Σάββατο, Μαρτίου 22, 2008

Ανοιχτή Επιστολή απο ένα σύντροφο

Θα ήθελα να παραθέσω παρακάτω μια επιστολή – μήνυμα ενός συντρόφου που διάβασα στον ημερήσιο τοπικό τύπο. Είχα την χαρά και την πολυτέλεια θα έλεγα, να γνωρίζω το περιεχόμενό της πριν ακόμη δημοσιευθεί.
Διαβάστε προσεκτικά, αξιολογήστε και κυρίως καταθέστε τις απόψεις σας.


«Θα ήθελα να καταθέσω μια άποψη – παραίνεση, διότι παρατηρώ για άλλη μια φορά, διάφορους συντρόφους να θέτουν αμφιβολίες αστερίσκους για την πορεία του ΠΑΣΟΚ ( υπό την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου εννοείται ) και μάλιστα δημοσίως. Τονίζω και το υπογραμμίζω Δημοσίως !
Κατά την γνώμη μου, εκτιμώ και κατά την γνώμη πολλών συντρόφων, στο Συνέδριο τέθηκαν οι βάσεις για την αναγέννησή μας. Ο Πρόεδρος ήταν πραγματικά συγκλονιστικός και οι πιο πολλοί τα έδωσαν όλα για μια νέα αρχή. Έτσι διαψεύστηκαν αρκετοί που ισχυρίζονταν ότι θα είναι ¨ μια πάλι από τα ίδια ¨ , ¨ γίνει δεν γίνει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα¨ , ¨ θα είναι ένα τυπικό – διεκπεραιωτικό Συνέδριο που ουσιαστικά δεν θα προσφέρει το αναμενόμενο¨. Το Συνέδριο σύντροφοι ήταν μια Συγκλονιστική Αρχή ! Αλλά μόνο μια αρχή !
Θέλω λοιπόν να απευθυνθώ στους συντρόφους που εξακολουθούν να αμφιβάλλουν.
Σύντροφοι, μπορεί να έχετε δίκιο. Μπορεί. Μπορείτε λοιπόν να έχετε τις αμφιβολίες σας, δεν έχετε όμως το δικαίωμα, κατά την άποψή μου, να τις διατυμπανίζετε δημόσια. Τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ποιο είναι αυτό ; Ε, μην αδημονείτε σύντροφοι, αλλά εκτιμώ ότι το κρίσιμο διάστημα είναι οι επόμενοι 6 – 10 μήνες.
Τώρα είναι η ώρα να βγουν μπροστά αυτοί που πίστεψαν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος. Αφήστε τους λοιπόν να αγωνιστούν απρόσκοπτα χωρίς δειλές υπονομεύσεις. Εσείς που αμφιβάλετε κάντε ένα βήμα πίσω ! Για να έχει και συνέχεια η Σημαντική Αρχή που έγινε στο Συνέδριο. Για να μπορέσει να ακουστεί ξεκάθαρα το μήνυμα της ελπίδας ! Η ανάγκη είναι επιτακτική και η ευθύνη όλων μας τεράστια !
Εάν όμως εξακολουθείτε να επιμένετε στην ίδια τακτική, τότε δεν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ευθύνης σας, αλλά επιλέγετε να είστε << σύντροφοι >> και όχι γνήσιοι συμμαχητές. Η στάση αυτή είναι το λιγότερο τραγική ! Διότι δεν αντιλαμβάνεστε ότι οποιαδήποτε υπονόμευση γυρίζει στον εαυτό σας.
Και έτσι τραγική θα πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου, η αποπομπή από το ΠΑΣΟΚ, όσων επιμένουν να είναι αμετανόητοι << σύντροφοι >>. Τα ψέματα τελείωσαν ! Ας μην αντιπαλεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό ! Ο καθένας ας σκεφτεί και ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Λυπάμαι για τις σκληρές εκφράσεις, αλλά δεν μπορώ άλλο πια . . . ΠΝΙΓΟΜΑΙ . . .
Πνίγομαι γιατί δεν αντέχω την κατάφωρη αδικία απέναντι στον Πρόεδρό μας και κυρίως στους εαυτούς μας και στην ιστορία μας. . .

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος
Μέλος ΠΑΣΟΚ

2 Τα σχόλια σας εδώ!:

KΑΡΜΕΝ ΓΛΙΓΛΗ είπε...

Προσυπογράφω.

Wins είπε...

Κι εγώ επίσης! Πιστεύω ότι από δω και πέρα δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια προσωπικών πολιτικών. Είναι και είμαστε ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ... Πρέπει όλοι να στρατευτούμε συντεταγμένα σε έναν και μοναδικό στόχο: ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΞΑΝΑ!

Διαβάστε στο ιστολόγιο...