Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Μάθημα δημοκρατίας έδωσε το πανεπιστήμιο Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με την πρόσκληση, που απηύθυνε στον πρόεδρο της Ιρανικής δημοκρατίας, Αχμαντινετζάντ, για να μιλήσει στους φοιτητές του και στο διδακτικό προσωπικό.
Είναι γνωστές οι ακραίες φονταμεταλιστικές απόψεις του Ιρανού προέδρου. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος και οι απειλές του, ότι θα εξαλείψει από τον χάρτη το κράτος του Ισραήλ, προκάλεσαν ρίγος στην παγκόσμια κοινή γνώμη και μας έφεραν στο μυαλό εποχές όχι και τόσο μακρινές, που να μπορούν να εξαλειφθούν από την μνήμη μας.
Πατώντας πάνω στα αντιαμερικανικά αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά της παγκόσμιας προοδευτικής κοινότητας, προσπαθεί, να χτίσει το προφίλ του αγωνιστή, που μάχεται για τα συμφέροντα των λαών, που καταπιέζονται από την πολιτική της επιθετικής υπερδύναμης.
Ο ελεεινός όμως Χιτλερίσκος δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ. Η δημαγωγική ρητορεία του, ότι τάχα ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των λαών, που καταπατούνται από την άγρια καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, δεν πείθει το αριστερό κίνημα, που βλέπει τον πραγματικό εχθρό του στο πρόσωπο της επεκτατικής Αμερικάνικης πολιτικής, που για στρατηγικούς, οικονομικούς και ενεργειακούς λόγους αιματοκυλά την ανθρωπότητα.
Παραθέτω στην κρίση σας τμήμα από την ομιλία του στο Columbia και τον παραδίδω στην χλεύη σας.
Στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με την στάση της κυβέρνησής του προς τους ομοφυλόφιλους της χώρας του και την καταπίεση, που αυτοί υφίστανται, η απάντηση που έδωσε ήταν η ακόλουθη:
« Στο Ιράν δεν έχουμε ομοφυλόφιλους όπως στην χώρα σας. Δεν υπάρχει σε εμάς αυτό το φαινόμενο. Δεν ξέρω ποιος σας είπε ότι έχουμε εμείς τέτοιο πρόβλημα».

Από την Times
http://margkan.pblogs.gr/

1 Τα σχόλια σας εδώ!:

Uli Chris είπε...

Ε, ρε τι ωραία που του τα είπε ο Πρύτανης! Αυτό θα πει ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ! Ούτε κολώνει, ούτε τους τύπους κρατά. Κατευθείαν στο ψητό! Έτσι πρέπει. Όχι σαν κάτι άλλους (ΚΑΙ δικούς μας) που γλείφουν κάποιους που δεν τους γουστάρουν στο όνομα της ευγένειας... Και πολύ... ευγενικά του τα 'πε τελικώς ο Πρύτανης! Gog bless America!!!

Διαβάστε στο ιστολόγιο...