Τρίτη, Μαρτίου 11, 2008

Αγανακτισμένη...Αγροτιά

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΠΥΘΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου για το 2008, οι αγρότες του χωριού Πυθίου Διδυμοτείχου βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά προβλημάτων που τους έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στην απόγνωση.
Προβλήματα όπως:
1) ενώ ήρθε η εποχή για την προετοιμασία των χωραφιών και την νέα σπορά, τα αναχώματα παραμένουν ανοιχτά με ορατό τον κίνδυνο μίας νέας πλημμύρας και επακόλουθο την καταστροφή και της ανοιξιάτικης σποράς.
2) Οι πληγές από τις προηγούμενες πλημμύρες παραμένουν ανοιχτές. Οι αγροτικοί δρόμοι που σε πολλά σημεία καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του φθινοπώρου, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση παρεμποδίζοντας σε πολλά σημεία τους αγρότες και τα μηχανήματα μας να φτάσουν στα χωράφια τους.
3) Οι αποζημιώσεις από τις προηγούμενες πλημμύρες που τόσο ανάγκη έχουν οι αγρότες δυστυχώς καθυστερούν και τους δυσκολεύουν να αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά τα έξοδα της νέας σποράς.
4) Κοντά σε όλα αυτά η μεγάλη αύξηση των τιμών στα λιπάσματα στους σπόρους τα διάφορα εφόδια και το πετρέλαιο έχουν δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα για τους αγρότες του Πυθίου και των γειτονικών χωριών.
Ο Αγροτικός Σύλλογος του Πυθίου καλεί την Κυβέρνηση την Περιφέρεια και την Νομαρχία Έβρου να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στα προβλήματα αυτά.

Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με δυναμικούς αγώνες το δικαίωμα μας να μείνουμε στο χωριό και να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

1 Τα σχόλια σας εδώ!:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Ελα μια βόλτα και από το www.katagelies.gr και κάνε και εκεί την καταγγελία σου για να την προωθήσουμε

Διαβάστε στο ιστολόγιο...