Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2008

Δηλώσεις Τάσου Βαβατσικλή...

...μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Σύσταση νέων Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων
Υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση 30 συναπτά έτη. Η θέση μου πάντοτε ήταν εναντίον των δημοτικών επιχειρήσεων. Πίστευα και είχα την πεποίθηση ότι όλα τα θέματα πρέπει να συζητούνται και να ψηφίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και ο κάθε σύμβουλος να έχει άποψη, επί παντός επί στητού. Η κατάσταση όμως που διαμορφώθηκε από την δεκαετία του ΄90 δημιούργησε και κάποια προβλήματα. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα καταργούσε τις δημοτικές επιχειρήσεις και δεν θα προέβαινε σε δημιουργία κοινωφελών επιχειρήσεων σύμφωνα με τον νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα, θα δημιουργούσε προβλήματα σ’ αυτούς.
Γι’ αυτό και η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, μετά από μεγάλη περισυλλογή, συνέτεινε στο να ψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής για την ίδρυση των νέων Δημοτικών Επιχειρήσεων. Πέρα απ’ αυτό όμως, όλη η αντιπολίτευση με έμφαση τόνισε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δεσμευτεί, πράγμα που έγινε, ότι κανένας υπάλληλος αυτών των επιχειρήσεων ή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δεν θ’ αλλάξει καθεστώς. Δεν θα εκδιωχθεί και θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων που προβλέπει ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας.
Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και της Νομαρχίας Ροδόπης για εκτελέσεις έργων στο ΔΑΚ
Η αντιπολίτευση δήλωσε ευθαρσώς ότι υπήρχε (αυτό ήταν και το νόημα της ψήφους της) αρκετός χρόνος ν’ ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και όχι ο ένας να ξεγελάει τον άλλον.
Εγκρίσεις των εκθέσεων ελέγχου των ορκωτών λογιστών στις δημοτικές επιχειρήσεις
Ενώ όλα τα διοικητικά συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων ψήφισαν ομόφωνα τα αποτελέσματα των ορκωτών λογιστών, είτε αφορούσαν το 2006, είτε αφορούσαν το 2007, ο κύριος Χρήστος Μέτιος στα πλαίσια μιας τακτικής και μιας μεθόδευσης κατά της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, με την οποία θέλει να οδηγήσει την παράταξη μας όμηρη μέχρι το 2010, προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες της «Σύγχρονης Πόλης» στο να διοικήσει τον Δήμο, στο να ανταποκριθεί και να επιλύσει προβλήματα της Κομοτηνής. Η δημοτική αρχή οδηγείται με μια ξύλινη γλώσσα στο το τι έγινε στο παρελθόν, δικαιολογώντας με τις λέξεις «προφανώς», «ίσως», τα δικά της κενά, τα δικά της προβλήματα.
Απαίτηση της δημοκρατικής κοινής γνώμης η νίκη το 2010
Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ δίνει τόπο στην οργή, συνεχίζει με συγκεκριμένη αντιπολιτευτική διάθεση να διεκδικεί την υλοποίηση των προβλημάτων, που αυτή την στιγμή αναφύονται συνεχώς στην Κομοτηνή και έχουν σχέση με την ανεργία, την ακρίβεια, την πολιτική της τωρινής κυβέρνησης και πιστεύει ότι με το άνοιγμα που κάνουμε προς την ελάσσονα αντιπολίτευση προοιωνίζουμε ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2010, θα κατεβεί ένα σχήμα στο οποίο δεν θα υπάρχουν «αντάρτες» ή «αποστάτες», αλλά θα είναι ένα σχήμα το οποίο θα εκπροσωπεί την Δημοκρατική κοινή γνώμη της Κομοτηνής, η οποία έχει την απαίτηση να φύγει επιτέλους αυτή η δημοτική αρχή, η οποία όχι μόνο δεν επιλύει τα προβλήματα των δημοτών αλλά δεν δουλεύει και για την αντιμετώπιση τους. Εκείνο που μπορούμε να πούμε ότι χαρακτηρίζει την νέα δημοτική αρχή είναι η ανυπαρξία της και η ανικανότητα της.
Δημοσιογράφος: Ποιος θα είναι ο επικεφαλής αυτού του σχήματος;
Αυτό θα αποφασιστεί δημοκρατικά. Έχουμε την δυνατότητα και το γνώθι σ’ αυτόν να μην οδηγηθούμε στα λάθη του παρελθόντος. Πιστεύω ότι παρά τις διαφορές (ακόμα και τις ιδεολογικές) εκείνο που μας ενώνει είναι η αγάπη μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η αγάπη μας για τον Λαό της Κομοτηνής, είναι η αγάπη μας για την πόλη μας.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...