Τετάρτη, Απριλίου 09, 2008

Μπουγάτσα κιμά, μπουγάτσα τυρί, μπουγάτσα ακανέ…

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν οι Σερραίοι, που την έχουν δει «μπουγατσατζήδες» ολκής. Δεν διαφωνώ ότι η Σερραϊκή μπουγάτσα έχει ποιότητα. Αλλά η καλύτερη ΔΕΝ είναι. Και μπορεί ο «ελεγκτής» του Guinness να μην κάνει τον κόπο να έρθει στη Θράκη για να καταλάβει τι πάει να πει «μπουγάτσα», ή μπορεί να έρθει και να δοκιμάσει τη «λάθος» μπουγάτσα. Εμείς, όμως, θα ξέρουμε τι μπουγάτσα να φάμε και τι ν’ αφήσουμε για τους Σερραίους. Και θα πιούμε και μια…Guinness στην υγειά τους – μακάριοι οι πτωχοί τω μπουγατσοπνεύματι…
Αλλά από πότε το βασικό προϊόν των Σερρών είναι η μπουγάτσα; ΔΕΝ είναι. Και μια και δεν ξέρουν οι Σερραίοι ΠΟΙΟ είναι το τοπικό τους προϊόν, να ‘σου εγώ ο πάππος να τους δείξω της γιαγιάς: Είναι ο ΑΚΑΝΕΣ!!!
Ακανέδες! Δεν το ξέρατε; Θα με ρωτήσετε τώρα: Καλά, μόνον ένα τοπικό προϊόν έχουμε; Απάντηση: Όχι. Και καλά κάνετε και καυχιέστε για ΟΛΑ τα τοπικά σας προϊόντα, όπως κάνουμε κι εμείς για τα δικά μας. Αλλά θα περίμενα, στο βιβλίο Guinness, να βάλετε ΠΡΩΤΑ το ΝΟΥΜΕΡΟ 1 τοπικό προϊόν σας, πριν πιάσετε να καταγίνεστε με τα άλλα τα οποία, αν και τοπικά, ΔΕΝ συγκρίνονται σε σημαντικότητα με την…τοπική σας ταυτότητα, που είναι ο ΑΚΑΝΕΣ!
Γιατί, ακούσατε κανέναν εσείς να σας αποκαλεί «μπουγάτσες»; «ΑΚΑΝΕΔΕΣ» σας φωνάζουν όλοι!!!
Κι αν έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε ότι, η έκφραση «φάτσα-μπουγάτσα» απευθύνεται σε σας αποκλειστικά, να το κοιτάξουμε το θέμα, ώστε να…τεθεί σε ισχύ προσεχώς!
Λουκουμάκια!!!

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...