Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

Τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, Τάσου Βαβατσικλή, στην συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2009

Το τεχνικό πρόγραμμα ενός Δήμου είναι ο καθρέπτης της κοινωνικής του πολιτικής και κατανομής του παραγόμενου πλούτου της περιοχής. Είναι ένα εργαλείο κοπής της συνολικής πίτας και από το οποίο θα εξαρτηθεί το κομμάτι που θα αντιστοιχεί στου καθενός το μερίδιο (μερίδιο για την πόλη, μερίδιο για τους οικισμούς, για το περιβάλλον, για τον πολιτισμό, για την εκπαίδευση, για την πολιτική προστασία κτλ.)
Ποια είναι τα ποσοστά που αντιστοιχούν για κάθε τομέα και κύρια ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι στόχοι και το όραμα του προγράμματος; Αποσιωπούνται, είτε σκοπίμως, είτε από άγνοια.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι μια πιστή αντιγραφή του περσινού και του προπέρσινου. Που τότε ψηφίσαμε, στα πλαίσια μιας καλόπιστης κριτικής και μιας πρακτικής για να φανεί το στίγμα της δημοτικής αρχής σ’ αυτό που λέγεται ανάπτυξη, υποδομές, κοινωνική ευαισθησία, πολιτισμός, ανάδειξη των οικισμών, ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια. Για ποια απ’ αυτά θα μας απαντήσετε και τι σημαίνουν αυτά για όλους εσάς;
Μιλούσατε και μιλάτε προφανώς για Τεχνικό Πρόγραμμα ανακούφισης των δημοτών, με στόχο μια «Σύγχρονη Πόλη», όπως είναι και η ονομασία του συνδυασμού σας. Δεν είχατε και δεν έχετε να χάσετε τίποτε, αφού εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζετε τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί η συμπόνια σας και το ενδιαφέρον για το Λαό είναι υποκριτικό.
Πολλά από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, επειδή δεν υπάρχει η ανάλογη ετοιμότητα, ΘΑ προταθούν και ΘΑ ενταχθούν στο απώτερο μέλλον.
Η διεκδίκηση, η πεμπτουσία κάθε δημοτικού άρχοντα, υποβαθμίζεται, αναστέλλεται, μετατίθεται μπροστά σε αόριστες υποσχέσεις των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Παιδείας, οι οποίοι στα πλαίσια μιας μακράς προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Οι υποσχέσεις αυτές δεν είναι εξασφαλισμένα κονδύλια. Ούτε το επικοινωνιακό τρυκ που επιχειρούν οι επικοινωνιολόγοι σας, αναγράφοντας έργα που ποτέ δεν θα γίνουν όπως το υπόγειο πάρκινγκ, η δημοτική αγορά, δικαιολογεί ένα τέτοιο ανεφάρμοστο, ανεδαφικό, εξωπραγματικό, αντιρρεαλιστικό, άδικο, υπερφίαλο Τεχνικό Πρόγραμμα.
Πόσο τις εκατό υλοποιήθηκε το περσινό σας πρόγραμμα;15, 16, 18%;;; Όχι περισσότερο. Κι αν εξαιρέσουμε τα ειδικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που κληρονομήσατε από εμάς, όπως το URBAN λόγου χάρη, το ποσοστό θα ήταν μονοψήφιο!
Δεν θέλουμε δικαιολογίες του στυλ, ότι για την αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ ευθύνονταν οι παλιννοστούντες εργαζόμενοι που μετά από κατανάλωση άφθονης βότκας, όπως εσείς αναφέρατε σε συνάντηση σας με μουσουλμάνους συμπολίτες μας, έγραφαν τους λογαριασμούς όπως θέλανε αυτοί ή με τα δικά τους λογιστικά κριτήρια.
Σεμνά και ταπεινά.
Για να έχετε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Για να ξαναρχίσει η οικοδομική δραστηριότητα, για να ξαναγίνουν έργα, για να δώσουμε δουλειά σ’ όλους (κι όχι μόνο στους ημέτερους) για να κάνουμε την Κομοτηνή μας πρότυπο Πολυπολιτισμικής Συμβίωσης.

Τοποθέτηση του Τάσου Βαβατσικλή


Δευτερολογία του Τάσου Βαβατσικλή

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...