Τετάρτη, Απριλίου 02, 2008

ΣΧΟΛΙΑΝΑ (Σκοπιανά και Παρελθόντα)


Σχολιανά Μεταξωτά:

Ξαφνικό γούστο στα μεταξωτά βρακιά απέκτησε ο Γ. Παπανδρέου, αφού στη συνάντησή του με τον Καραμανλή του… πήρε και το σώβρακο! Είχε ήδη εξασφαλίσει συνομιλίες με την ηγεσία των Σκοπίων, σε μια ύστατη προσπάθεια για εξεύρεση λύσης για το όνομα και θέλησε να πάρει και το ΟΚ από τον πρωθυπουργό για να μεταβεί εκεί. Ο τελευταίος, που πιάστηκε πάλι με το βρακί κατεβασμένο, αφού δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη αντέταξε το εξής… τεκμηριωμένο επιχείρημα: «Άστο καλύτερα. Δεν είναι ώρα τώρα…» (!!!???)

Εγώ πιστεύω ότι ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε το ΟΚ του Κώτσου από συναδελφική (βουλευτική) αλληλεγγύη και ότι ΔΕΝ είχε υποχρέωση να το κάνει. Και θα προτιμούσα να πήγαινε χωρίς να τον ρωτήσει! Βέβαια, με τους Σκοπιανούς να έχουν τα ίδια μυαλά με τον Καραμανλή, η προσπάθεια μάλλον θα ήταν ατελέσφορη και, μάλιστα, ο πάντα ανίκανος νυν πρωθυπουργός ενδέχεται να κατηγορούσε τον… Παπανδρέου για το… ναυάγιο που έχει ήδη πιάσει πάτο εδώ και κάτι μήνες! Οπότε, καλά έκανε ο Γιώργος και το ζήτησε από τον Κώστα – πολύ περισσότερο δε λαμβάνοντας υπόψη την ισόβια χρέωση στον τελευταίο της ανωτέρω… un-παίκτ-able ατάκας: «Άστο καλύτερα. Δεν είναι ώρα τώρα…»

Σχολιανά Φασιστικά:

Ο δωσίλογος Σανιδάς διέταξε πειθαρχικό έλεγχο κατά του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, για… «υπερβολική σοφία και επίδειξη διανοητικού επιπέδου»! Είχα δημοσιεύσει και σχολιάσει εδώ την «αυτονόητη» συνέντευξη του κ. Μπάγια που, ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλούσε για χρωματισμένους δικαστές και για φασιστικές πρακτικές κατά προσωπικών δεδομένων, καταφερόμενος ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ στον «εισαγγελέα» του… Αράπιου Πάγου (είδατε ‘σεις κάτι «μπου-καντάρ α@#ίδια ο Μπάγιας?).

Ο Σανιδάς, λοιπόν, αποφάσισε να… βγάλει από μόνος του το άρθρο περί «ελευθερίας του λόγου» από το Σύνταγμα (αλήθεια, έχουμε τέτοιο?) και ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο, προφανώς ώστε να… επιβεβαιωθεί ο δείκτης νοημοσύνης του Προέδρου Εισαγγελέων – λέμε τώρα, μπας κι αυτά τα έξυπνα που είπε ήταν από… «σκονάκι»!!! Αλλά κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο κ. Σανιδάς: δεν είναι όλοι… σανίδες-απελέκητες και ούτε χρειάζονται όλοι «σκονάκια»! Μερικοί, κ. Σανιδά, έχουν πραγματική γνώση!!! «Απίστευτο!», λες εσύ, «Κι όμως αληθινό!», λέω εγώ! Και λέγε-λέγε, λέγε-λέγε, θα μπερδευτείς χειρότερα, γι’ αυτό… Άστο καλύτερα…

Σχολιανά Χορευτικά:

Zorba the Greek βάλθηκε να χορέψει ο Ζορμπάς κάποιον άλλον, ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΟ κι εκλεκτό του Αλογοσκούφη που, όπως επίσης είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, πήρε μίζα €2 εκ. για να… μετακυλύσει τους φόρους €20 εκ. από μια επιχείρηση σε μας τους… καταναλωτές!!! Τώρα, μάλιστα, λένε ότι… για να γίνει αυτό νόμιμα, αλλάξανε και το νόμο! Που σημαίνει ότι… ΔΕΝ θα βρει παρανομία ο Ζορμπάς. Δεεεεν πειράζει! Τη… ζημιά του θα την κάνει, καθότι κι αυτός (όπως κι ο Μπάγιας) έχει ένα… παπάρ’ «μπου-καντάρ»!!!

Και ξέρετε τι εταιρία ευνοούσε η ρύθμιση? Ασφαλιστική! Αφού «κλείσανε», δηλαδή, όλους τους ανταγωνιστές των «κρατικών», με το πρόσχημα της ανεπάρκειας κεφαλαίων των «ιδιωτικών», τώρα τους κάνουν και δωράκια! Το «κρατικών» δε, με την ευρεία έννοια, περιλαμβάνει τις ασφαλιστικές των τραπεζών στις οποίες το κράτος έχει συμφέροντα, αλλά κι αυτές των φίλα προσκείμενων «επιχειρηματιών»-άνευ-αντοχών-στον-ελεύθερο-ανταγωνισμό! Όπως και το «ιδιωτικών» περιλαμβάνει όχι μόνον κάτι μικρές εταιρίες του κ@λου που είχαν ανεπάρκεια κεφαλαίων, αλλά και μερικούς κολοσσούς τύπου «Εγνατία» που είχε πετάξει τα… «κρατικά» μπρίκια απ’ τα χερούλια τους!!! Ε, της έμειναν τα χερούλια στο χέρι κι ας μην είχε κεφαλαιακό πρόβλημα… Φτάνει που οι… Παπα-θανάσηδες είχαν… εγκεφαλικό πρόβλημα!!!

Είδατε ρε τι κάνουν μερικά Σχολιανά? Φωνάζουν τον παπά για να του δείξουν… της παπαδιάς!!!


0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...