Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Σύσσωμη η τοπική ΝΔ σε εκδήλωση εμφυλιοπολεμικής αναμόχλευσης

Τον αράπη κι αν τον πλένεις…το σαπούνι σου χαλάς! Έτσι λέει μια παλιά παροιμία που δένει απόλυτα με την εκδήλωση – μνημόσυνο που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Ροδόπης «Αγία Ειρήνη» και τελέσθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2008 στον οικισμό του Ανθοχωρίου Κομοτηνής για τα θύματα, όπως αναφέρει το μνημείο, της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής που εφονεύθησαν την 15 Μαρτίου 1949 αγωνισάμενοι κατά των εχθρών της πατρίδας. Όπου «θύματα» οι χωροφύλακες της εποχής εκείνης, και «εχθροί της πατρίδας» ο Δημοκρατικός Στρατός (ΔΣΕ). 60 χρόνια μετά, ορισμένοι θέλουν ακόμα να βλέπουν φαντάσματα, στρατοδικεία και την Μακρόνησο. Τι κι αν τα όπλα σίγησαν το 1949 στο Γράμμο, οι ιδεολογικές πυροβολαρχίες των νικητών (άραγε υπάρχει νικητής σε εμφύλιο πόλεμο;) δεν έπαυσαν έκτοτε να εκτοξεύουν συστηματικά ρητορικές οβίδες διαστρέβλωσης, λασπολογίας, αντικομμουνιστικού μένους και σκοταδισμού. Επί ολόκληρες δεκαετίες μετά τη λήξη του Εμφυλίου, το επίσημο κράτος γιόρταζε ανελλιπώς κάθε χρόνο τη συντριβή των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Βίτσι – Γράμμο και την «εποποιΐα» των χωροφυλάκων του Συντάγματος Μακρυγιάννη κατά της «ανταρσίας των εγκληματικών ορδών του εαμοκομμουνισμού», το Δεκέμβρη 1944 στην Αθήνα.
Μνημείο της Χωροφυλακής
Σήμερα, για τα προαναφερόμενα, φρόντισε η επίσημη ΝΔ, που μέσω του Δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στην παράταξη του, του εκπροσώπου, Κώστα Πατερόπουλου, του Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ανήκουν στην συντηρητική παράταξη και με τελετάρχη τον Προέδρο της Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη Χρίστο Μπραντζουκάκη, βρέθηκε σύσσωμη στο μνημείο του διχασμού για την τέλεση του συγκεκριμένου μνημόσυνου [διάβασε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο Χρόνος»]. Η τέλεση του μνημόσυνου μπορεί να ήταν πράξη επιβεβλημένη από την εξακολουθητικώς ιδεολογική τοποθέτηση και κοσμοθεωρητική αντίληψη των οργανωτών της εκδήλωσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τύχει επιβράβευσης από τον Δημοκρατικό Λαό. Στο παρελθόν, για να είμαστε δίκαιοι, βουλευτές και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν παραβρεθεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
Τέτοιες εκδηλώσεις διχασμού και μνήμης του εμφυλίου πολέμου πρέπει να καταδικάζονται από όλους μας. Την αρχή την έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του Συνασπισμού. Δυστυχώς άκρως του τάφου σιωπή από τα υπόλοιπα κόμματα, που δείχνουν με την σιωπή τους να αποδέχονται τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες. Το ίδιο ισχύει και με τις δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις που αν θέλουν να λέγονται προοδευτικές πρέπει και να το δείχνουν.
Δείτε στην ιστοσελίδα της ΝΔ την υποψηφιότητα του Χρίστου Μπραντζουκάκη. Διαβάστε από την τοπική εφημερίδα «ο Χρόνος» για την συγκρότηση της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, που ο εν λόγω κύριος είναι Πρόεδρος. Επίσης στην ίδια εφημερίδα η παρ’ ολίγον συνεργασία Μπραντζουκάκη – ΛΑ.Ο.Σ. και ενδιαφέρον έχει επίσης η αιτιολογία της τοποθέτησής του στην Εθνική Επιτροπή Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας στο ιστολόγιο μας. Το παρακάτω βίντεο είναι από το δελτίο ειδήσεων της Τρίτης 25 Μαρτίου, του περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού ΔΕΛΤΑ. Σ’ αυτό ο Χρίστος Μπραντζουκάκης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

Γράφει ο Μιχάλης «ΕΑΜίτης» Κωνσταντίνου mixakosta@gmail.com
και ο Nivas comments

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...