Πέμπτη, Απριλίου 03, 2008

ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΠΥΘΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Β.ΕΒΡΟΥ «ΑΚΡΙΤΕΣ»
Υψηλάντου 7
68300 Διδυμότειχο
Τηλ. 2553023414
Fax: 2553023414

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Προβλήματα υγείας κατοίκων Πυθίου Διδυμοτείχου

Στο Διδυμότειχο σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 και ώρα 20:30, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Β.Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ», αφού συνήλθε με πλήρη σύνθεση στο Γραφείο του Συλλόγου και έλαβε υπόψη του σχετική αναφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου του Πυθίου για το θέμα των αποβλήτων του «Μπερδεμένου» ρέματος, διαπίστωσε και αποφάσισε τα παρακάτω:
· Θωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Πυθίου, να βλέπουν το κανάλι,(«Μπερδεμένο ρέμα») που περνά μπροστά από το χωριό τους, γεμάτο με διάφορα απόβλητα ενώ κάποτε ήταν πεντακάθαρο και ψάρευαν . Τα λύματα αυτά προέρχονται από διάφορες κτηνοτροφικές Μονάδες, τα Σφαγεία Διδ/χου και κατα καιρούς από το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδος.
· Τα απόβλητα αυτά δημιουργούν δυσοσμία και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, λόγω εγγύτητας του καναλιού με τα σπίτια τους και έχουν σε αυτό ελεύθερη πρόσβαση, όλα τα ζώα του χωριού .
· Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει επίσης η υγεία τους, διότι η γεώτρηση του δικτύου ύδρευσης του χωριού, βρίσκεται κοντά στο εν λόγω κανάλι. Επί πλέον το τμήμα υγείας της Νομαρχίας Έβρου χαρακτήρισε το νερό της γεώτρησης ακατάλληλο προς πόση, από τον Δεκέμβριο του 2007.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τις αρμόδιες Αρχές του Επαρχείου Β.Έβρου, του Νομού και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να παρέμβουν άμεσα, για να σταματήσει το «Μπερδεμένο» ρέμα του Πυθίου να είναι το κανάλι όπου συγκεντρώνονται όλα τα λύματα της περιοχής, επιβάλλοντας για το σκοπό αυτό, τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού όλων των εστιών παροχής αποβλήτων (κτηνοτροφικές μονάδες, Σφαγεία Δήμου Διδυμοτείχου και ΕΒΖ Ορεστιάδος), ώστε να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας των κατοικών του Πυθίου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σιναπίδης Στέφανος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τσιαγκούδης Δήμος

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...