Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2008

Πρώτα να κλείσουν οι παλιοί λογαριασμοί και μετά να ανοιχτούν οι νέοι


Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ασφαλιστικού προβλήματος? Η μη είπραξη των εισφορών από τα Ταμεία. Γιατί ο εργοδότης, ενώ δίνει τα 2/3 του ονομαστικού μισθού στον εργαζόμενο με το πρόσχημα να δώσει το υπόλοιπο 1/3 στο ΙΚΑ, το… κρατάει για την πάρτη του. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, αποτελεί ΚΛΟΠΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. Και ΔΕΝ διαφέρει καθόλου από το να μπει ένας διαρρήκτης σπίτι σου και να σου πάρει την τηλεόραση!
Πως ακριβώς θα διορθωθεί αυτό με το νέο ασφαλιστικό? Πως το να δουλεύει ο εργαζόμενος 5 χρόνια παραπάνω εξασφαλίζει ότι ο εργοδότης θα καταβάλει στο Ταμείο τις εισφορές? Τα δύο δεν έχουν σχέση! Το μόνο μέτρο που θα εξασφαλίζει την καταβολή των εισφορών εγκαίρως και στο ακέραιο είναι η αστυνόμευση των εργοδοτών και τα πρόστιμα σε περιπτώσεις καθυστερήσεων. Αντιθέτως, αυτό που βλέπουμε είναι να… διαγράφονται οφειλές.
Και τι είναι αυτό που λένε ότι διαγράφονται οφειλές ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ? ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!! Ο εργοδότης παρακρατεί τα λεφτά ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ και (ασχέτως με που πρέπει να καταλήξουν αυτά) οι οφειλές είναι ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ! Όταν, λοιπόν, η κυβέρνηση χαρίζει στον εργοδότη τα χρωστούμενα, του χαρίζει ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ!!! ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι αυτά τα λεφτά – όχι των Ταμείων. Κι εμείς αφήνουμε τον εργοδότη να τα δώσει στο Ταμείο για να πάρουμε σύνταξη! Αν, για οποιοδήποτε λόγο, ο εργοδότης δεν τα δώσει στο Ταμείο, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ!!!
Η αλήθεια είναι αυτή: Η «ΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ! Αν πραγματικά κάποιος ΗΘΕΛΕ να λύσει το ασφαλιστικό, θα έπρεπε να θεσμοθετήσει ως εξής:
Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ! Θα μπορούσε δε να γίνει το ίδιο με όλον το μισθό και να καταβάλει ο ίδιος ο εργαζόμενος και τον φόρο του! Αν και το κράτος δεν αφήνει κανέναν εργοδότη να… φοροδιαφύγει, τουλάχιστον όσον αφορά σε θέματα μισθοδοσίας.
Θέλουν ν’ αυξήσουν τα όρια ηλικίας? ΟΚ! Θέλουν να αυξήσουν την εισφορά? ΟΚ! Όλα αυτά ΔΕΝ αντικρούουν τον προηγούμενο συλλογισμό. Τι πειράζει δηλαδή το κράτος και τον εργοδότη, αν αλλάξει ο… κομιστής? Αν τα λεφτά στο ταμείο πάω να τα δώσω αυτοπροσώπως, για να μη βάζω και σε… τρεχάματα το αφεντικό μου? Ή μήπως… πειράζει??? Όπως ακριβώς πειράζει – για τους ΟΜΟΙΩΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λόγους – το νέο φορολογικό σύστημα πετρελαίου θέρμανσης τους βενζινάδες?
Ας κλείσουν, λοιπόν, οι λογαριασμοί των εργοδοτών στα Ταμεία πρώτα! Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάγκη αλλαγής ενός συστήματος, όταν δεν έχουμε ακόμη μετρήσει όλα του τα έσοδα!!! Για να τα μετρήσουμε όμως, πρέπει πρώτα να τα λάβουμε! Ναι???
ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΒΙΟΣ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ! ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΛΕΣ!
Μην πιάνεστε κορόιδα!!! Γιατί αυτούς που χάφτουν τις «μύγες» που τους αμολάνε οι απανταχού επιτήδειοι τους λένε «μυγοχάφτες»… ΔΙΚΑΙΩΣ! Και κανείς δεν μπορεί να γίνει πιο επιτήδειος από ΕΜΑΣ, αν δεν του το επιτρέψουμε…

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...