Δευτέρα, Απριλίου 28, 2008

PIAZZA del POPOLO LIVE TV

Είμαστε στον αέρα!

Η διαδικτυακή ομάδα του ιστολόγιου της PIAZZA del POPOLO για μια ακόμη φορά καινοτομεί και δημιούργησε ένα τηλεοπτικό κανάλι στο διαδίκτυο που εκπέμπει ζωντανά…και ελεύθερα. ΕΛΕΥΘΕΡΗ τηλεόραση για όλους, από οπουδήποτε, απευθείας στον υπολογιστή. Οι πρώτες εκπομπές είναι δοκιμαστικές, αλλά είναι το πρώτο βήμα…Μπορείτε να μας δείτε είτε στο Mogulus ή στη τηλεοπτική οθόνη που τοποθετήσαμε στην δεξιά μεριά του blog.
Στο ζωντανό διαδικτυακό τηλεοπτικό μας κανάλι έχετε την ευκαιρία να δείτε το τηλεοπτικό περιοδικό που δημιούργησε το 2004 ο Δήμος Κομοτηνής με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων για τα ΑμεΑ με θέμα την ζωή του Άλεξ Ταξιλδάρη. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το υλικό στο διαδίκτυο.
Επίσης μπορείτε να δείτε ένα ξενόγλωσσο ντοκιμαντέρ για την Νομαρχία Ροδόπης, την Κομοτηνή μέσα από την «ματιά» της εκπομπής «Εισιτήριο». Μιλούν σ’ αυτήν ο τότε Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής, η μουσειολόγος Κική Χριστοδούλου, ενώ «ξεναγός» της είναι ο δημοσιογράφος Τέλης Κελεσίδης. Την ταινία «Τοπική Αυτοδιοίκηση – Όραμα και Πράξη» του Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠαΣοΚ. Μιλούν σ’ αυτήν άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μεγάλο μέρος στην διαδικτυακή μας τηλεόραση αφιερώνουμε στους νέους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους. Η βραβευμένη ταινία MORE του Mark Osborne είναι μία από αυτές, όπως και η ταινία SONYC του Αντώνη Γλάρου.
Ανάμεσα στις εκπομπές υπάρχουν ευχάριστα μουσικά διαλείμματα με καλή ελληνική και ξένη μουσική.
Οποιοσδήποτε θέλει να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή είναι ευπρόσδεκτος, στέλνοντας την οπτικοακουστική του δουλειά στο email μας για να προβληθεί αυτή στο κανάλι μας ή να μας προτείνει εκπομπές. Η PIAZZA del POPOLO στα ελληνικά Πλατεία του Λαού, λειτουργεί ως εξαιρετικό αρχείο και είναι ανοικτή στην απευθείας προσωπική επικοινωνία, χωρίς τυπικούς κανόνες. Είναι δημόσια και προσωπική ταυτόχρονα. Σχολιάζει και σχολιάζεται. Δέχεται την κριτική, ακόμη και όταν αυτή είναι πολύ σκληρή και ισοπεδωτική. Το όφελος για μας είναι πολύ μεγάλο, γιατί πιστεύουμε ότι αποκτάμε έτσι μια καλύτερη αίσθηση των τάσεων της κοινωνίας.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...