Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2007

Τι μας απάντησε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

Εισαγωγική τοποθέτηση

Σας ευχαριστώ όλους για τις ερωτήσεις σας, την συμμετοχή σας. Σας ευχαριστώ όλους γιατί μοιράζεστε τις προτάσεις σας, τα προβλήματά σας και τις ανησυχίες σας. Σας ευχαριστώ γιατί με την συμμετοχή και την δημιουργικότητά σας στο Διαδίκτυο δίνεται ζωή σε ένα νέο τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί την συνέχεια μιας προσπάθειας που έχει πολλά σημαντικά σημεία: το ανοικτό κόμμα, τον προσυνεδριακό διάλογο, το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που προδιαγράφουν την φιλοσοφία της κυβέρνησή μου. Μιας κυβέρνησης μεγάλης πολιτικής πλειοψηφίας που θα εκφράζει όλες τις δυνάμεις της εργασίας, της προόδου του πνεύματος και της αριστεράς.
Μιας κυβέρνησης που αντιμάχεται καθημερινά το βόλεμα. Μιας κυβέρνησης με νέες ιδέες, πρακτικές, πολιτικές και πρόσωπα που θα σηματοδοτούν την ανανέωση, την εμπειρία, τη γνώση και την αποτελεσματικότητα στη διακυβέρνηση.Η δημιουργικότητα και η δραστηριοποίηση του συνόλου των ανθρώπων που συμμετέχουν στο Διαδίκτυο μας δείχνει τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες όταν έχουν ανοικτά εργαλεία στην διάθεσή τους. Αυτό μας οδηγεί στο να βάζουμε στο επίκεντρο τόσο του Προγράμματος μας όσο και των ιδεών μας, τον άνθρωπο.Οι ιδέες αυτές συμβολίζονται και μέσα από μια δέσμευση - κλειδί που επαναλαμβάνω συνεχώς. "Κάθε υπογραφή υπουργού στο Διαδίκτυο". Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην λογική της δέσμευσης αυτής και να την υλοποιήσουμε σε όλα της τα στάδια: από την περιγραφή του προβλήματος και την πρόταση νομοθεσίας, μέχρι την διαβούλευση, την έγκριση αλλά και την υλοποίηση και αξιολόγησή της.
Σας ευχαριστώ, για μια ακόμη φορά για την συμμετοχή σας. Μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις μου στις ερωτήσεις που βαθμολογήσατε εσείς ως πιο σημαντικές. Είναι μόνο η αρχή μιας νέας πορείας...
Γιώργος Α. Παπανδρέου
Κώστα,
Το όραμα μας για την χώρα μας βασίζεται πάνω στην γνώση, την παιδεία και τις ψηφιακές τεχνολογίες. Το όραμά μας αυτό αποτυπώνεται και στο Πρόγραμμά μας σε όλες σχεδόν τις ενότητές του. Η ανοικτή γνώση, το ανοικτό περιεχόμενο, το κίνημα του ανοικτού λογισμικού μας δείχνουν τον δρόμο. Όλοι πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε, να πειραματιστούμε, να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Μονοπωλιακές πρακτικές δεν έχουν θέση στον σχεδιασμό μας από όπου και αν προέρχονται.
Ο υγιής ανταγωνισμός, η στήριξη των επιχειρήσεων που καινοτομούν, που θέλουν να δοκιμάσουν νέες ιδέες και ποιοτικές λύσεις είναι ο στόχος μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον για την παραγωγή του περιεχομένου του δημοσίου τομέα εφαρμόζονται οι αρχές της ανοικτής και ισότιμης πρόσβασης. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η νομοθεσία και οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Στόχος της κυβέρνησης μου είναι να ξαναβάλει την χώρα μας σε τροχιά συνεργασίας με την ευρωπαϊκή ένωση με σκοπό την προώθηση των ανοικτών προτύπων και του ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου διαλειτουργικότητας.

Υ.Γ.

Σημαντικό ειναι οτι επιλέκτηκαν απο το κοινό και απαντησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δύο ερωτήσεις απο την Ροδόπη την δικιά μου και του Μιχάλη του Βεζυριαννίδη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου με την διαδικτυακή αυτή συνέντευξη έδειξε οτι ειναι και στην πράξη υπερ της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε μεσα απο την καρδία μας να συνεχίσει την Δευτέρα απο το Μαξίμου πλέον την ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ που τοσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Ηταν για όλους μας που στηρίξαμε την προσπάθεια για την διαδικτυακή συνέντευξη μια καταπληκτική εμπειρία...

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...