Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2008

Δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, Τάσου Βαβατσικλή, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  • Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη
Η αύξηση των τελών τις προηγούμενες χρονιές ήταν αρκετή για να καλύψει τον τιμάριθμο που έτρεχε κατά τα έτη 2007 και 2008. Η αύξηση που προσδοκούσε η δημοτική αρχή από την αύξηση όλων των τελών, πλην της καθαριότητας και του φωτισμού, θα απέφερε στο ταμείο του Δήμου ένα ποσό μικρότερο από τις 50.000€. Λόγω του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού δεν χρειάστηκε και δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να γίνει καμία περαιτέρω αύξηση. Όσον αφορά τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, πιστεύω ότι η ίδια πολιτική θα ακολουθηθεί και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε ήδη αυξημένα τέλη για τους δημότες και αυτήν την στιγμή που τρέχει η τεράστια αύξηση στα τέλη της ύδρευσης, δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον.
  • Αναθέσεις – πρόχειροι διαγωνισμοί έργων
Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και πληροφόρηση του δημοτικού συμβουλίου για το πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, με ποιο τρόπο δόθηκαν οι εργολαβίες του στολισμού της πόλης σε συγκεκριμένους προμηθευτές εκτός Κομοτηνής και για τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύτηκαν σε μία αποθήκη της Βιομηχανικής Περιοχής, απ’ όπου και εκλάπησαν. Θέλουμε μια πλήρη ενημέρωση, γιατί όπως καταγγείλαμε κατά τον δημοτικό έλεγχο, ενώ ο δήμαρχος εγκαινίαζε την διαδικασία όλου του στολισμού και των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που γινότανε στην πλατεία στις 7 Δεκεμβρίου 2007, στις 15 του ίδιου μήνα έφερνε στην δημαρχιακή επιτροπή προς ψήφιση αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς που αφορούσαν την προμήθεια όλων αυτών των υλικών.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά η ίδια πολιτική θα ακολουθηθεί και για το 2008 και θα αναγκαστούμε τα οποιαδήποτε στοιχεία να τα ζητήσουμε και να τα πάρουμε, μέσω του εισαγγελέα. Δεν θα το ήθελα ποτέ να το κάνω, αλλά εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Εμείς και στην επόμενη συνεδρίαση, θα φέρουμε το θέμα και θα ζητήσουμε ανάλυση όλων όσων έγιναν αυτά τα δύο χρόνια.
Είναι επίσης λυπηρό όταν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου, χρησιμοποιούνται από ιδιώτες – εργολάβους για την εξυπηρέτηση τους. Φυσικά δεν μας πείθει και η μαρτυρία – κατάθεση του κυρίου Μιχελή και την αφήνουμε στην κρίση του λαού της Κομοτηνής ότι για τις 10.000€ που έβαλε ο Δήμος Κομοτηνής και για τα 5.000€ της ΔΕΑΚΟ δεν θα χρειαζόταν γραπτά η διαδικασία της προμήθειας!!!


  • Θέμα εξαγοράς οικοπέδου στην οδό Παναγιώτη Ελλή έναντι 1.000.000€
Καταρχάς δεχόμαστε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί και να καταγραφεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου Κομοτηνής. Το θέμα θα ξαναρθεί στο δημοτικό συμβούλιο, όσον αφορά την τιμή. Εκείνο που μας προβληματίζει είναι το που βρεθεί το ποσό του 1.000.000€ για να αγοραστεί το οικόπεδο αυτό κι αν υπάρχει πρόθεση ή καμιά ιδέα για το πώς θα αξιοποιηθεί. Θα είναι λυπηρό πολύ να δανειστεί η δημοτική αρχή για να αγοράσει το οικόπεδο, να πληρώνει τόκους επί σειρά ετών και να μην μπορεί να το αξιοποιήσει.
  • Συγχώνευση ΚΑΠΗ – Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών
Είμαστε κάθετοι αντίθετοι. Επικαλούμαστε ότι δεν υπάρχει γραπτή απόφαση της Περιφέρειας, ανησυχούμε για την εξέλιξη των υπαλλήλων, για το αν θα παραμείνουν παιδαγωγοί ή θα γίνουν απλοί δημοτικοί υπάλληλοι και πιστεύουμε ότι δεν έχει καμιά σχέση η συγχώνευση ΚΑΠΗ – Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Εκείνο που θέλω να πω εν κατακλείδι και θα το λέω συνέχεια, ότι εδώ και δύο χρόνια ακόμα δεν είδαμε τον τρόπο άσκησης δημοτικής εξουσίας από την τωρινή δημοτική αρχή, η οποία θα βοηθάει τον λαό, θα συνυπάρχει με τον λαό και θα αποφασίζει μαζί με τον λαό.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...