη στον Άλιμο (εκτός κι αν ο Ορφανός τα στέλνει στον Κοτσάκη και δεν το ξέρουμε – αν κι είναι απίθανο ο «πράσινος» να δίνει λεφτά στον «γαλάζιο»), αλλά πρέπει και να… μαυρίζουμε τον εκάστοτε δήμαρχο (κι ας φορά… αντηλιακό με δείκτη προστασίας 60!) για να έχουμε το δικαίωμα να έχουμε τζάμπα… θαλασσινό νερό!!!

Ο δήμαρχος του Ελληνικού, αποδείχτηκε μεγάλος τσαμπουκάς: έκανε μια απεργία πείνας και άνοιξε την παραλία σ’ όλους! Και έξυπνος: έγινε ΚΑΙ ήρωας στα μάτια όλων ΚΑΙ στυλάκι (αμ, πως… με τόση αφαγία)! Αν ήταν εργένης, θα τον βγάζανε «most eligible bachelor» στο «Lifestyle»! Αλλά, αφού παντρεύτηκε, του ‘μεινε η δόξα…

Όταν παίρνεις τηλέφωνο το δήμο Αλίμου και θίγεις τα παραπάνω θέματα, σου λένε το εξής: ο «δωρητής» της παραλίας έθεσε σαν όρο να μπαίνουν τζάμπα οι δημότες. Κοίτα να δεις φίλε μου: «πράσινος» δήμος να τσαμπουνάει τέτοια «γαλάζια» πρασινάλογα για κουτοχορτοφάγους! Δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι:
1. Η παραλία ήταν… ιδιωτική κάποτε και δωρίστηκε
2. Ο ΕΟΤ είναι ο… δωρητής (αφού ήταν ο προηγούμενος υπεύθυνος) κι έθεσε και… όρους (τρομάρα του, πως αγαπάει τους Αλιμιώτες)!
3. Και να υπήρχε τέτοιο «πράγμα» που λέγεται «δωρητής», η πρόθεσή του ήταν να κάνουν μπάνιο οι δημότες (κι ας είναι και στην… Καστοριά) κι όχι οι κάτοικοι (κι ας μένουν και… πάνω στην παραλία)!

Επιπλέον: μην μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε ποιος ήταν ο… «δωρητής». Είναι ανώνυμος, ο κακόμοιρος. Δεν τον ξέρει κανείς. Ούτ’ η μάνα του! Ούτ’ η δικιά μου!! Ούτε και του δημάρχου!!! Ούτε… μυστικός πράκτωρ Θ.Β.-000 να ‘τανε!!! Βρε, το μπαγάσα…

Θα μου πεις: δεν μπορείς να προσβάλεις το «πνεύμα» του δωρητή νομικά, υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύτηκε η πρόθεσή του? Μπορείς, όταν:
1. Υπάρχει πράγματι «δωρητής»,
2. Το κάνεις εντός 5 ετών από τη δωρεά και…

… αν «σου κάτσει»! Γιατί αλλιώς, ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ. Εκτός, τελικά, αν επιθυμείς (και μπορείς!) να σηκώσεις τον κόσμο, ώστε να «σου κάτσουν» τα Αστικά Ακίνητα κι ο δήμος Αλίμου. Αλλά ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, ε? Ότι ίσως τελικά δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα απ’ ότι επιλύονται, δεδομένου ότι ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία. Γιατί αν είχαμε, τότε ΔΕΝ ΘΑ ‘ΧΑΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!! Αλλά ετούτοι σήμερα είναι πλειοψηφία…

Το θέμα της παραλίας ΔΕΝ θα μείνει έτσι. Ούτε και καμία απεργία πείνας θα κάνουμε, καθότι είμαστε… λιγούρηδες. Είμαστε όμως και σαρκοβόροι! Ε… μ’ αυτό κάαατι-τις θα κάνουμε! Γιατί η παραλία είναι δημόσια περιουσία. Κι αν ένα εκατομμύριο χαρτιά λένε αλλιώς, τότε όλα λένε ψέματα και είναι πλαστά! Κι όταν κάποιος σου τρώει την περιουσία, κάποια στιγμή ΤΡΩΣ ΕΣΥ ΑΥΤΟΝ!

Έτσι δεν έλεγε πάντα ο καθηγητής της ιστορίας?

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...