Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Πρωτοβουλία ;

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την αγωνία και την δραστηριότητα των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την μετά εκλογών 2007 εποχή. Η κατήφεια είναι έκδηλη, η εσωστρέφεια ξεχειλίζει και οι ακρότητες περίσσεψαν.
Μόλις πριν από λίγο διαβάζω για την πρωτοβουλία υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Πρωτοβουλία ;
Μέσα στους κόλπους του κινήματος παίρνουμε πρωτοβουλίες. Δημοκρατικό και θεμιτό. Το να παίρνει ο οποιοσδήποτε μια πρωτοβουλία. Οι Πρώτοι Υποστηρικτές έφτασαν κιόλας. Οι πρώτοι καλοθελητές. Καλώς τους. Ωραία, μαζευτήκατε και τώρα τι ; Τι θα κάνετε, θα ανατρέψετε την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θα αλλάξετε τον κόσμο ;
Σας έδωσαν και αύξων αριθμό. Να μην χαθείτε και μετά που σας ξαναβρίσκουν, οι άλλοι που τρέχουν για άλλους, για να έχουν να παίρνουν από τους άλλους, που τους είπαν οι άλλοι πως τα κανάλια θα στηρίξουν την άλλη, που δεν είναι με τον άλλο αλλά δεν γίνετε να μείνουν με τον άλλον τώρα πια. Να για αυτό έχασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Όλοι αυτοί που εδώ και 3,5 χρόνια έδιναν μυαλό, παρείχαν υπηρεσίες στο κίνημα, πολεμούσαν για την εκλογική του νίκη, ΤΩΡΑ φτύνουν τον ίδιο τους τον ευατό, τα λεγόμενά τους και αναζητούν μια νέα προοπτική για να είναι πάλι μέσα στο παιχνίδι. Της πολιτικής διαβούλευσης, της διαμόρφωσης κατάστασης, μέσα στο παιχνίδι της ρεμούλας, βαθιά μέσα στο κόμμα που αν δεν μας αρέσει το μειώνουμε, το απαξιώνουμε και το αποποιούμαστε πριν αλέκτωρ λαλήσει.
Για σένα γράφω που τα λέγαμε πριν της εκλογές και μου έλεγες πως ο Γιώργος θα τους σκίσει όλους, θα γίνει πρωθυπουργός και… και ….
Τι έγινε ΡΕ ;
Για σένα λέω, μην ψάχνεις να βρεις ποιόν ή ποια εννοώ. Εσένα δείχνω. Για εσένα λέω. Τι έγινε ΡΕ ;
Χάσαμε. Φταίει ο καιρός, τα δέντρα, ο κόσμος, η κατάσταση, η αστάθεια, ο αρχηγός, ο λοχαγός, ο πρώην, ο αντίπαλος. Φταίνε όλοι οι άλλοι. Μόνον οι άλλοι. Φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από εμάς.
Ε,όχι
Φ Τ Α Ι Μ Ε. Ε Μ Ε Ι Σ. Φ Τ Α Ι Μ Ε .Ο Λ Ο Ι .Ε Μ Ε Ι Σ.
και φταίμε .Μ Ο Ν Ο Ν .Ε Μ Ε Ι Σ.
Η πόρτα που άνοιξε ο κ. Βενιζέλος ήταν για να ξεβρομίσει ο τόπος από την σαπίλα.
Βγήκε ένα λεπτό ο άνθρωπος να πάρει φρέσκο αέρα, για να κατεβάσει καμιά καλή ιδέα για το κόμμα και από πίσω του όλοι μαζί ακολούθησαν ‘ οι υποστηρικτές ’. Να υποστηρίξουν τι ; Τον κ. Βενιζέλο ; Τι ; να μην πέσει ; να μην σκοντάψει ; Ποια πρόταση στηρίζουν, ποια κομματική ή πολιτική αν θέλετε αρχή πρεσβεύουν ; Ποιες είναι οι συνισταμένες εκείνες οι οποίες κατατέθηκαν στην ομήγυρη που τις πίστεψε και ακολούθησε. Βενιζέλος να’ ναι και ότι να’ ναι ; Έτσι πάει. Ε, στα ίδια θα καταλήξουμε για ακόμη μια φορά.
Δεν οδηγεί πουθενά η επιπολαιότητα αυτή, να αλλάξει δηλαδή το πρόσωπο, η πρόσοψη και να παραμείνουν οι ίδιες πρακτικές στο κίνημα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάψουμε κανέναν Βενιζέλο. Έναν ιδιοφυή, τεχνοκράτη, άριστο χειριστή της γλώσσας, έμπειρο, Βαγγέλη Βενιζέλο, δεν είμαστε σε θέση να του προσφέρουμε τίποτα με την στρατολόγησή μας σε άτακτες νομάδες καινών περιεχομένου ψευτοσοσιαλιστών.
Αν κάτι μπορούμε να του προσφέρουμε είναι πνοή. Να του μεταφέρουμε το τι λέει ο κόσμος, ο κοσμάκης, η βάση, οι απανταχού μη δεξιοί, οι αριστεροί από τραύματα, οι ταλαντευόμενοι, οι βολεμένοι, οι ευεργετημένοι από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όλοι αυτοί που στο σύνολό τους αθροιστικά βγάζουν κυβέρνηση. Να του μεταφέρουμε την αέρα που οσμιζόμαστε γύρω μας. Να του παρέχουμε ιδέες που για χρόνια ήταν αποσβολωμένες στα μυαλά όλων μας. Να τον βοηθήσουμε να αρθρώσει λόγο αριστερό, σοσιαλιστικό, κοινωνικής συνοχής και ενωτική προοπτικής.
Το όνομά μου όσες φορές και αν το γράψετε σε λίστες, σε κιτάπια την ίδια ηλίθια αξία θα έχει μαζί με τα υπόλοιπα κουφάρια. Την υπογραφή μου και την παρουσία μου όσες φορές και να την προσμετρήσετε την μοναδικότητά της δεν την χάνει. Είναι και θα παραμείνει μια. Μονάδα.
Οι μονάδες όμως, οι πολλές μονάδες όμως κάνουν ένα σύνολο, ένα μεγάλο σύνολο. - Αν πάμε για μπούγιο να το ξέρω δηλαδή. - Να προσθέσω απλά και λιτά. Ένα μεγάλο ΚΟΥΦΙΟ σύνολο. Ένα σύνολο που το ζήσαμε και στις τελευταίες εκλογές, δεν ήξερε γιατί έκανε και έλεγε τα όσα διαπραγματευόταν.
Εάν κάτι θέλει ο καθένας μας να προσφέρει στο κίνημα, αυτό είναι η δύναμη. Την γροθιά του, τα στήθη του, τον χρόνο του, το υστέρημα του, την ικμάδα του, την διορατικότητά του, την τόλμη του, τους στόχους του. Πρέπει να τα ανατρέψει όλα.
Χρειάζεται εδώ και τώρα μια ανατροπή. Μια επανίδρυση. Μια αναγέννηση. Μια ελπίδα.
Χρειάζεται ο Βενιζέλος για να το κάνει αυτό. Μην βιάζεσαι δεν πήρα θέση υπέρ του Βαγγέλη. Ούτε Παπανδρεικός είμαι. Έλεγα πως χρειάζεται ο Βενιζέλος για να κάνει αυτήν την ανατροπή, όπως χρειάζεται και ο Παπανδρέου. Χρειαζόμαστε όλοι. Σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα είμαστε όλοι υποψήφιοι. Είμαστε υποψήφιοι για την ανάδειξή μας ή όχι στην διακυβέρνηση της χώρας. Από την στιγμή που είμαστε ψηφοφόροι για τις όποιες επιλογές, το κίνημα μας ζητήσει να στηρίξουμε, είμαστε λοιπόν συνδιαμορφωτές της τελικής απόφασης αλλαγής ή όχι του αρχηγού μας και άρα υπόλογοι για ότι μας προκύψει. Όλοι. Όχι και πάλι τότε κάποιον έτσι άκριτα να ακολουθήσουμε για να μην κατηγορηθούμε.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν χρειάζεται εγγυητές. Όλοι εμείς είμαστε οι εγγυητές. Εάν αποφασίσει η βάση του κινήματος με την μοναδικότητα που προανέφερα, τι έχουμε να φοβηθούμε. Ποιόν και γιατί να φοβηθούμε. Μήπως κλέψει ο Γιώργος 2 ψήφους από τον Βαγγέλη και τανάπαλι. Ε, όχι καταντάει προσβολή για την ίδια την προσωπικότητα του καθενός, για την ίδια την δική μας ευθιξία.
Δηλώνω ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Δηλώνω αναποφάσιστος για την εκλογή νέου προέδρου στο κίνημα.
Ζητώ από τους υποψήφιους, στις επόμενες εκλογές, πρωθυπουργούς να με πείσουν.
Με επιχειρήματα και θέσεις. Με όραμα, για τον δρόμο που ο καθένας βλέπει μπροστά του. Με στόμφο και δύναμη.

Γράψτε ιδέες προς τον Βενιζέλο, όχι το όνομά σας.
Γράψτε λύσεις και απόψεις στον Παπανδρέου, όχι παρηγοριές και υπογραφές.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...