Σάββατο, Μαρτίου 29, 2008

ΣΚΟΠΙΑ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ


Γιατί “καίγονται” οι ΗΠΑ για τα Σκόπια ; Η αλήθεια !

Στον αμερικάνικο στρατό, κάποιοι χιουμορίστες υποστηρίζουν ότι µόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel.
Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι.
Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς ..δίπλα μας. Στο Κόσσοβο !!
Έχει έκταση 10.000 στρέμματα και βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Κοσσυφοπεδίου, στην πόλη Ουρόσεβατς στα σύνορα με την FYROM.
Αμέσως μετά το τέλος των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, τον Ιούνιο του 1999, οι ΗΠΑ απαλλοτρίωσαν µε ταχείες διαδικασίες την έκταση και σε χρόνο ρεκόρ, από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, προχώρησαν στην κατασκευή της βάσης Camp Bondsteel και της μικρότερης αλλά εξίσου σημαντικής βάσης το Camp Monteith .
Η Kellogg Brown & Root, (θυγατρική της Halliburton) που κατασκεύασε το Camp Bondsteel για λογαριασμό του στρατού, ασχολείται ουσιαστικά µε τα πάντα, στις βάσεις, εκτός από τα καθαρά στρατιωτικά θέματα, χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Στην Halliburton …..ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000, οπότε και παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στην πολιτική καμπάνια των Ρεπουμπλικάνων, λαμβάνοντας ως αμοιβή 34εκατομ.δολάρια !!!!!!
Κρίνοντας από την εξέλιξη της…..ιστορίας , μάλλον σαν προκαταβολή μου φαίνεται και αυτό γιατί υπό τη διοίκηση του Cheney ως υπουργός Άμυνας η Halliburton πέρασε από την 74η στην 18η θέση στην κατάταξη των κύριων εργολάβων του Πενταγώνου.
Η Halliburton λοιπόν δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια -μέσω θυγατρικών- εκτός από την παροχή υπηρεσιών στα αμερικανικά στρατεύματα στις βάσεις που ανέφερα και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του αγωγού ΑΜΒΟ.
Του ενεργειακού αγωγού δηλαδή, που επιθυμούν να λειτουργήσει το 2011 και θα μεταφέρει τα πετρέλαια της Κασπίας από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας μέσω FYROM στο αλβανικό λιμάνι Βλόρα και από εκεί μέσω μεγάλων δεξαμενοπλοίων θα γίνεται η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης και της Αμερικής.
Η βάση στο Κοσσυφοπέδιο και η τοποθεσία που επελέγη για την οικοδόμησή της «συνέπεσε»(???) με τη διαδρομή του αγωγού AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil) και θεωρείται από στρατηγικής άποψης ως «κορυφαίας σημασίας» διότι έτσι ο αγωγός θα ελέγχεται οικονομικά και στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, ακόμη κι αν μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο.
Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της “κάνουλας”...
Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποιο λόγο …καίγονται οι ΗΠΑ ,τόσο για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, όσο και για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
.
Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος εξίσου σημαντικός λόγος για τους ……ιθύνοντες της Αμερικανικής κυβέρνησης.
Αφού όπως ανάλυσα , τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα (Halliburton ) διαπλέκονται με την πολιτική και τις στρατιωτικές παρεμβάσεις ,οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί, αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008.
Ό,τι προλάβουν στους επόμενους οκτώ μήνες.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της πίεσης που μας ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να κλείσει το θέμα της ονομασίας και όχι η ….δήθεν επιθυμία του Bush να κλείσει την προεδρική του καριέρα με μια ….διεθνή επιτυχία .
Αυτές οι «παπαρολογίες» που προσπαθούν να “καλλιεργήσουν” τα ….έγκυρα(?) και μη …….καθοδηγούμενα (?) ΜΜΕ της χώρας μας είναι μέσα στα πλαίσια ενός γενικευμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού των συμπολιτών μας .
Βέβαια στο παιχνίδι μπαίνουν και κάποιοι από τους …χορηγούς των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, πολλοί εκ των οποίων δεν επιθυμούν για ευνόητους …διαπλεκόμενους λόγους να δοθεί τώρα …συγκεκριμένη λύση, ελπίζοντας ότι με την αλλαγή στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ τον Νοέμβριο θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τους οικονομικούς συσχετισμούς (προς όφελος τους) στην περιοχή μας.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας όμως, είναι γνώστης όλων αυτών των πτυχών και πλήρως πεπεισμένος ότι η παρούσα συγκυρία φαίνεται η πλέον κατάλληλη, για να λυθεί το Σκοπιανό ευνοϊκά για τη χώρα μας.
Αφού ….άντεξε στην τεράστια ….υπόγεια επίθεση που του έγινε , βρίσκετε πλέον τοποθετημένος στην σκακιέρα από θέση ισχύος.
Αυτοί …καίγονται και όχι εμείς.
Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι ……Veto !!!

ΣΧΟΛΙΟ (πατήστε εδώ) (και εδώ)
Αλήθεια το Πεδίο βολής "Ψηλός Στάλος" της Επαρχίας Διδυμοτείχου, και προσεχώς Νατοϊκός χώρος ελέγχου του επικείμενου Αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μήπως συνδυάζεται με τα παραπάνω γεγονότα;

1 Τα σχόλια σας εδώ!:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ...ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ!!!!ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΠΟΝΔΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ Η ΜΗ....!!!ΟΜΩΣ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝ "ΚΥΡΙΟ" ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ,ΤΟΝ "ΚΥΡΙΟ"ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ,ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ....ΕΙΜΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΙΩΘΩ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΓΗ,ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΙΓΕ ΤΟΝ ΑΡΗ Η ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΕΝΤΙΩΝΟΤΑΝ....Ο "ΚΥΡΙΟΣ"ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ,ΤΗ ΓΗ ΣΑΣ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ,....ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.....ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..........ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΨΥΧΗ,ΙΣΤΟΡΙΑ.......ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΕ...ΝΑ ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΦΑΝΗΚΑ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ..

Διαβάστε στο ιστολόγιο...