Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

ΣΧΟΛΙΑΝΑ (πικάντικα)

Σχολιανά (με λευκό πιπέρι):
Η ασφάλεια Ναυπλίου, λέει, συνέλαβε έμπορο ναρκωτικών με 200 gr κοκαΐνης.
Δεν γνωρίζω πόσο έξυπνοι είναι οι Αργολείς, αλλά ξέρω το δικό μου IQ μετά από επανηλλειμένα tests τα τελευταία 15 χρόνια και θα τους πω τι θα έκανα εγώ στην περίπτωση αυτή: ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!!!
Αν η Αθήνα μου ζητούσε εξηγήσεις, θα της απαντούσα: «Ελάτε μωρέ! Για «ιδία χρήση» τα ήθελε ο άνθρωπος! Σαν εκείνον τον ηθοποιό που πιάσατε εσείς! Ίδια περίπτωση! Αφήστε μας ήσυχους – τελείωσε! Τον αφήσαμε ελεύθερο και θα τον αφήσουμε στην ησυχία του. Κι αν παρέμβετε, θα τα βάλουμε μαζί σας, αφού θα μας προσβάλετε!!!»
Καθαρά πράγματα. Έξυπνα πράγματα. Και τσαμπουκαλίδικα πράγματα. ΑΝ ήμουν εγώ αρχηγός της αστυνομίας ‘κει χάμω. ΔΕΝ είμαι όμως κι αναμένω, όπως όλοι σας, να δω από τι στόφα είναι κι από τι σκούφια… κρέμεται ο… Αργολεύς αρχηγός.
Σχολιανά (με chilli):
«Δώστε συλλαλητήρια στους αδύναμους!» είχα γράψει, υποστηρίζοντας πως οι δυνατοί συνηθίζουν να... διεκδικούν διαφορετικά!
Θα γεμίσουμε τώρα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, γιατί 5-6 πουρτσόβλαχοι… Σερρών και πάσης Ελλάδος δεν μπορούν να τα βάλουν μ’ ένα… νιάνιαρο 30 χρονών που έγινε πρωθυπουργός στα Σκόπια (αχ! να ‘χαμε κι εμείς έναν τέτοιο).
Είδατε όμως τι κάνουν οι ΣΩΣΤΕΣ σπουδές στην Αμερική? ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ. Καθόλου άσχημα, λέω εγώ, που έχω κάνει σωστές σπουδές στην Αμερική, σαν τα παλικάρια των Σκοπίων (τα «νιάνιαρα», ντε!)… Άσχημα όμως για τους ανεπίδεκτους μαθήσεων, που πήγαν μεν στις ΗΠΑ, αλλά δεν έμαθαν τίποτε!
Κομοτηναϊκή εβδομαδιαία εφημερίς φιλοξενεί το παρακάτω δημοσίευμα:
«Τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου
Επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του επί πολλά χρόνια Πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον όρο… “Mακεδονία”
“Σε ότι αφορά την ονομασία για μας το θέμα είναι κρίσιμο. Για μένα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δεχτώ τον όρο «Μακεδονία» υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων. Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας, τι είδους μονομανία είναι αυτή, τι μανία καταδιώξεως; Κι όμως υπάρχει λόγος. Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπι, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις ΗΠΑ. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πίριν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη και καλά χρηματοδοτούμενη. Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο - γιατί σενάριο είναι – δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα, για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει στα σύνορα μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία». Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορα μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία» διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για την Βαλκανική χερσόνησο”.
Αυτά έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν 15 χρόνια για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων και αποδεικνύεται πόσο επίκαιρη είναι η θέση του αυτή. Πρέπει να τα λάβουν όλοι υπόψη τους για να μην πέφτουμε στις παγίδες των Αμερικανών που θυμήθηκαν ξαφνικά τους «αιώνιους και πατροπαράδοτους» φίλους τους Σκοπιανούς και Αλβανούς.»
Αλλά ο Ανδρέας ήξερε τη διεθνή σκηνή. Ήξερε πόση δύναμη έχει το κάθε lobby. Ήταν πολυταξιδεμένος και «σφουγγάρι» στο να αφομοιώνει και να αντιλαμβάνεται τα πάντα. Με πολυτεσταρισμένο IQ επίσης!!! Όχι σαν τη… Σερραϊκή μπουγάτσα!
Και τώρα τι κάνουμε, που τα Σκόπια βρήκαν εύκολη ηγεσία να… πηδήξουν οθωμανικά (κι ας είναι κι ορθόδοξοι)? Εγώ λέω να πάρουμε τα όπλα και να κάνουμε «ντου». Με δική μας πρωτοβουλία! Γιατί, αν περιμένουμε απ’ τα… Γιουσουφάκια και τα Μπραϊμάκια της σημερινής κυβέρνησης, θα μας προκύψει οπωσδήποτε και… δεύτερη Μακεδονία. Και ποιος χέστηκε για το αν είναι «Βόρεια», «Άνω», «Κάτω» ή… «Άνω-Κάτω» Μακεδονία?
Όπως δεν κατάλαβαν ποτέ και τίποτε, έτσι και τώρα μερικοί ΔΕΝ κατάλαβαν ότι κανείς μας δεν «σκούζει» για το αν η Μακεδονία είναι… σκέτη Δημοκρατία, ή Άνω-Κάτω. Εμείς για το «Μακεδονία» σκούζουμε! Ας κρατήσουν λοιπόν το «Άνω» και το «Λαϊκή» οι Σκοπιανοί, κι ας αφήσουν το «Μακεδονία» ήσυχο. Ας ονομαστούν… «Άνω Λαϊκή»!!!
Αγγούρια πουλάωωωωω…
Σχολιανά (με μαύρο πιπέρι):
Βlack-out έχουν… πάθει οι τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές, επειδή – όπως έγραψα εντός της εβδομάδος στην Παρέμβαση – έχει πάθει… βλακ-in ο Γκαργκάνας! Εμ, τι να του κάνω του χριστιανού που δεν ακούει τους φίλους μου τους Άγγλους και… δαγκώνει παραπάνω απ’ αυτό που μπορεί να μασήσει?
Τέλος πάντων, αυτή η απεργία ΘΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ παράνομη. Δεν μπορεί να παραλύει μια ολόκληρη οικονομία επειδή κάποιοι απεργοί δεν φρόντισαν να αφήσουν… «ρεζέρβες», δηλαδή «προσωπικό ασφαλείας»! ΣΩΣΤΑ θα κηρυχτεί παράνομη. Κύριοι, όλοι είμαστε ΥΠΕΡ του δικαιώματος της απεργίας. Αλλά… είπαμε…
… και λίγο IQ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… απεργό!!!
Σχολιανά (με αράπικο φυστίκι):
Και μέσα σ’ όλα αυτά, βγαίνει και η «τσουτσού» η ΕΤΕ κι ανακοινώνει (σε ψόφιο Χρηματιστήριο λόγω… black-out) 70% κέρδη!!!
Χαίρομαι, βαβαίως, για την Εθνική Τράπεζα, η οποία με εξυπηρέτησε κατ’ επανάληψιν κι ας της έβαζα «δύσκολα» tests στο παρελθόν. Αλλά…
… εδώ βοηθήστε με: πως ένας τέτοιος τραπεζίτης, όπως ο Τάκης Αράπογλου (συνώνυμος του μπαμπά μου και του γιου μου), που ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ και ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερε ΙQ στην «τραπεζική επιστήμη» σήμερα, έμπλεξε με τέτοια παρέα? Το έχω ξαναρωτήσει, αλλά…
… είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να έχει πάρε-δώσε με το συνάφι του… Καραμανλή, του Παυλόπουλου και του Αλογοσκούφη? Τι ρωτάω δηλαδή? Ρωτάω, εν ολίγοις, αν είναι δυνατόν ο Αlbert Einstein να κάνει παρέα με τον… Rodney King και τον O.J. Simpson! Γίνεται? Δεν γίνεται!!! Άσχετα πράγματα…
Φαντάζεστε τη γιαγιά μου την Κυριακή σε Kawasaki 1600??? ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΑ!!!
Αν με ρωτούσαν τι θέλω να κάνω σήμερα το απόγευμα, θα έλεγα ότι θέλω να μπω για κα’να δεκάλεπτο στο… κεφάλι του Αράπογλου να δω τι σκέφτεται – ή μήπως τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί και «το παίζει» Νουδίας για να του δώσουν την ΕΤΕ? Καλό το κόλπο, αν είναι έτσι, αλλά…
… ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ! Ούτε δέκα λεπτά θα μου χρειαστούν – είμαι πολύ γρήγορος. Γίνεται???
Σχολιανά (με λατινοαμερικάνικη σάλτσα):
Ο Τσάβεζ τα έχωσε στον Ουρίμπε γιατί ο τελευταίος χτυπά τους αντάρτες του FARC στα σύνορα της Βενεζουέλας κι ο Ουρίμπε είπε ότι θα πάει τον πρώτο στο δικαστήριο της Χάγης γιατί διευκολύνει τη «γενοκτονία» των αποδέλοιπων Κολομβιανών από τους αντάρτες. Ο Τσάβεζ, με τη σειρά του, έχει πάει 6 χιλ. στρατιώτες στα σύνορα και λέει ότι οποιαδήποτε ενέργεια του Κολομβιανού στρατού εκεί θα είναι πράξη πολέμου!
Δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει μ’ αυτήν την ιστορία. Εκείνο όμως που δίνει στους πιο οξυδερκείς των λαών ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο παράδειγμα είναι η ιστορία των FARC. Ας τη δούμε λίγο, μέσα από τα μάτια του BBC:
«Ο αρχηγός των FARC (Revolutionary Armed Forces of Colombia, ήτοι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), Manuel Marulanda, πολεμά το κράτος για περισσότερα από 50 – από τα 71 του – χρόνια. Ίδρυσε τις ΕΕΔΚ το 1964 κι από τότε «έχτισε» ένα στρατό ανταρτών, ξεκινώντας από μια χούφτα ξαδέλφια και φίλους και φτάνοντας να έχει μια δύναμη 18 χιλ. πολεμιστών που ελέγχουν 40% της χώρας!
Όταν ξεκίνησαν οι ΕΕΔΚ, είχαν πολλούς λόγους να πολεμήσουν. Το πολιτικό σύστημα αποτελείτο μόνον από τα «παραδοσιακά» κόμματα, το συντηρητικό και το φιλελεύθερο, και αυτά ελέγχονταν από πλούσιους ανθρώπους που ανήκαν στην πολιτική elite της χώρας. H περισσότερη γη ήταν στα χέρια των προνομιούχων και η πλειονότητα του πληθυσμού ζούσε μέσα στη φτώχεια.
Μερικά πράγματα δεν άλλαξαν. Το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών στην Κολομβία είναι ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και περισσότερο από το 50% του πληθυσμού είναι φτωχοί. Αλλά οι αντάρτες έχασαν πλέον την ιδεολογία τους και έχουν πλέον γίνει περισσότερο έμποροι ναρκωτικών και τρομοκράτες. Έχουν αλλάξει τακτικές: παλιά επιτίθεντο σε στρατιωτικές βάσεις, ενώ τώρα χτυπούν και πόλεις, μέσα στο γενικό πληθυσμό. Επιθυμούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που διέκοψε την ανακωχή και να πλήξουν την πολιτική αφρόκρεμα.»
Μπορεί να «το ξεφτίλησαν» (ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΑ, αλλά σε έναν-κάποιο βαθμό) οι Κολομβιανοί guerrillas (αντάρτες), αλλά οι… εικαστικές μου παρεμβάσεις επάνω δείχνουν σημεία που μπορούν να αποτελέσουν… χρήσιμες οδηγίες προς εκπαιδευόμενους!!! Αν κι όχι σε τέτοιο βαθμό (όπως Κολομβία!), η παραπάνω κατάσταση – Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ… ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – επικρατεί και στην Ελλάδα.
Τελικά, δηλαδή… ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!
Μήπως να χρησιμοποιήσουμε και τις μεθόδους των Κολομβιανών μη προνομιούχων σε… περιορισμένη (ή όχι) κλίμακα? Αυτών το χάσμα στένεψε – το δικό μας μπορεί να κλείσει! Βρε… λες???
Μπααααα… Που να περιμένεις τώρα να τελειώσουν 10 εκατομμύρια νοματαίοι το φραπέ τους για να κάνεις επανάσταση?
Συμβουλή προς τις κυβερνήσεις Κολομβίας και ΗΠΑ: θέλετε να σταματήσετε τους αντάρτες? ΕΘΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΡΑΠΕ!!! Μαθήματα παραδίδονται κι εντός του ελληνικού κοινοβουλίου! Αναμείνατε στους δέκτες σας…

2 Τα σχόλια σας εδώ!:

Uli Chris είπε...

Βρε Μιχαήλ, οι "εικαστικές μου παρεμβάσεις" είναι τα... bold! Πείναγες και τα 'φαγες?

KOMOTHNH είπε...

Δεν πεινούσα, βιαζόμουν.
Το διόρθωσα όμως. Ο.Κ. φίλος.

Διαβάστε στο ιστολόγιο...