Πέμπτη, Απριλίου 17, 2008

Σχολιανά (Τουρλού)

Σήμερα τα «Σχολιανά» φιλοξενούν θέματα εντελώς… ασύνδετα μεταξύ τους. Τώρα… τι γεύση θ’ αφήσουν, αυτό εναπόκειται στην… όρεξη του καθενός.

Σχολιανά Παραδόπιστα:
Από τα €168,3 εκ. που έχουν συγκεντρωθεί στο ταμείο αλληλοβοηθείας για τους πυρόπληκτους της Δ. Πελοποννήσου, τα… €149,3 κλωσάνε αυγά στην Τράπεζα.

Ο Αλογοσκούφης, ανεκδιήγητος όπως πάντα, δεν αφήνει να εκταμιευθούν ούτε τα λεφτά που έχουν κατατεθεί σε απ’ ευθείας λογαριασμούς, εφόσον –λέει– δεν… περάσουν πρώτα από το ταμείο αλληλοβοηθείας!!! Αγνοώντας, προφανώς το γεγονός ότι, αν ήθελε κάποιος να περάσουν τα λεφτά του από αυτό το ταμείο, θα τα κατέθετε κατευθείαν εκεί!

Αλλά αυτό βάζει σε σκέψεις: βλέπετε, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΝΑ ΤΟΚΙΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΡΑΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ακριβώς για να μην υπάρχει κίνητρο να κατακρατούνται τα χρήματα από αυτούς που έχουν προορισθεί ως απολήπτες. Για τους λεγομένους «ελέγχους και ισορροπίες». Μήπως, λοιπόν, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, ο λογαριασμός αυτός τοκίζεται και κάποιοι κλείνουν με τους τόκους τις... άπατες τρύπες τους?

Να παρέμβει εισαγγελέας (Όχι «της συμφοράς»! ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ εισαγγελέας!!!) να δει τι γίνεται και ΠΟΙΟΣ ΧΩΝΕΙ ΤΙ ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ!!!

Άντε γιατί γεμίσαμε… Οθωμανικές Τρύπες με μεγαλύτερη… ρουφηχτικότητα απ’ τις Μαύρες!!!

Σχολιανά Αναμασημένα:
Μετά τις ντομάτες που έφαγε η ελληνική «κυβέρνηση» από τη γερμανική… τσουτσού Pro-Asyl, σχετικά με την καθόλου… ευλαβική περιφρούρηση των δικαιωμάτων των προσφύγων, έρχεται και ο τρ-ΟΗΕ-τος ο μακρύτερος και δίνει την ακόλουθη… «ταξιδιωτική» οδηγία προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες:

«Μην επαναπροωθείτε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα για να αιτηθούν άσυλο, εφόσον αυτή ήταν η χώρα εισόδου τους, αλλά κάντε τους τα χαρτιά εσείς, μέχρι η Ελλάδα να… προχωρήσει χρονικά περαιτέρω του… 500-600 μ.Χ., όπου προφανώς βόσκει σήμερα!!!»

Ή κάτι ανάλογο…

Ο δε Παυλόπουλος ρίχνει το φταίξιμο σε τοπικούς φορείς, αφού δεν είναι αρκετά «άντρας» για να το πάρει επάνω του! Το γεγονός, πάντως, είναι ότι, εφόσον ακόμη η Τουρκία δεν μας έχει περάσει στο «δείκτη δημοκρατίας» των Ηνωμένων Εθνών, σίγουρα δεν απέχει πολύ αυτή η μέρα. Όπως κάποτε μιλούσαμε εμείς για τη… δημοκρατία της γείτονος, τώρα οι δικοί μας γείτονες μιλούν ομοίως για τη… δική μας!

Να τη χαιρόμαστε!!! Ο Θεός να της… κόβει χρόνια και να μας δίνει μέρες…

Σχολιανά… του Πούλου!

Μια ωραία πρωτοβουλία έλαβε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου για τους πελαργούς που επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή, αλλά φεύγουν αφού δεν βρίσκουν μέρος να φτιάξουν φωλιές.

Ο Δήμαρχος, λοιπόν, έφτιαξε ένα «πάρκο», με στύλους όμοιους μ΄ αυτούς της ΔΕΗ (αλλά χωρίς… αλλαγμένα φώτα ούτε… Αθανα-σίσσυ-δες) κι επάνω τους έβαλε φωλιές για να κάθονται οι πελαργοί – και να μη χρειάζεται να πετάνε ως την Κομοτηνή…

Κι όχι μόνο δεν χρειάζεται να… κουράζονται απ’ το ταξίδι, αλλά ούτε και να κουράζονται να φτιάχνουν φωλιές στους στύλους της ΔΕΗ. Χαράς ευαγγέλια, αφού αυτό το Πάσχα το Διδυμότειχο φαίνεται ότι… δεν θα ψήσει πελαργό!!! Γιατί κάθε άλλο Πάσχα, παντού στην Ελλάδα, πριν τον οβελία απαραιτήτως ψήνεται ο πελαργός!

Κι ας μην ξέρατε εσείς ότι η ΔΕΗ λειτουργεί κι ως ψησταριά… Και γιατί όχι? Δεν υπάρχει… «ασυμβίβαστο»!!!

Είδατε τι… μυστικά μαθαίνετε όταν με διαβάζετε?

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...