Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Σύσσωμη η τοπική ΝΔ σε εκδήλωση εμφυλιοπολεμικής αναμόχλευσης

Τον αράπη κι αν τον πλένεις…το σαπούνι σου χαλάς! Έτσι λέει μια παλιά παροιμία που δένει απόλυτα με την εκδήλωση – μνημόσυνο που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Ροδόπης «Αγία Ειρήνη» και τελέσθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2008 στον οικισμό του Ανθοχωρίου Κομοτηνής για τα θύματα, όπως αναφέρει το μνημείο, της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής που εφονεύθησαν την 15 Μαρτίου 1949 αγωνισάμενοι κατά των εχθρών της πατρίδας. Όπου «θύματα» οι χωροφύλακες της εποχής εκείνης, και «εχθροί της πατρίδας» ο Δημοκρατικός Στρατός (ΔΣΕ). 60 χρόνια μετά, ορισμένοι θέλουν ακόμα να βλέπουν φαντάσματα, στρατοδικεία και την Μακρόνησο. Τι κι αν τα όπλα σίγησαν το 1949 στο Γράμμο, οι ιδεολογικές πυροβολαρχίες των νικητών (άραγε υπάρχει νικητής σε εμφύλιο πόλεμο;) δεν έπαυσαν έκτοτε να εκτοξεύουν συστηματικά ρητορικές οβίδες διαστρέβλωσης, λασπολογίας, αντικομμουνιστικού μένους και σκοταδισμού. Επί ολόκληρες δεκαετίες μετά τη λήξη του Εμφυλίου, το επίσημο κράτος γιόρταζε ανελλιπώς κάθε χρόνο τη συντριβή των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Βίτσι – Γράμμο και την «εποποιΐα» των χωροφυλάκων του Συντάγματος Μακρυγιάννη κατά της «ανταρσίας των εγκληματικών ορδών του εαμοκομμουνισμού», το Δεκέμβρη 1944 στην Αθήνα.
Μνημείο της Χωροφυλακής
Σήμερα, για τα προαναφερόμενα, φρόντισε η επίσημη ΝΔ, που μέσω του Δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στην παράταξη του, του εκπροσώπου, Κώστα Πατερόπουλου, του Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ανήκουν στην συντηρητική παράταξη και με τελετάρχη τον Προέδρο της Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη Χρίστο Μπραντζουκάκη, βρέθηκε σύσσωμη στο μνημείο του διχασμού για την τέλεση του συγκεκριμένου μνημόσυνου [διάβασε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο Χρόνος»]. Η τέλεση του μνημόσυνου μπορεί να ήταν πράξη επιβεβλημένη από την εξακολουθητικώς ιδεολογική τοποθέτηση και κοσμοθεωρητική αντίληψη των οργανωτών της εκδήλωσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τύχει επιβράβευσης από τον Δημοκρατικό Λαό. Στο παρελθόν, για να είμαστε δίκαιοι, βουλευτές και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν παραβρεθεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
Τέτοιες εκδηλώσεις διχασμού και μνήμης του εμφυλίου πολέμου πρέπει να καταδικάζονται από όλους μας. Την αρχή την έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του Συνασπισμού. Δυστυχώς άκρως του τάφου σιωπή από τα υπόλοιπα κόμματα, που δείχνουν με την σιωπή τους να αποδέχονται τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες. Το ίδιο ισχύει και με τις δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις που αν θέλουν να λέγονται προοδευτικές πρέπει και να το δείχνουν.
Δείτε στην ιστοσελίδα της ΝΔ την υποψηφιότητα του Χρίστου Μπραντζουκάκη. Διαβάστε από την τοπική εφημερίδα «ο Χρόνος» για την συγκρότηση της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, που ο εν λόγω κύριος είναι Πρόεδρος. Επίσης στην ίδια εφημερίδα η παρ’ ολίγον συνεργασία Μπραντζουκάκη – ΛΑ.Ο.Σ. και ενδιαφέρον έχει επίσης η αιτιολογία της τοποθέτησής του στην Εθνική Επιτροπή Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας στο ιστολόγιο μας. Το παρακάτω βίντεο είναι από το δελτίο ειδήσεων της Τρίτης 25 Μαρτίου, του περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού ΔΕΛΤΑ. Σ’ αυτό ο Χρίστος Μπραντζουκάκης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

Γράφει ο Μιχάλης «ΕΑΜίτης» Κωνσταντίνου mixakosta@gmail.com
και ο Nivas comments

Σάββατο, Μαρτίου 29, 2008

ΣΚΟΠΙΑ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ


Γιατί “καίγονται” οι ΗΠΑ για τα Σκόπια ; Η αλήθεια !

Στον αμερικάνικο στρατό, κάποιοι χιουμορίστες υποστηρίζουν ότι µόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel.
Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι.
Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς ..δίπλα μας. Στο Κόσσοβο !!
Έχει έκταση 10.000 στρέμματα και βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Κοσσυφοπεδίου, στην πόλη Ουρόσεβατς στα σύνορα με την FYROM.
Αμέσως μετά το τέλος των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, τον Ιούνιο του 1999, οι ΗΠΑ απαλλοτρίωσαν µε ταχείες διαδικασίες την έκταση και σε χρόνο ρεκόρ, από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, προχώρησαν στην κατασκευή της βάσης Camp Bondsteel και της μικρότερης αλλά εξίσου σημαντικής βάσης το Camp Monteith .
Η Kellogg Brown & Root, (θυγατρική της Halliburton) που κατασκεύασε το Camp Bondsteel για λογαριασμό του στρατού, ασχολείται ουσιαστικά µε τα πάντα, στις βάσεις, εκτός από τα καθαρά στρατιωτικά θέματα, χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Στην Halliburton …..ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000, οπότε και παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στην πολιτική καμπάνια των Ρεπουμπλικάνων, λαμβάνοντας ως αμοιβή 34εκατομ.δολάρια !!!!!!
Κρίνοντας από την εξέλιξη της…..ιστορίας , μάλλον σαν προκαταβολή μου φαίνεται και αυτό γιατί υπό τη διοίκηση του Cheney ως υπουργός Άμυνας η Halliburton πέρασε από την 74η στην 18η θέση στην κατάταξη των κύριων εργολάβων του Πενταγώνου.
Η Halliburton λοιπόν δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια -μέσω θυγατρικών- εκτός από την παροχή υπηρεσιών στα αμερικανικά στρατεύματα στις βάσεις που ανέφερα και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του αγωγού ΑΜΒΟ.
Του ενεργειακού αγωγού δηλαδή, που επιθυμούν να λειτουργήσει το 2011 και θα μεταφέρει τα πετρέλαια της Κασπίας από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας μέσω FYROM στο αλβανικό λιμάνι Βλόρα και από εκεί μέσω μεγάλων δεξαμενοπλοίων θα γίνεται η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης και της Αμερικής.
Η βάση στο Κοσσυφοπέδιο και η τοποθεσία που επελέγη για την οικοδόμησή της «συνέπεσε»(???) με τη διαδρομή του αγωγού AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil) και θεωρείται από στρατηγικής άποψης ως «κορυφαίας σημασίας» διότι έτσι ο αγωγός θα ελέγχεται οικονομικά και στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, ακόμη κι αν μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο.
Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της “κάνουλας”...
Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποιο λόγο …καίγονται οι ΗΠΑ ,τόσο για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, όσο και για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
.
Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος εξίσου σημαντικός λόγος για τους ……ιθύνοντες της Αμερικανικής κυβέρνησης.
Αφού όπως ανάλυσα , τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα (Halliburton ) διαπλέκονται με την πολιτική και τις στρατιωτικές παρεμβάσεις ,οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί, αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008.
Ό,τι προλάβουν στους επόμενους οκτώ μήνες.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της πίεσης που μας ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να κλείσει το θέμα της ονομασίας και όχι η ….δήθεν επιθυμία του Bush να κλείσει την προεδρική του καριέρα με μια ….διεθνή επιτυχία .
Αυτές οι «παπαρολογίες» που προσπαθούν να “καλλιεργήσουν” τα ….έγκυρα(?) και μη …….καθοδηγούμενα (?) ΜΜΕ της χώρας μας είναι μέσα στα πλαίσια ενός γενικευμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού των συμπολιτών μας .
Βέβαια στο παιχνίδι μπαίνουν και κάποιοι από τους …χορηγούς των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, πολλοί εκ των οποίων δεν επιθυμούν για ευνόητους …διαπλεκόμενους λόγους να δοθεί τώρα …συγκεκριμένη λύση, ελπίζοντας ότι με την αλλαγή στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ τον Νοέμβριο θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τους οικονομικούς συσχετισμούς (προς όφελος τους) στην περιοχή μας.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας όμως, είναι γνώστης όλων αυτών των πτυχών και πλήρως πεπεισμένος ότι η παρούσα συγκυρία φαίνεται η πλέον κατάλληλη, για να λυθεί το Σκοπιανό ευνοϊκά για τη χώρα μας.
Αφού ….άντεξε στην τεράστια ….υπόγεια επίθεση που του έγινε , βρίσκετε πλέον τοποθετημένος στην σκακιέρα από θέση ισχύος.
Αυτοί …καίγονται και όχι εμείς.
Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι ……Veto !!!

ΣΧΟΛΙΟ (πατήστε εδώ) (και εδώ)
Αλήθεια το Πεδίο βολής "Ψηλός Στάλος" της Επαρχίας Διδυμοτείχου, και προσεχώς Νατοϊκός χώρος ελέγχου του επικείμενου Αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μήπως συνδυάζεται με τα παραπάνω γεγονότα;

Τρίτη, Μαρτίου 25, 2008

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΥΘΙΟ ΚΑΙ ΡΗΓΙΟ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΑΒΟΥΖΑ.
Το σοβαρό και επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών, πρόβλημα της καθαριότητας στον Δήμο Διδυμοτείχου και στα χωριά του, οφείλεται όχι μόνο στην σοβαρή έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, (λόγω της αποψίλωσης της υπηρεσίας καθαριότητας, για ρουσφετολογικούς λόγους), αλλά και στην ανυπαρξία ύπαρξης και εφαρμογής «Δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας», όπως διαθέτουν όλοι οι πολιτισμένοι Καποδιστριακοί Δήμοι της χώρας.

Λόγω της έλλειψης αυτού του Κανονισμού δεν γνωρίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο:
1)Πότε και ποια σκουπίδια επιτρέπεται να αποθέτουμε στους συμβατικούς κάδους απορριμμάτων;
2)Ποια σκουπίδια απαγορεύεται να ρίχνονται στους κάδους;
3) Πού πρέπει να ρίχνονται τα «μπάζα» τα απόβλητα και τα λύματα και με ποια διαδικασία;
4)Ποια πρόστιμα επιβάλλονται στους παρανομούντες;
5) Ποιος επιβλέπει και καταλογίζει τις παραβάσεις;

Η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.(Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων)ενημέρωσε πρόσφατα το σύνολο των αιρετών της χώρας για την δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος, να επιθεωρούν τους διάφορους χώρους ευθύνης στις πόλεις τους και να ελέγχουν τους πολίτες που ρυπαίνουν, καταλογίζοντας τους πρόστιμα.
Με βάση την ευρωπαϊκή αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» ο κάθε Δήμος στην υποχρέωσή του να εξασφαλίσει στους δημότες του αξιοπρεπή διαβίωση, υγεία και ποιότητα ζωής, υποχρεούται να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα όταν εντοπίζει πολίτες ή επιχειρήσεις που παρανομούν στον τομέα της καθαριότητας και της δημόσιας υγείας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την διαβάθμιση των προστίμων:
1)9.000 Ευρώ επιβάλλεται σε περιπτώσεις μολυσμένων νοσοκομειακών απορριμμάτων που απορρίπτονται μαζί με τα οικιακά.
Αλήθεια το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου τι κάνει σε αυτόν τον τομέα;
Είναι νόμιμη και ακίνδυνη ή παράνομη και επικίνδυνη η σημερινή διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων τoυ ΓΝΝΔ;
Ειδικός κλίβανος αποτέφρωσης μολυσματικών νοσοκομειακών απορριμμάτων υφίσταται ή όχι;
2)6.000 Ευρώ επιβάλλεται σε όσους εγκαταλείπουν μπάζα και διάφορα αντικείμενα σε κοινόχρηστους χώρους.
3)8.000 Ευρώ σε όσους ρυπαίνουν μνημεία, αγάλματα ,αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια κτίρια.
Αλήθεια ο Δήμος Διδυμοτείχου και οι υπηρεσίες του διαχειρίζονται ορθά και καθαρίζουν τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Διδυμοτείχου ώστε να είναι επισκέψιμος στους τουρίστες ή αδρανούν προκλητικά;

Οι πολίτες ερωτούν:
1)Πότε επιτέλους θα δούμε ένα «καθαρό» Διδυμότειχο;
2) Πότε θα διαφυλαχθούν οι χώροι της πόλης μας και των χωριών μας από την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων;
3)Πότε θα επιβληθεί πρόστιμο, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, σε αυτούς (ιδιώτες, κτηνοτροφικές μονάδες, δημοτικά σφαγεία) που προκλητικά ρυπαίνουν με τα απόβλητά τους τα ρέματα και την ύπαιθρο, όπως επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία;
Το αρνητικό παράδειγμα του χωριού Πυθίου που δέχεται ανεξέλεγκτα απόβλητα και λύματα και έχει καταντήσει χαβούζα, με συνέπεια να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων του, πότε θα επιλυθεί;
4)Η δημόσια υγεία και καθαριότητα αξίζουν τελικά λιγότερο από το «βόλεμα» των ημετέρων;
5)Το πρόβλημα του ποταμού Ερυθροπόταμου που δέχεται απόβλητα και ρύπους από κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες ανεξέλεγκτες πηγές ρύπανσης πότε θα αντιμετωπιστεί;
6)Θα πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται κρούσματα επιδημικών ασθενειών στην πόλη μας για να κινητοποιηθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι του Δήμου και της Νομαρχίας Έβρου;
7)Πότε επιτέλους, θα στελεχωθεί πλήρως η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Διδυμοτείχου από επαρκές προσωπικό;
8) Πότε επιτέλους θα εφαρμοσθεί ένας στοιχειώδης Δημοτικός Κανονισμός Καθαριότητας;
Ήδη οι κάτοικοι των παρέβριων χωριών του Ρηγίου και Πυθίου που πλήττονται από την ρύπανση με κυριότερες πηγές το Εργοστάσιο Ζάχαρης, τις Kτηνοτροφικές μονάδες και τα Δημοτικά Σφαγεία Διδυμοτείχου ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να προασπίσουν την υγεία τους.
Σε κάθε οργανωμένη κοινωνία οι υπεύθυνοι κρίνονται από την αποτελεσματικότητα του έργου τους και των δράσεων τους.Όσοι δημοτικοί άρχοντες δεν γνωρίζουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους για την διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών τους , και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υπηρεσίες καθαριότητας, για τις οποίες ως πολίτες πληρώνουμε δυσβάσταχτα ανταποδοτικά τέλη, για να μας εξασφαλίσουν αξιόλογη ποιότητα διαβίωσης και αξιοπρεπή δημόσια υγεία πρέπει να αποσυρθούν στην «αναπαυτική» καρεκλίτσα τους που αρμόζει στην ηλικία του σώματος και του μυαλού τους.
Σιναπίδης Στέφανος
Οικολογική Εταιρεία Έβρου
Παράρτημα Διδυμοτείχου

Σάββατο, Μαρτίου 22, 2008

Ανοιχτή Επιστολή απο ένα σύντροφο

Θα ήθελα να παραθέσω παρακάτω μια επιστολή – μήνυμα ενός συντρόφου που διάβασα στον ημερήσιο τοπικό τύπο. Είχα την χαρά και την πολυτέλεια θα έλεγα, να γνωρίζω το περιεχόμενό της πριν ακόμη δημοσιευθεί.
Διαβάστε προσεκτικά, αξιολογήστε και κυρίως καταθέστε τις απόψεις σας.


«Θα ήθελα να καταθέσω μια άποψη – παραίνεση, διότι παρατηρώ για άλλη μια φορά, διάφορους συντρόφους να θέτουν αμφιβολίες αστερίσκους για την πορεία του ΠΑΣΟΚ ( υπό την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου εννοείται ) και μάλιστα δημοσίως. Τονίζω και το υπογραμμίζω Δημοσίως !
Κατά την γνώμη μου, εκτιμώ και κατά την γνώμη πολλών συντρόφων, στο Συνέδριο τέθηκαν οι βάσεις για την αναγέννησή μας. Ο Πρόεδρος ήταν πραγματικά συγκλονιστικός και οι πιο πολλοί τα έδωσαν όλα για μια νέα αρχή. Έτσι διαψεύστηκαν αρκετοί που ισχυρίζονταν ότι θα είναι ¨ μια πάλι από τα ίδια ¨ , ¨ γίνει δεν γίνει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα¨ , ¨ θα είναι ένα τυπικό – διεκπεραιωτικό Συνέδριο που ουσιαστικά δεν θα προσφέρει το αναμενόμενο¨. Το Συνέδριο σύντροφοι ήταν μια Συγκλονιστική Αρχή ! Αλλά μόνο μια αρχή !
Θέλω λοιπόν να απευθυνθώ στους συντρόφους που εξακολουθούν να αμφιβάλλουν.
Σύντροφοι, μπορεί να έχετε δίκιο. Μπορεί. Μπορείτε λοιπόν να έχετε τις αμφιβολίες σας, δεν έχετε όμως το δικαίωμα, κατά την άποψή μου, να τις διατυμπανίζετε δημόσια. Τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ποιο είναι αυτό ; Ε, μην αδημονείτε σύντροφοι, αλλά εκτιμώ ότι το κρίσιμο διάστημα είναι οι επόμενοι 6 – 10 μήνες.
Τώρα είναι η ώρα να βγουν μπροστά αυτοί που πίστεψαν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος. Αφήστε τους λοιπόν να αγωνιστούν απρόσκοπτα χωρίς δειλές υπονομεύσεις. Εσείς που αμφιβάλετε κάντε ένα βήμα πίσω ! Για να έχει και συνέχεια η Σημαντική Αρχή που έγινε στο Συνέδριο. Για να μπορέσει να ακουστεί ξεκάθαρα το μήνυμα της ελπίδας ! Η ανάγκη είναι επιτακτική και η ευθύνη όλων μας τεράστια !
Εάν όμως εξακολουθείτε να επιμένετε στην ίδια τακτική, τότε δεν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ευθύνης σας, αλλά επιλέγετε να είστε << σύντροφοι >> και όχι γνήσιοι συμμαχητές. Η στάση αυτή είναι το λιγότερο τραγική ! Διότι δεν αντιλαμβάνεστε ότι οποιαδήποτε υπονόμευση γυρίζει στον εαυτό σας.
Και έτσι τραγική θα πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου, η αποπομπή από το ΠΑΣΟΚ, όσων επιμένουν να είναι αμετανόητοι << σύντροφοι >>. Τα ψέματα τελείωσαν ! Ας μην αντιπαλεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό ! Ο καθένας ας σκεφτεί και ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Λυπάμαι για τις σκληρές εκφράσεις, αλλά δεν μπορώ άλλο πια . . . ΠΝΙΓΟΜΑΙ . . .
Πνίγομαι γιατί δεν αντέχω την κατάφωρη αδικία απέναντι στον Πρόεδρό μας και κυρίως στους εαυτούς μας και στην ιστορία μας. . .

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος
Μέλος ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2008

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ... ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ"

Όταν βλέπουμε τη στάση μερικών επιχειρηματιών του κόσμου, δεν μπορούμε παρά να προβούμε στη διαπίστωση ότι οι πρόεδροι των δικών μας τραπεζών… μαθαίνουν μεν, αλλά δεν ξέρουν όλη την Επιχειρησιακή Βίβλο ακόμη… Αλλά ούτε κι οι μέτοχοι έχουν συναίσθηση της δύναμής τους και, πολλές φορές, των συμφερόντων τους!

Το τελευταίο… εκπαιδευτικό παράδειγμα έρχεται από τραπεζίτες: Οι μέτοχοι της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας, της ελβετικής UBS, αποφάσισαν να μειώσουν τον μισθό του προέδρου κατά 90%, λόγω των ζημιών που εμφάνισε ο όμιλος για το 2007, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες που έχει εμφανίσει ποτέ παγκοσμίως ο τραπεζικός κλάδος! Στην ετήσια έκθεση της τράπεζας, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος είχε πέρυσι συνολικές απολαβές ύψους $2,62 εκ. (2,57 εκ. ελβετικά φράγκα), ενώ το 2008 θα λάβει μόλις $262 χιλ.! Ο Μαρσέλ Οσπέλ αρνήθηκε να λάβει bonus για το 2007 και, όχι μόνο δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του, αλλά δεσμεύθηκε να διασφαλίσει την επιστροφή στην κερδοφορία.

Τι καλά να τα ξέρανε αυτά οι δικοί μας υπουργοί οικονομικών, διευθυντές ταμείων, πρόεδροι εταιριών, μέτοχοι και άλλοι. Αλλά αυτοί νομίζουν ότι είναι κεκτημένο δικαίωμα των προέδρων να αυξάνουν τους μισθούς τους, ακόμη κι όταν στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν κατέχουν ούτε τις βασικές αρχές… αριθμητικής! Κατά τα άλλα… νομίζουν ότι είναι οικονομολόγοι!!! Ευτυχώς, οι μόνοι που συμμερίζονται την άποψή τους ανήκουν στο… εγχώριο συνάφι τους κι όχι παραέξω… Από την άλλη, δυστυχώς περνάει η γνώμη τους στους μετόχους…

… οι οποίοι δεν θα ξέρανε ούτως ή άλλως τι εστί «μέτοχος», ακόμη κι αν τους καθόταν στη μάπα!!!

Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2008

Μικρόβια...Μετασυνεδριακά

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η ακόλουθη συνέντευξη είναι από «Τα Νέα» και κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Η μόνη διαφορά από τα άλλα νιαουρίσματα είναι ότι τώρα ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ, και κανείς πλέον δεν μπορεί να ομιλεί δια «σκύλους οι οποίοι ενδεχομένως εκπαιδεύονται στις ξένες γλώσσες»!!! ΚΑΝΕΙΣ!
Εννοούμαι, δια να μην παρεξηγούμαι?
Οι εικαστικές παρεμβάσεις, όπως πάντα, ανήκουν στον «καλιτέχνη» και η… κριτική της τέχνης επίσης!
«Σκληρή κριτική στη Δικαιοσύνη, με ευθείες βολές εναντίον των εισαγγελέων που χειρίστηκαν εν κρυπτώ την υπόθεση των υποκλοπών στο αρχικό της στάδιο και σφοδρές καταγγελίες για αναξιοκρατικές κρίσεις δικαστικών λειτουργών, ασκεί για πρώτη φορά εν ενεργεία λειτουργός της Θέμιδας, αμφισβητώντας απερίφραστα την ανεξαρτησία της.
O αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Σωτήρης Μπάγιας, επανεξελέγη πρόσφατα πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και, παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί του μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα εισαγγελέων με ισχυρή στήριξη, το 70% του εκλογικού σώματος τον τίμησε με την ψήφο του. Όραμά του είναι να δει κάποια μέρα τη Δικαιοσύνη της χώρας του να απονέμεται σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, έγκαιρα και αποτελεσματικά, και τους συναδέλφους του να ασκούν τα καθήκοντά τους με ηρεμία, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Γνωρίζοντας ωστόσο τα προβλήματα της Δικαιοσύνης εκ των έσω, απαντά με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις των “ΝΕΩΝ”.
>> Ο χειρισμός μεγάλων υποθέσεων (υποκλοπές, ομόλογα) έφερε τα τελευταία χρόνια κάποιους συναδέλφους σας στο επίκεντρο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Ευσταθούν οι αιτιάσεις περί αδράνειας ή και συγκάλυψης ακόμη;
>> Από τις υποθέσεις που αναφέρατε ξεχωρίζω αυτή των υποκλοπών ως την πλέον σημαντική, αφού συνδεόταν με θέματα εθνικής ασφάλειας και λειτουργίας του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ειδικά για την υπόθεση αυτή δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι υπήρξε αδικαιολόγητη αδράνεια της Εισαγγελίας τουλάχιστον κατά το αρχικό στάδιο. Μια προκαταρκτική έρευνα που έπρεπε να ολοκληρωθεί σε λίγες- ελάχιστες- ημέρες, διήρκεσε έντεκα ολόκληρους μήνες, με πρόδηλα αρνητικά αποτελέσματα για την ανακάλυψη της αλήθειας. (ΣΤΓ: Γιατί «αδικαιολόγητη κ. Μπάγια? Δικαιολογείται απολύτως! Οι δικαστικοί που ασχολήθηκαν όφειλαν πίστη και υπακοή στον εργοδότη τους! Φυλακή θα τον βάζανε? Αντί να θάψουν τον εργοδότη τους (την κυβέρνηση) θάψανε τις υποκλοπές. Και η Vodafone έθαψε τον Τσαλικίδη, τις κεραίες και τα «ύποπτα» τηλέφωνα! Γιατί, όταν βρίσκουμε παπά… ε, να μη θάψουμε πέντε-έξι?)
>> Συνηθίζεται αυτό;
>> Υπενθυμίζω ότι σκοπός της προκαταρκτικής εξέτασης είναι η βάσιμη διαπίστωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, ανεξάρτητα από τον εντοπισμό ή μη των προσώπων των δραστών. Εφόσον αυτό συμβεί, τότε ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να κινήσει αμέσως την ποινική δίωξη κατά του οποιουδήποτε υπαιτίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τέλεση των αξιόποινων πράξεων ήταν βέβαιη ήδη από την έναρξη της προκαταρκτικής εξετάσεως. Δεν μπορώ επίσης να μην επισημάνω το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά του τόπου, η διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής έρευνας κρατήθηκε απολύτως μυστική και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. (ΣΤΓ: Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά κ. Μπάγια, οι κυβερνώντες αντελήφθησαν ότι το… κοπάδι στο μαντρί είναι πρόβατα και –συνεπώς– χορτοφάγο. Σκέφτονται, λοιπόν: Αφού η ταυτότητα της εγχώριας πανίδος έγινε γνωστή, ξέρουμε ότι μπορούμε να τους ταΐσουμε χόρτο και να μας πουν κι ευχαριστώ. Τώρα, όσον αφορά τα σαρκοβόρα, εκτός στάνης… αυτά ας φάνε ότι βρουν – αρκεί να μη φάνε εμάς καμιά μέρα…». Και προσεύχονται να μην τους βγει μπροστά ο… κακός ο λύκος).
>> Και στην υπόθεση των ομολόγων;
>> Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση η Εισαγγελία ανταποκρίθηκε με επάρκεια και διαφάνεια. Η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης ανακοινώθηκε αμέσως, η διάρκειά της ήταν σχετικά σύντομη και η σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών συντελέσθηκε σε εύλογο χρόνο. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε και τα ουσιαστικά αποτελέσματα της κυρίας ανάκρισης που διεξάγεται από τον εφέτη- ειδικό ανακριτή. (ΣΤΓ: Κύριε Μπάγια, θα ισχύσει αυτό που λέτε, μόλις ο κ. Ζορμπάς μου αποστείλει την τελευταία του… έκθεση, για να τη δημοσιεύσω. Ή αν τη δημοσιεύσει ο ίδιος, βεβαίως-βεβαίως. Μέχρι τότε, μη βλογάτε τα γένια της δικαιοσύνης και την… προσβάλετε! Δεν μπορείτε να υπαινίσσεστε έτσι απροκάλυπτα προς μια γυναίκα ότι χρειάζεται… εκτεταμένη αποτρίχωση!)
>> Ένα ζήτημα που επίσης προκάλεσε τριβές ήταν η λειτουργία των καμερών. Και εδώ ο «πρωταγωνιστής» ήταν εισαγγελέας. Και μάλιστα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Η δική σας γνώμη ποια είναι;
>> Θεωρώ ότι η διαρκώς εντεινόμενη επέκταση της σταθερής εγκατάστασης και λειτουργίας καμερών αποτελεί τον μεγαλύτερο μελλοντικό κίνδυνο για τη δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες. Εξάλλου, έχει αποδειχθεί ότι η χρήση του μέσου αυτού ελάχιστα ως καθόλου έχει συμβάλει στην πάταξη της εγκληματικότητας. (ΣΤΓ: Κάνετε λάθος! Πολλοί έπιασαν τις συζύγους τους να τους κερατώνουν, με τη χρήση καμερών! Αυτοί ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν συμμερίζονται τη γνώμη σας!!! Θέλουν να γνωρίζουν ΚΑΙ ποιος γ@μεί, ΚΑΙ πόσο τον έχει, ΚΑΙ που τον χώνει, ΚΑΙ πως! Και είναι και τζιβιτζιλιάρηδες, οπότε γουστάρουν το «μάτι»…).
>> Ο κ. Σανιδάς φαίνεται να έχει εντελώς διαφορετική άποψη.
>> Πράγματι έτσι φαίνεται. (ΣΤΓ: !!!... ???... Συ είπας! Γω δεν είπα… τίποτας!!!)
>> Η Ένωσή σας και εσείς προσωπικά έχετε δώσει μάχη κατά της διαφθοράς, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις. Εισακουστήκατε;
>> Πράγματι, έχουμε καταθέσει μια απλή- απλούστατη- πρόταση για την ανακάλυψη και πάταξη της διαφθοράς, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής της κρατικής εξουσίας. Περιλαμβάνει αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες, άρση κάθε οικονομικού απορρήτου για τους κρατικούς λειτουργούς και δήμευση των περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται. Παρ΄ ότι κατατέθηκε προ τριετίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ενώ την έχουμε ανακοινώσει και αιτιολογήσει επανειλημμένα δημοσίως, οι πάντες κωφεύουν. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε απάντηση. Αν έχουν αντιρρήσεις ας βγουν να το πουν. Η καθολική σιωπή δημιουργεί συνειρμούς και υπόνοιες. (ΣΤΓ: Μα… ακόμη και το πόθεν έσχες της επιτροπής διαφάνειας είναι… μυστικό!!! Κι εσύ, καλέ μου άνθρωπε, περιμένεις να το μάθεις ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ κιόλας? Κι όχι μόνον της επιτροπής, αλλά και ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ της? Τα ‘παμε αυτά… Δεν τα ‘παμε? Όσοι από τους δικαστικούς και τους επιτρόπους λογοδοτούν και… δωσιλογούν, ΤΟΝ ΙΔΙΟ “ΝΤΑΒΑ” ΕΧΟΥΝ!!!)
>> Μήπως η... απάντηση σας δόθηκε στις εκλογές για την Ένωση Εισαγγελέων;
>> Η αλήθεια είναι ότι συνέβησαν πρωτόγνωρα γεγονότα που με λύπησαν αφάνταστα και με προβλημάτισαν βαθιά, ενώ παράλληλα περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες που με εξέπληξαν αρνητικά. Ωστόσο, δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο στα θέματα αυτά. (ΣΤΓ: Μου φαίνεται ότι, όχι μόνον ο κ. Ζορμπάς, αλλά κι εσείς έχετε υλικό να μου στείλετε, κ. Μπαγιά. Σας προσκαλώ να το κάνετε κι εγώ θα το γυρίσω… DVD και θα το στείλω στα κανάλια και στο “YouTube”. Ναι, ναι… Εκεί που – κάτι μου λέει ότι – σε λίγο καιρό θα γίνει μεγά-α-αλο πανυγήρι!!! Αν, λοιπόν, τελικώς αποφασίσετε να “επεκταθείτε”, σας υπόσχομαι το “opening act”! Κάτι σαν… τηλεοπτικό hors d’ οeuvres, να πούμε…)
>> Το εκλογικό σώμα ωστόσο σάς έδωσε σαφή εντολή να συνεχίσετε τον αγώνα. Το συναισθάνεστε;
>> Πράγματι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτέλεσε δικαίωση, όχι μόνο για μένα προσωπικά, αλλά κυρίως για τον μέσο εισαγγελέα της χώρας που μοχθεί καθημερινά, υπό αντίξοες συνθήκες, για να συμβάλει στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Κι αυτό παρά τις πικρίες και απογοητεύσεις που κατά καιρούς αισθάνεται από αδικίες που γίνονται εις βάρος του σχετικά με την υπηρεσιακή του κατάσταση. (ΣΤΓ: Είστε πολύ ευγενικός…)
>> Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης πώς συμπεριφέρεται απέναντι στα προβλήματα αυτού του τόσο κρίσιμου τομέα;
>> Ελάχιστοι από τους υπουργούς Δικαιοσύνης που πέρασαν είχαν μεράκι και όραμα. Και σχεδόν κανένας δεν αντιμετώπισε τα οξύτατα προβλήματα της Δικαιοσύνης με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και πρόγραμμα. Μάλιστα, ορισμένοι υπουργοί Δικαιοσύνης- κυρίως λόγω άγνοιας του αντικειμένου- εγκλωβίσθηκαν σε ένα σκληρό περιβάλλον συμβούλων που τους παρέσυρε στη λήψη μέτρων τα οποία όχι μόνο δεν επέλυσαν αλλά αντίθετα επέτειναν το πρόβλημα της Δικαιοσύνης. (ΣΤΓ: Χαααχαχαχαχα… Μα… είστε ΠΟΛΥ ευγενικός!)
>> Σήμερα;
>> Ο σημερινός υπουργός δείχνει ότι έχει καλές προθέσεις και διάθεση για επίλυση ορισμένων, τουλάχιστον, από τα προβλήματα της Δικαιοσύνης. Όμως αυτά δεν αρκούν. Απαιτείται μακροπρόθεσμο συγκεκριμένο πρόγραμμα και- πάνω απ΄ όλα- ισχυρή βούληση και τόλμη για λήψη ριζοσπαστικών μέτρων. Για τομές και ρήξεις. Αυτά περιμένουμε να δούμε... (ΣΤΓ: Είστε τόσο ευγενικός, που θα πρέπει να προσέξετε να μην καταλήξετε… “γραφικός”! Παρακαλώ…)
>> Το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθώς και οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων, επιλέγονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αφήνει ανεπηρέαστη την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης;
>> Η κυβέρνηση- η κάθε κυβέρνηση- είναι κατ΄ εξοχήν πολιτικό όργανο και οι όποιες αποφάσεις και επιλογές της έχουν κατ΄ ανάγκην πολιτικό χαρακτήρα που διαπνέεται και από τα κριτήρια του κόμματος που κυβερνά. Αυτά τα κριτήρια προδήλως ισχύουν και στην απόφαση για την επιλογή του προσώπου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι η επιλογή τόσο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων- αν δεν μπορεί να γίνεται από τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς- πρέπει να γίνεται από τη Βουλή με ευρεία και κατά συνέπεια διακομματική πλειοψηφία. (ΣΤΓ: Συμφωνώ μαζί σας! Αφού πρώτα η αντιπολίτευση –οιαδήποτε από… όλες– γίνει κυβέρνηση και διορίσει τους δικαστές της, οι οποίοι ΘΑ ΧΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ, στους οποίους εσείς κι εγώ αναφερόμασταν τόση ώρα, τότε σαφώς και να ξεκινήσει η διαδικασία που αναφέρατε. Αλλά αυτό είναι ένα δεύτερο βήμα: ας στείλουμε πρώτα μερικούς στη φυλακή και μετά περνάμε κι απ’ την αφετηρία να τσεπώσουμε το διακοσάρι…)
>> Από τα προβλήματα της Δικαιοσύνης ποιο θεωρείτε το σημαντικότερο;
>> Τη βραδύτητα των ρυθμών απονομής της, σε συνδυασμό προς τις άθλιες τριτοκοσμικές- συνθήκες υπό τις οποίες οι δικαστικοί λειτουργοί ασκούν τα καθήκοντά τους, σε κλίμα μόνιμης ανασφάλειας. (ΣΤΓ: Κι όμως… είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολύ ευγενικός. Τι καλά…)
>> Ανασφάλεια, γιατί;
>> Εξαιτίας των πολλών και σοβαρών αδικιών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σε θέματα προαγωγών, μεταθέσεων, αποσπάσεων κ.λπ. με τη λήψη αποφάσεων, απρόσμενα ευμενών ή δυσμενών, για τους υπό κρίση συναδέλφους, που δημιουργούν- εύλογα- αισθήματα πικρίας, απογοήτευσης και ανασφάλειας. Εκτός όμως από αυτά, ανακύπτει και το κεφαλαιώδες ερώτημα: Αν δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική δικαιοσύνη στις μεταξύ μας εσωτερικές σχέσεις, τι είδους δικαιοσύνη απονέμουμε προς τα έξω; (ΣΤΓ: Ακόμη καλύτερα! Τώρα, μάλιστα… Να καταλάβουμε κι εμείς οι “άξεστοι” τι εστί… ελληνικός πολιτισμός. Γιατί, εκεί στη Δύση, όταν μας “ενοχλούσε” κάποιος – και δεν πιστεύαμε ότι θα βρούμε άκρη… δικαστικώς – του κάναμε επίσκεψη κατά… κλίνη, στις 3-4 το πρωί, για… αναδιαπραγμάτευση!)
>> Αιτιολογούνται οι αποφάσεις αυτές του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου;
>> Δυστυχώς-και αυτό είναι το εκπληκτικό- οι αποφάσεις του ΑΔΣ κατά κανόνα δεν αιτιολογούνται ουσιαστικά, παρά το σχετικό αίτημα της Ενώσεώς μας, που μάλιστα έχει διατυπωθεί και δημοσίως. (ΣΤΓ: Και τι καλή Ένωση!!! Μα είστε τόοοσο ευγενικός…)
Τελική σημείωση: Εσείς είστε ΠΟΛΥ ευγενικός. Εγώ, πάλι…
… ΟΧΙ !!!
Κι πρεσβεύω ότι αυτές οι ιστορίες που περιγράφετε… με το “νυστέρι” (όπως έχω κάνει κι εγώ, αλλά με το “σπαθί”) θα πρέπει να τελειώσουν σύντομα, συνοπτικά και χωρίς πολλά-πολλά δούναι και λαβείν μεταξύ των… συναλλασσομένων μερών (σφαγέων και αμνών), αμέσως μετά την πτώση της υφισταμένης κυβερνώσας παράταξης και με καυτηριασμό…
… της πληγής
,
εκεί που θα πέφτει ο μπαλτάς (άνευ εισαγωγικών) και προς αποφυγήν γενικών λοιμώξεων.

Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

Update του Εθνάρχη

Ο "Εθνάρχης" λόγω ανωτέρου βίας...από αύριο στην PIAZZA del POPOLO!...

«Εθνάρχης!»

Το νέο...mini ιστορικό/λογοτεχνικό έργο του Uli Chris, έρχεται στην Παρέμβαση (βρε τον Τέλη τον καημένο...). Χειρότερο από την «Έκθεση Ζορμπά»! Δισχειρότερο από τον Άρειο Πάγο!!! Τρισχειρότερο από τον «Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες»!!!
Από το δημιουργό του «Προεκλογικός Λόγος Υποψηφίου», «Δομημένα Ομόλογα», «Λυντσάρισμα» και «Η Βλακεία δεν πάει στα βουνά!»: «EΘΝΑΡΧΗΣ!» Τρέμε εγκέλαδε! Θα χυθεί σπέρμα.
Από αύριο στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!!!

Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2008

Σχολιανά (ξενυχτάδικα)

Σχολιανά (της μπουγάτσας, με άχνη ζάχαρη)
Ο κ. Μανώλης είπε ότι αν η κυβέρνηση ξεχάσει ότι είναι… «αδερφή» και προσπαθήσει να… γ@μήσει τη μάνα κανενός (ή… οτιδήποτε άλλο), ναι μεν δεν θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό αλλά θα παραιτηθεί και θα πάει σπίτι του.
Από την άλλη μεριά, ο Τράγκας τον αποκάλεσε ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ! Ωραία ξεκατινιάσματα εντός της αδερφότητος της Νουδίας!
Το ερώτημα είναι: θα έχει δίκιο ο Τράγκας ή θα τσαμπουκαλευτεί ο Μανώλης?
Αναμένουμε με αγωνία το σκορ…
Σχολιανά (του στριπτιζάδικου, για χορεύτριες)
Οι δικαστές, λέει, καλούνται να αποφασίσουν για το αν οι απεργίες των εργαζομένων για μισθούς, συντάξεις κλπ, είναι νόμιμες.
Προτείνω στους δικαστάδες, αντί να «βαφτίσουν» τις απεργίες «παράνομες», να κάνουν το εξής: ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 100% ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΝΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!!!
Γιατί, έξω από το χορό, πολλά «κουνήματα» κάνεις! Όταν είσαι μέσα στο χορό και ξεβράκωτος, το βλέπεις αλλιώς το πράγμα. Κι επειδή οι μισθωτοί ΔΕΝ μπορούν να επωφεληθούν από τα… φιλοδωρήματα του τύπου «κανονίζω μόνος μου το μισθό μου»…
…ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ…
…κύριοι δικαστές! Γιατί και η στριπτιζού, όταν βλέπει το πρωί τον Πακιστανό στα φανάρια, του «κοτσάρει» ένα πεντάευρο απ’ το φιλοδώρημα της βραδιάς!!!
Τι διάολο… Να μη βοηθήσουμε κάποιον που δεν τα… «κατάφερε» τόσο καλά όσο εμείς???
Σχολιανά (του πατσά, για καθαροκοιλιές)
Η ΕΕ, λέει, θα πάει τις χώρες που διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ για visa waiver στο ευρωπαϊκό δικαστήριο!
Λυπάμαι που στο λέω ΕΕ αλλά, εν προκειμένω…
…ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ!!!
Και στο λέει αυτό κάποιος που ΔΕΝ χρειάζεται visa για να πάει στις ΗΠΑ! Γιατί, είναι εύκολο οι… μονοφαγάδες της Αγγλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κλπ να λένε στην Ελλάδα και στην Τσεχία: «μη δίνετε παραπάνω “κοκό” στους αμερικάνους για να σας δεχτούν άνευ visa κι αφήστε να το κανονίσει η ΕΕ για όλα τα μέλη της», αλλά ξεχνούν ότι αυτοί κάνουν τσάρκες ΑΝΕΥ visa για καμιά… 20αριά-και-βάλε χρόνια τώρα, ενώ μερικές χώρες ακόμη προσπαθούν να εξασφαλίσουν το… ισότιμο δικαίωμα στους δικούς τους «ευρωπαίους» (όταν μας βολεύει να τους αποκαλούμε έτσι)…
Λοιπόν…
…Η ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ WAIVERS ΤΩΡΑ (θα τους κλ@σετε τ’ α@#ίδια!!!)...
…ή «μόκο»!!! Hush!!! Zip it!!!
Κι από ‘δω παν’ κι άλλ’…
Λες και οι ΗΠΑ δεν έχουν τα στοιχεία μας «χαρτί και καλαμάρι» και περιμέναν από την… κυβέρνησή μας να τα δώσει! Αφελείς κι εσείς, αφελείς κι οι πολίτες σας που πιστεύουν ότι… εμείς είμαστε οι φίρμες, ενώ αυτοί είναι οι… ανώνυμοι άγνωστοι!!!
«Θα θέλανε» κι αυτοί, «θα θέλαμε» κι εμείς…
Go figure…

Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2008

ΠροΣυνεδριακά Μικρόβια

Τα Μικρόβια πριν αναχωρήσουνε για την Αθήνα και το 8o Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κάνανε εκπομπή…
Σήμερα διαβάσαμε
blogs και μιλήσαμε για…

[Κάποιοι ίσως έχουν αποφασίσει ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει - Συνέντευξη Κώστα Σκανδαλίδη]
[Earth Hour 2008: Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα]
[Το eforum.gr στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ]
[Η ταινία «Άλεξ» στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης]
[Πρόσκληση σε bloggers από το ΠΑΣΟΚ]
[Διαμαρτυρία για την συνεχιζόμενη σφαγή στην Γάζα ]
[Τα blog στον τύπο]
Ακούστε την εκπομπή

Τρίτη, Μαρτίου 11, 2008

Αγανακτισμένη...Αγροτιά

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΠΥΘΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου για το 2008, οι αγρότες του χωριού Πυθίου Διδυμοτείχου βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά προβλημάτων που τους έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στην απόγνωση.
Προβλήματα όπως:
1) ενώ ήρθε η εποχή για την προετοιμασία των χωραφιών και την νέα σπορά, τα αναχώματα παραμένουν ανοιχτά με ορατό τον κίνδυνο μίας νέας πλημμύρας και επακόλουθο την καταστροφή και της ανοιξιάτικης σποράς.
2) Οι πληγές από τις προηγούμενες πλημμύρες παραμένουν ανοιχτές. Οι αγροτικοί δρόμοι που σε πολλά σημεία καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του φθινοπώρου, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση παρεμποδίζοντας σε πολλά σημεία τους αγρότες και τα μηχανήματα μας να φτάσουν στα χωράφια τους.
3) Οι αποζημιώσεις από τις προηγούμενες πλημμύρες που τόσο ανάγκη έχουν οι αγρότες δυστυχώς καθυστερούν και τους δυσκολεύουν να αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά τα έξοδα της νέας σποράς.
4) Κοντά σε όλα αυτά η μεγάλη αύξηση των τιμών στα λιπάσματα στους σπόρους τα διάφορα εφόδια και το πετρέλαιο έχουν δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα για τους αγρότες του Πυθίου και των γειτονικών χωριών.
Ο Αγροτικός Σύλλογος του Πυθίου καλεί την Κυβέρνηση την Περιφέρεια και την Νομαρχία Έβρου να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στα προβλήματα αυτά.

Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με δυναμικούς αγώνες το δικαίωμα μας να μείνουμε στο χωριό και να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2008

Χρο-νοστιμιές

Φιλοξενεί ο Χρόνος μια συνέντευξη με κάποιον καθηγητή κ. Μελά, που αναφέρεται στο όνομα των Σκοπίων και λέει ότι είχε προτείνει επί Μητσοτάκη το όνομα Δημοκρατία της Σλαβομακεδονίας» αλλά απερρίφθη γιατί δεν το ήθελε ο λαός, αν και οι συνθήκες τότε ευνοούσαν την υιοθέτησή του.
Well, κ. Μελά, υπήρξαν μερικοί πολιτικοί, ασχέτως παρατάξεως, που ακούν τι θέλει ο λαός. Καλά κάνουν. Και δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην προταθεί ΤΩΡΑ το όνομα ΣΛΑΒΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Το…δοκίμασε κανένας; Ή – για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους – δοκίμασε κανείς το…ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που πρότεινε ο κ. Καρατζαφέρης;
Γιατί τον φωνάζουμε «Γιάννη» πριν τον δούμε; Ή περιμένουμε ντε-και-σώνει να γίνει νονός ο… Νίμιτς;
Αλλά εχθές ο Χρόνος «ΕΓΡΑΨΕ»! Μεγάααλε!!! Αναφέρομαι στο άρθρο με τίτλο «Η Κομοτηνή έχει μεγάλη παράδοση στην μπουγάτσα, αλλά δεν ακούγεται». ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!
Θα κάνω μια παρένθεση εδώ. Τόσα χρόνια στις ΗΠΑ, μου έλειψαν 3 πράγματα, πέραν των ευνόητων, δηλαδή της οικογενείας και των συγγενών: ο Πλατανίτης, η μπουγάτσα (Με κιμά, ε;;; Α!) και τα «γυράκια» (
slurp)! Kαι πιστεύω ότι η Κομοτηναϊκή μπουγάτσα παλαιότερα ΔΕΝ παιζόταν (έχω φάει και ΠΟΛΛΗ Σερραϊκή, που ομολογουμένως είναι πολύ καλή, κι έχω μέτρο σύγκρισης). Ποιος δεν θυμάται τα παλιά μπουγατσατζίδικα και την παραδοσιακή συνταγή; Αυτήν που έκανε, π.χ., ο κ. Φαρμακίδης (κι αργότερα ο γιος του) πίσω από το Photo Star ( ή μήπως είναι “FotoStar”);
Σίγουρα υπήρχαν κι άλλοι, αλλά εγώ τότε ήμουν πιτσιρίκι κι έτρωγα εκεί γύρω. Μετά άρχισε το τοπίο ν’ αλλάζει, καθώς το ζαχαροπλαστείο «Αθηναϊκόν»¨επί της Βενιζέλου άρχισε να φτιάχνει μπουγάτσα με φύλλο κρούστας. Παρόλα αυτά, έτρωγα ΚΑΙ από εκεί, γιατί ο κιμάς (Είπαμε! Πάλι θα τα λέμε;) ήτανε ιδιαίτερα μυρωδικός και γλυκός (τύφλα να ‘χει ο Μαμαλάκης!) και το φύλλο πολύ ξεροψημένο («καμμένο» το…αποκαλούσε ο θείος μου, αν και διαφωνώ) και μου άρεσε.

Ε, σιγά-σιγά, πάει κι αυτός. Από τον κ. Φαρμακίδη τον υιό, που συνέχισε την παράδοση του μπαμπά παίρναμε μέχρι και 10-10 τις πίτες ολόκληρες απ’ το φούρνο, όταν πηγαίναμε ταξίδι, για να ‘χουμε να τρώμε εκεί που θα πηγαίναμε! Για…ειδικές παραγγελίες μιλάμε τώρα – όχι μ@λακίες! Αντί να κάτσει το βράδυ να κάνει 20 μπουγάτσες για να πουλήσει στον κόσμο ο άνθρωπος, έκανε 30-40 για να πάρουμε κι εμείς…υλικό για τα ταξίδια!!! Χαρά στο κουράγιο του…
Το κακό με την Κομοτηναϊκή μπουγάτσα τα τελευταία χρόνια είναι…πολυδιάστατο. Πρώτον, κανείς δεν «ανοίγει» πλέον παραδοσιακό φύλλο. Δεύτερον, η συνταγή του κιμά μοιάζει περισσότερο μ’ αυτόν της κρεατόπιτας, αλλά – όπως λέει κι ο ΧΡΟΝΟΣ και ο κ. Ζεϊμπεκίδης – ασχέτως τι λένε οι Αθηναίοι η μπουγάτσα ΔΕΝ είναι πίτα! Ούτε σχέση!!! Αν ήθελα πίτα, έτρωγα της μάνας μου – ευχαριστώ. Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους που τον γύρο τον λένε σουβλάκι (προφανώς ενθυμούμενοι τον…Αθανάσιο Διάκο, όταν βλέπουν το κρέας να γυρνάει στο παλούκι!) και το σουβλάκι το λένε καλαμάκι (με αποτέλεσμα ο φίλος μου ο Ηλίας στη Θεσσαλονίκη να τους δίνει καλαμάκια του…φραπέ, όταν του ζητούσαν ένα); Τέεελος πάντων. Και τρίτο, αυτοί που σήμερα κάνουν καλή μπουγάτσα στην αρχή, μετά τη χαλάνε! Ξέρω ωραία μπουγατσατζίδικα, μερακλήδων ανθρώπων, που ξαφνικά τους…τέλειωσε ο κιμάς (και αντί για πιρούνι, πλέον, τον...ψάχνεις με το κουτάλι!) ή τους…έκοψε η ζύμη του…Κανάκη (και το φύλλο κρούστας άρχισε να μην καλοψήνεται)! Ε, πώς να μην μας περάσουν οι Σέρρες; ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ ΚΙΟΛΑΣ! ΑΥΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!! Θου Κύριε…
Ξέρετε κάτι; Πριν ξεχάσουν οι Κομοτηναίοι (λόγω…απόσυρσης των παλαιών γενεών) τι εστί μπουγάτσα, πρέπει να σκάσει μύτη κα’ νας μερακλής που θα κάνει τη μπουγάτσα όπως γινόταν πριν από 25 χρόνια, έστω κι αν τη χρεώσει ακριβότερα και κάνει μικρότερη ποσότητα – κι όποιος πρόλαβε την…μπούκαν είδε! Θα χ$στεί στο…δίευρο!!! Το υπογράφω! Μόνον εγώ, που θα του βάζω…ειδικές αποστολές κάθε μήνα (για να ‘χω να τρώω εδώ στην Αθήνα, έστω και ξαναζεσταμένη) θα του…φτάνουν για το ενοίκιο! Όρμα Jack!!!
K
αι θα σταματήσουν να…κουνιούνται κι οι Σερραίοι!
Αλλιώς… τι να σας πω: θα με πιστεύατε αν σας έλεγε ότι την καλύτερη μπουγάτσα (κιμά!) τα τελευταία χρόνια την έχω φάει κοντά στην…Ομόνοια από…Κερκυραίο μπουγατσατζή; ΕΛΕΟΣ, δηλαδή!!! Μη…λαλήσω…

Πρώτα να κλείσουν οι παλιοί λογαριασμοί και μετά να ανοιχτούν οι νέοι


Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ασφαλιστικού προβλήματος? Η μη είπραξη των εισφορών από τα Ταμεία. Γιατί ο εργοδότης, ενώ δίνει τα 2/3 του ονομαστικού μισθού στον εργαζόμενο με το πρόσχημα να δώσει το υπόλοιπο 1/3 στο ΙΚΑ, το… κρατάει για την πάρτη του. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, αποτελεί ΚΛΟΠΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. Και ΔΕΝ διαφέρει καθόλου από το να μπει ένας διαρρήκτης σπίτι σου και να σου πάρει την τηλεόραση!
Πως ακριβώς θα διορθωθεί αυτό με το νέο ασφαλιστικό? Πως το να δουλεύει ο εργαζόμενος 5 χρόνια παραπάνω εξασφαλίζει ότι ο εργοδότης θα καταβάλει στο Ταμείο τις εισφορές? Τα δύο δεν έχουν σχέση! Το μόνο μέτρο που θα εξασφαλίζει την καταβολή των εισφορών εγκαίρως και στο ακέραιο είναι η αστυνόμευση των εργοδοτών και τα πρόστιμα σε περιπτώσεις καθυστερήσεων. Αντιθέτως, αυτό που βλέπουμε είναι να… διαγράφονται οφειλές.
Και τι είναι αυτό που λένε ότι διαγράφονται οφειλές ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ? ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!! Ο εργοδότης παρακρατεί τα λεφτά ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ και (ασχέτως με που πρέπει να καταλήξουν αυτά) οι οφειλές είναι ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ! Όταν, λοιπόν, η κυβέρνηση χαρίζει στον εργοδότη τα χρωστούμενα, του χαρίζει ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ!!! ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι αυτά τα λεφτά – όχι των Ταμείων. Κι εμείς αφήνουμε τον εργοδότη να τα δώσει στο Ταμείο για να πάρουμε σύνταξη! Αν, για οποιοδήποτε λόγο, ο εργοδότης δεν τα δώσει στο Ταμείο, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ!!!
Η αλήθεια είναι αυτή: Η «ΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ! Αν πραγματικά κάποιος ΗΘΕΛΕ να λύσει το ασφαλιστικό, θα έπρεπε να θεσμοθετήσει ως εξής:
Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ! Θα μπορούσε δε να γίνει το ίδιο με όλον το μισθό και να καταβάλει ο ίδιος ο εργαζόμενος και τον φόρο του! Αν και το κράτος δεν αφήνει κανέναν εργοδότη να… φοροδιαφύγει, τουλάχιστον όσον αφορά σε θέματα μισθοδοσίας.
Θέλουν ν’ αυξήσουν τα όρια ηλικίας? ΟΚ! Θέλουν να αυξήσουν την εισφορά? ΟΚ! Όλα αυτά ΔΕΝ αντικρούουν τον προηγούμενο συλλογισμό. Τι πειράζει δηλαδή το κράτος και τον εργοδότη, αν αλλάξει ο… κομιστής? Αν τα λεφτά στο ταμείο πάω να τα δώσω αυτοπροσώπως, για να μη βάζω και σε… τρεχάματα το αφεντικό μου? Ή μήπως… πειράζει??? Όπως ακριβώς πειράζει – για τους ΟΜΟΙΩΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ λόγους – το νέο φορολογικό σύστημα πετρελαίου θέρμανσης τους βενζινάδες?
Ας κλείσουν, λοιπόν, οι λογαριασμοί των εργοδοτών στα Ταμεία πρώτα! Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάγκη αλλαγής ενός συστήματος, όταν δεν έχουμε ακόμη μετρήσει όλα του τα έσοδα!!! Για να τα μετρήσουμε όμως, πρέπει πρώτα να τα λάβουμε! Ναι???
ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΒΙΟΣ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ! ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΛΕΣ!
Μην πιάνεστε κορόιδα!!! Γιατί αυτούς που χάφτουν τις «μύγες» που τους αμολάνε οι απανταχού επιτήδειοι τους λένε «μυγοχάφτες»… ΔΙΚΑΙΩΣ! Και κανείς δεν μπορεί να γίνει πιο επιτήδειος από ΕΜΑΣ, αν δεν του το επιτρέψουμε…

Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2008

Congrats, Warren!

Ξεπέρασε ο Warren Buffet σε πλούτη και τον Carlos Slim Helú και τον Bill Gates! Επιτέλους, ο έξυπνος επιβραβεύεται!!!
O Warren Buffet επένδυσε τα τελευταία δύο χρόνια σ’ αυτά που επένδυσα κι εγώ. Σε άνοδο του πετρελαίου, άνοδο του χρυσού και πτώση του δολλαρίου. Και ναι μεν εγώ είχα καλύτερο timing και μεγαλύτερα returns, αλλά αυτός… έβγαλε πιο πολλά λεφτά, αφού είχε περισσότερα να… βάλει! Τι να κάνω? Σε 1000 χρόνια, αν συνεχίσω να είμαι πιο πετυχημένος συγκριτικά, όπως τα τελευταία 4 χρόνια, θα τον έχω φτάσει!!! Αμέ! (Κι ύστερα θα… ξυπνήσω, καθότι ο Παναγιωτάκης προλαβαίνει και μου τρώει μέρος από αυτά που βγάζω… Για να μην πω ότι… κι ο «Παναγιωτάκης Νο. 2» είναι «στο δρόμο»… κι άιντε να δούμε πόσο θα… πεινάει κι αυτός!)
Μπράβο στον κ. Buffet. Δεν τον ξέρω (αν κι έχουμε αρκετούς –θα έλεγα– κοινούς γνωστούς), αλλά ξέρω πως έκανε την περιουσία του από «χαμίνι». Η επενδυτική οξυδέρκεια σε όλο της το μεγαλείο: ΕΥΓΕ!!!

Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

ΣΧΟΛΙΑΝΑ (πικάντικα)

Σχολιανά (με λευκό πιπέρι):
Η ασφάλεια Ναυπλίου, λέει, συνέλαβε έμπορο ναρκωτικών με 200 gr κοκαΐνης.
Δεν γνωρίζω πόσο έξυπνοι είναι οι Αργολείς, αλλά ξέρω το δικό μου IQ μετά από επανηλλειμένα tests τα τελευταία 15 χρόνια και θα τους πω τι θα έκανα εγώ στην περίπτωση αυτή: ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!!!
Αν η Αθήνα μου ζητούσε εξηγήσεις, θα της απαντούσα: «Ελάτε μωρέ! Για «ιδία χρήση» τα ήθελε ο άνθρωπος! Σαν εκείνον τον ηθοποιό που πιάσατε εσείς! Ίδια περίπτωση! Αφήστε μας ήσυχους – τελείωσε! Τον αφήσαμε ελεύθερο και θα τον αφήσουμε στην ησυχία του. Κι αν παρέμβετε, θα τα βάλουμε μαζί σας, αφού θα μας προσβάλετε!!!»
Καθαρά πράγματα. Έξυπνα πράγματα. Και τσαμπουκαλίδικα πράγματα. ΑΝ ήμουν εγώ αρχηγός της αστυνομίας ‘κει χάμω. ΔΕΝ είμαι όμως κι αναμένω, όπως όλοι σας, να δω από τι στόφα είναι κι από τι σκούφια… κρέμεται ο… Αργολεύς αρχηγός.
Σχολιανά (με chilli):
«Δώστε συλλαλητήρια στους αδύναμους!» είχα γράψει, υποστηρίζοντας πως οι δυνατοί συνηθίζουν να... διεκδικούν διαφορετικά!
Θα γεμίσουμε τώρα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, γιατί 5-6 πουρτσόβλαχοι… Σερρών και πάσης Ελλάδος δεν μπορούν να τα βάλουν μ’ ένα… νιάνιαρο 30 χρονών που έγινε πρωθυπουργός στα Σκόπια (αχ! να ‘χαμε κι εμείς έναν τέτοιο).
Είδατε όμως τι κάνουν οι ΣΩΣΤΕΣ σπουδές στην Αμερική? ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ. Καθόλου άσχημα, λέω εγώ, που έχω κάνει σωστές σπουδές στην Αμερική, σαν τα παλικάρια των Σκοπίων (τα «νιάνιαρα», ντε!)… Άσχημα όμως για τους ανεπίδεκτους μαθήσεων, που πήγαν μεν στις ΗΠΑ, αλλά δεν έμαθαν τίποτε!
Κομοτηναϊκή εβδομαδιαία εφημερίς φιλοξενεί το παρακάτω δημοσίευμα:
«Τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου
Επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του επί πολλά χρόνια Πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον όρο… “Mακεδονία”
“Σε ότι αφορά την ονομασία για μας το θέμα είναι κρίσιμο. Για μένα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δεχτώ τον όρο «Μακεδονία» υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων. Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας, τι είδους μονομανία είναι αυτή, τι μανία καταδιώξεως; Κι όμως υπάρχει λόγος. Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπι, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις ΗΠΑ. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πίριν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη και καλά χρηματοδοτούμενη. Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο - γιατί σενάριο είναι – δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα, για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει στα σύνορα μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία». Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορα μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία» διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για την Βαλκανική χερσόνησο”.
Αυτά έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν 15 χρόνια για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων και αποδεικνύεται πόσο επίκαιρη είναι η θέση του αυτή. Πρέπει να τα λάβουν όλοι υπόψη τους για να μην πέφτουμε στις παγίδες των Αμερικανών που θυμήθηκαν ξαφνικά τους «αιώνιους και πατροπαράδοτους» φίλους τους Σκοπιανούς και Αλβανούς.»
Αλλά ο Ανδρέας ήξερε τη διεθνή σκηνή. Ήξερε πόση δύναμη έχει το κάθε lobby. Ήταν πολυταξιδεμένος και «σφουγγάρι» στο να αφομοιώνει και να αντιλαμβάνεται τα πάντα. Με πολυτεσταρισμένο IQ επίσης!!! Όχι σαν τη… Σερραϊκή μπουγάτσα!
Και τώρα τι κάνουμε, που τα Σκόπια βρήκαν εύκολη ηγεσία να… πηδήξουν οθωμανικά (κι ας είναι κι ορθόδοξοι)? Εγώ λέω να πάρουμε τα όπλα και να κάνουμε «ντου». Με δική μας πρωτοβουλία! Γιατί, αν περιμένουμε απ’ τα… Γιουσουφάκια και τα Μπραϊμάκια της σημερινής κυβέρνησης, θα μας προκύψει οπωσδήποτε και… δεύτερη Μακεδονία. Και ποιος χέστηκε για το αν είναι «Βόρεια», «Άνω», «Κάτω» ή… «Άνω-Κάτω» Μακεδονία?
Όπως δεν κατάλαβαν ποτέ και τίποτε, έτσι και τώρα μερικοί ΔΕΝ κατάλαβαν ότι κανείς μας δεν «σκούζει» για το αν η Μακεδονία είναι… σκέτη Δημοκρατία, ή Άνω-Κάτω. Εμείς για το «Μακεδονία» σκούζουμε! Ας κρατήσουν λοιπόν το «Άνω» και το «Λαϊκή» οι Σκοπιανοί, κι ας αφήσουν το «Μακεδονία» ήσυχο. Ας ονομαστούν… «Άνω Λαϊκή»!!!
Αγγούρια πουλάωωωωω…
Σχολιανά (με μαύρο πιπέρι):
Βlack-out έχουν… πάθει οι τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές, επειδή – όπως έγραψα εντός της εβδομάδος στην Παρέμβαση – έχει πάθει… βλακ-in ο Γκαργκάνας! Εμ, τι να του κάνω του χριστιανού που δεν ακούει τους φίλους μου τους Άγγλους και… δαγκώνει παραπάνω απ’ αυτό που μπορεί να μασήσει?
Τέλος πάντων, αυτή η απεργία ΘΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ παράνομη. Δεν μπορεί να παραλύει μια ολόκληρη οικονομία επειδή κάποιοι απεργοί δεν φρόντισαν να αφήσουν… «ρεζέρβες», δηλαδή «προσωπικό ασφαλείας»! ΣΩΣΤΑ θα κηρυχτεί παράνομη. Κύριοι, όλοι είμαστε ΥΠΕΡ του δικαιώματος της απεργίας. Αλλά… είπαμε…
… και λίγο IQ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… απεργό!!!
Σχολιανά (με αράπικο φυστίκι):
Και μέσα σ’ όλα αυτά, βγαίνει και η «τσουτσού» η ΕΤΕ κι ανακοινώνει (σε ψόφιο Χρηματιστήριο λόγω… black-out) 70% κέρδη!!!
Χαίρομαι, βαβαίως, για την Εθνική Τράπεζα, η οποία με εξυπηρέτησε κατ’ επανάληψιν κι ας της έβαζα «δύσκολα» tests στο παρελθόν. Αλλά…
… εδώ βοηθήστε με: πως ένας τέτοιος τραπεζίτης, όπως ο Τάκης Αράπογλου (συνώνυμος του μπαμπά μου και του γιου μου), που ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ και ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερε ΙQ στην «τραπεζική επιστήμη» σήμερα, έμπλεξε με τέτοια παρέα? Το έχω ξαναρωτήσει, αλλά…
… είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να έχει πάρε-δώσε με το συνάφι του… Καραμανλή, του Παυλόπουλου και του Αλογοσκούφη? Τι ρωτάω δηλαδή? Ρωτάω, εν ολίγοις, αν είναι δυνατόν ο Αlbert Einstein να κάνει παρέα με τον… Rodney King και τον O.J. Simpson! Γίνεται? Δεν γίνεται!!! Άσχετα πράγματα…
Φαντάζεστε τη γιαγιά μου την Κυριακή σε Kawasaki 1600??? ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΑ!!!
Αν με ρωτούσαν τι θέλω να κάνω σήμερα το απόγευμα, θα έλεγα ότι θέλω να μπω για κα’να δεκάλεπτο στο… κεφάλι του Αράπογλου να δω τι σκέφτεται – ή μήπως τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί και «το παίζει» Νουδίας για να του δώσουν την ΕΤΕ? Καλό το κόλπο, αν είναι έτσι, αλλά…
… ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ! Ούτε δέκα λεπτά θα μου χρειαστούν – είμαι πολύ γρήγορος. Γίνεται???
Σχολιανά (με λατινοαμερικάνικη σάλτσα):
Ο Τσάβεζ τα έχωσε στον Ουρίμπε γιατί ο τελευταίος χτυπά τους αντάρτες του FARC στα σύνορα της Βενεζουέλας κι ο Ουρίμπε είπε ότι θα πάει τον πρώτο στο δικαστήριο της Χάγης γιατί διευκολύνει τη «γενοκτονία» των αποδέλοιπων Κολομβιανών από τους αντάρτες. Ο Τσάβεζ, με τη σειρά του, έχει πάει 6 χιλ. στρατιώτες στα σύνορα και λέει ότι οποιαδήποτε ενέργεια του Κολομβιανού στρατού εκεί θα είναι πράξη πολέμου!
Δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει μ’ αυτήν την ιστορία. Εκείνο όμως που δίνει στους πιο οξυδερκείς των λαών ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο παράδειγμα είναι η ιστορία των FARC. Ας τη δούμε λίγο, μέσα από τα μάτια του BBC:
«Ο αρχηγός των FARC (Revolutionary Armed Forces of Colombia, ήτοι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), Manuel Marulanda, πολεμά το κράτος για περισσότερα από 50 – από τα 71 του – χρόνια. Ίδρυσε τις ΕΕΔΚ το 1964 κι από τότε «έχτισε» ένα στρατό ανταρτών, ξεκινώντας από μια χούφτα ξαδέλφια και φίλους και φτάνοντας να έχει μια δύναμη 18 χιλ. πολεμιστών που ελέγχουν 40% της χώρας!
Όταν ξεκίνησαν οι ΕΕΔΚ, είχαν πολλούς λόγους να πολεμήσουν. Το πολιτικό σύστημα αποτελείτο μόνον από τα «παραδοσιακά» κόμματα, το συντηρητικό και το φιλελεύθερο, και αυτά ελέγχονταν από πλούσιους ανθρώπους που ανήκαν στην πολιτική elite της χώρας. H περισσότερη γη ήταν στα χέρια των προνομιούχων και η πλειονότητα του πληθυσμού ζούσε μέσα στη φτώχεια.
Μερικά πράγματα δεν άλλαξαν. Το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών στην Κολομβία είναι ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και περισσότερο από το 50% του πληθυσμού είναι φτωχοί. Αλλά οι αντάρτες έχασαν πλέον την ιδεολογία τους και έχουν πλέον γίνει περισσότερο έμποροι ναρκωτικών και τρομοκράτες. Έχουν αλλάξει τακτικές: παλιά επιτίθεντο σε στρατιωτικές βάσεις, ενώ τώρα χτυπούν και πόλεις, μέσα στο γενικό πληθυσμό. Επιθυμούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που διέκοψε την ανακωχή και να πλήξουν την πολιτική αφρόκρεμα.»
Μπορεί να «το ξεφτίλησαν» (ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΑ, αλλά σε έναν-κάποιο βαθμό) οι Κολομβιανοί guerrillas (αντάρτες), αλλά οι… εικαστικές μου παρεμβάσεις επάνω δείχνουν σημεία που μπορούν να αποτελέσουν… χρήσιμες οδηγίες προς εκπαιδευόμενους!!! Αν κι όχι σε τέτοιο βαθμό (όπως Κολομβία!), η παραπάνω κατάσταση – Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ… ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – επικρατεί και στην Ελλάδα.
Τελικά, δηλαδή… ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!
Μήπως να χρησιμοποιήσουμε και τις μεθόδους των Κολομβιανών μη προνομιούχων σε… περιορισμένη (ή όχι) κλίμακα? Αυτών το χάσμα στένεψε – το δικό μας μπορεί να κλείσει! Βρε… λες???
Μπααααα… Που να περιμένεις τώρα να τελειώσουν 10 εκατομμύρια νοματαίοι το φραπέ τους για να κάνεις επανάσταση?
Συμβουλή προς τις κυβερνήσεις Κολομβίας και ΗΠΑ: θέλετε να σταματήσετε τους αντάρτες? ΕΘΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΡΑΠΕ!!! Μαθήματα παραδίδονται κι εντός του ελληνικού κοινοβουλίου! Αναμείνατε στους δέκτες σας…

Τρίτη, Μαρτίου 04, 2008

Τα Μικρόβια μιλήσανε με την νέα Γραμματέα της ΝΕ της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη

Στην σημερινή τους εκπομπή τα Μικρόβια μιλήσανε με την Μαρία Αλμπανίδου. Η Μαρία εκλέχτηκε πρόσφατα Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, επικρατώντας των συνυποψηφίων της, Πέτρο Μούχτση και Λεωνής Παναγοπούλου.
Ακούστε την συζήτηση

Άντρακλας

«Άντρας» απ’ τη Συρία αποκεφάλισε με μαχαίρι… 15μηνο αγοράκι, γιο της αδερφής του, επειδή τσακώθηκε μαζί της στο supermarket (για το ποιος θα δοκιμάσει πρώτος τις σερβιέτες, ή κάτι τέτοιο…)
Στη Συρία, βέβαια, δεν μασάνε… αγγουράκια Μαρωνείας και αποκεφαλίζουν τους ανθρωποκτόνους. Αν και, τον συγκεκριμένο, θα ήθελα να τον… εξάγουν μερικούς μήνες στις φυλακές της Σιβηρίας, πριν του κόψουν το κεφάλι.
Κάτι τέτοια διαβάζω κι έχω επιστρέψει (μετά από δεκαετίες!) στην εκκλησία, χωρίς να ευθύνεται ο… Χριστόδουλος γι’ αυτό. Όχι για να προσευχηθώ για τα καημένα τα παιδάκια, που πληρώνουν τ’ αγγούρια που χώνει ο καθείς στον κ@λο του, αλλά…για να δώσει ο Θεός να βρεθεί κάποιος από δαύτους στο διάβα μου!
Αμήν.

Βρυκόλακες

Πρωί στην Αθήνα. Η Αμφιθέας πηγμένη μέχρι τα μπούνια κι εγώ να σκέφτομαι ότι πάλι θα ΄χει καμιά στάση το Metro και βρήκαν ευκαιρία τα μποκλούκια να πάρουν τις σκουπιδιάρ… εχμμμ… τ’ αμάξια τους και να βγουν «καροτσάδα» στο δρόμο. Πήρα στο γραφείο να ειδοποιήσω ότι με κόβω με καμιά ώρα καθυστέρηση. Κι άλλοι… θαμώνες του ίδιου λεωφορείου άρχισαν τα τηλέφωνα. Ακούω τη διπλανή να μιλάει για κάποια βόμβα που έσκασε. Πρώτη σκέψη: μπας και κα’νας πιτσιρικάς με κα’να κομμάτι C-4 το ‘σκασε απ’ τη μάνα του. Έλεγχος στο σπίτι: όχι ο δικός μου. Άλλωστε ο Παναγιωτάκης δεν είναι σαν το γέρο του – είναι καλό παιδί. Δεν λείπει κανένα κομμάτι απ’ τη δικιά μου ντουλάπα. Βρε να πάρει, λέω… Ποιος τρίβολος τότε?
Μετά μαθαίνουμε (κι επιβεβαιώνουμε όταν βγαίνουμε Συγγρού) ότι η βόμβα έσκασε στις Μούσες. Το μυαλό μου πάει στον «πόλεμο των νονών» της Συγγρού. Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που συνελήφθη ο λιμενικός τον οποίον ο «Καραμέλας» έβαλε να σκοτώσει το «Μούσα». Άιντε πάλι τα ίδια, λέω. Την πρώτη φορά έβαλε ένα «παλικαράκι-της-πιάτσας» να κάνει τη δουλειά. Τώρα φαίνεται ότι θα ‘βαλε κα’ναν αλλοδαπό-της-π@#τσας για το ίδιο πράγμα, κι ο βλάκας θα πήρε κα’να stick Semtex κι όποιον πάρει ο διάτανος. Και τα μποκλούκια με τις σκουπιδιάρ… εχμμμ… με τα κάρα μαζί....
Πάντως, βλέπω ότι τα «γλέντια» των νυκτόβιων άρχισαν να «χύνονται» και κατά μέρα μεριά. Και ξέρετε όλοι τι παθαίνουν οι βρυκόλακες αν ξεμείνουν έξω τη μέρα. Check – mate! Γιατί κι εγώ έκανα βρυκόλακας (σε… άλλο «μαγαζί») και ξέρω μια σοφία που θα προσφέρω αφιλοκερδώς στους χαντούμηδες που δεν έχουν «πρέφα»: Προσέχτε κοπέλια, γιατί ναι μεν Η ΝΥΧΤΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ…ΑΛΛΑ Η ΜΕΡΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ!!!
Capisce?

Δευτέρα, Μαρτίου 03, 2008

FreeBloggers - Δελτίο Τύπου

Ανησυχία για την εν θερμώ νομοθετική ρύθμιση των blogs
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2008

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με ανησυχία τη διαρροή στον Τύπο, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση του blog press-gr, σχεδίων της κυβέρνησης για τη νομοθετική ρύθμιση της έκφρασης στο διαδίκτυο. Οι προθέσεις αυτές, αν ισχύουν με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκαν (συμπυκνώνονται σε έναν πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα περιορισμό τής ανώνυμης/ψευδώνυμης έκφρασης μέσω ιστολογίων), πλήττουν θεμελιακά δικαιώματα κάθε πολίτη, δυνητικού χρήστη του διαδικτύου, παγιωμένα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, αναγνωρισμένα από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από το διεθνές δίκαιο. Οι διαρροές αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής επισήμως επιβεβαιωθεί, πλην όμως η μη κατηγορηματική διάψευσή τους από την Κυβέρνηση δεν επιτρέπει εφησυχασμό.
Ως Έλληνες πολίτες και bloggers, με διαρκή αγωνία για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, στον τόπο μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε κανενός είδους ρύθμιση που θα φέρει την Ελλάδα κοντά σε διεθνώς δακτυλοδεικτούμενα μελανά παραδείγματα χωρών που καταπατούν τα ψηφιακά δικαιώματα των πολιτών τους, όπως η Κίνα, η Βιρμανία και η Αίγυπτος. Εξάλλου, υπενθυμίζουμε, εξακολουθεί να εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση blogme.gr, η οποία, ως απόπειρα ποινικοποίησης του απλού υπερ-συνδέσμου (link), μας εκθέτει στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα.
Διανύοντας μια εποχή κατά την οποία η ιδιωτικότητα συρρικνώνεται διαρκώς και τα κάθε λογής απόρρητα υποχωρούν σε βάρος των πολιτών, χάριν κρατικών και όχι μόνο σκοπιμοτήτων, και κατά την οποία το άτομο, ως μονάδα, συνθλίβεται από οικονομικά και επικοινωνιακά μεγαθήρια, διατηρούμε την πεποίθηση ότι η διαδικτυακή ανωνυμία ή ψευδωνυμία είναι στοιχειωδώς απαραίτητη εγγύηση για την εξασφάλιση τής ελεύθερης ατομικής έκφρασης, της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και του υγιούς δημόσιου διαλόγου.
Το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει, υπό δικαστικές εγγυήσεις, την ταυτοποίηση ψευδώνυμων ή ανώνυμων χρηστών του διαδικτύου στις περιπτώσεις που τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην ελεύθερη έκφραση και στην ιδιωτικότητα, σταθμιζόμενα με την ανάγκη προστασίας άλλων σοβαρών έννομων αγαθών, κρίνεται ότι πρέπει να υποχωρήσουν. Το καθεστώς αυτό, σε συνδυασμό με την αυτορρύθμιση των ψηφιακών κοινοτήτων, θεωρούμε ότι είναι επαρκές για την προστασία από έκνομες αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται μέσω του διαδικτύου.
*** Επισημαίνουμε ότι η νομοθέτηση εν θερμώ και καθ’ υπερβολή εκθέτει τη νομοθετική διαδικασία για έλλειψη νηφαλιότητας, απροσωποληψίας και ρυθμιστικής συνοχής.
*** Υπενθυμίζουμε ότι η κοινωνία των blogs δεν συνιστά κλειστή κάστα για λίγους, με συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αποτελεί καθρέφτη όλης της κοινωνίας, ανοιχτό πεδίο έκφρασης για οποιονδήποτε πολίτη.
Συνεπώς,
*** Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει σαφώς τις προθέσεις της και να διαψεύσει απερίφραστα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.
*** Καλούμε το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών φορέων να λάβουν θέση απέναντι στα σχέδια αυτά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία στο μέλλον η οποία θα έχει παρόμοια παράλογα χαρακτηριστικά.
*** Επιφυλασσόμαστε για στενή παρακολούθηση του ζητήματος και για ανάπτυξη κάθε μορφής οργανωμένης δράσης (επικοινωνιακής, νομικής, θεσμικής).

Υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των blogs,

και η πρωτοβουλία digitalrights.gr για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο.
Καλούμε όσους bloggers στηρίζουν το κείμενο αυτό να το αναρτήσουν στα ιστολόγιά τους.
Περισσότερες πληροφορίες

Για την ομάδα freebloggers: Ζαφείρης Καραμπάσης (chocolatehorizon at yahoo.gr), Θωμάς Τζήρος (tom.tziros at gmail.com)
Για την πρωτοβουλία digitalrights.gr: Αστέρης Μασούρας (asterios at gmail.com)
Το digitalrights.gr αποτελεί κόμβο πληροφόρησης για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο. Μεταξύ άλλων, τα αντικείμενα δράσης περιλαμβάνουν ιδιωτικό απόρρητο (privacy), ανοικτά πρότυπα (open standards), πατέντες λογισμικού, πνευματικά δικαιώματα ψηφιακού περιεχομένου, και ελεύθερο λογισμικό.

Σάββατο, Μαρτίου 01, 2008

Να Σταματήσει Το Κυνήγι Για 5 Χρόνια

ΝαΣταματήσειΤοΚυνήγιΓια5Χρόνια Petition

Διαβάστε στο ιστολόγιο...