Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2007

Το σχέδιο Ανασυγκρότησης της Πελλοπονήσου και οι 7 δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου

Διαβάστε το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Πελλοπονήσου

Οι 7 δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου


1. Να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συνάντηση Πολιτικών Αρχηγών με στόχο να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων για την Αποκατάσταση και την Ανασυγκρότηση
, γι' αυτό το σχέδιο που σήμερα εμείς το σηματοδοτούμε ως σχέδιο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.

2. Να προτείνω στη Βουλή τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής
με στόχο την ουσιαστική παρακολούθηση της υλοποίησης του Σχεδίου Αποκατάστασης και Ανασυγκρότησης.

3. Να συγκροτήσω ένα άτυπο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων από Έλληνες Επιστήμονες που ζουν εδώ και από Έλληνες της διασποράς
που έχουν διαπρέψει στον τομέα τους. Είναι σίγουρο ότι αυτοί μπορούν να εμπλουτίσουν τα σχέδιά μας με τις ιδέες και τις εμπειρίες τους.

Στο Συμβούλιο αυτό θα μετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι Επίτροποι που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ΕΕ, όλοι οι Έλληνες με υπεύθυνες και υψηλές θέσεις σε Διεθνείς Οργανισμούς. Όλοι οι ξεχωριστοί και εξαίρετοι Επιστήμονες που έχουν την αναφορά τους στην Ελλάδα και στον ελληνισμό της διασποράς.

4. Να προβάλω και να δώσω ξανά νόημα και περιεχόμενο στην έννοια του Εθνικού Ευεργέτη.
Όλοι όσοι μπορούν να συμβάλλουν οικειοθελώς και ανιδιοτελώς σε αυτό το όραμα καλούνται να συμβάλουν. Έχουμε χρέος να συγκινήσουμε και να εμπνεύσουμε κάθε Έλληνα σε κάθε γωνιά της γης που εκπροσωπούν φορείς και ιδρύματα που έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Η ταύτιση της Πελοποννήσου με την ελπίδα και τη δημιουργία μετά την καταστροφή της φωτιάς μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει ένα τεράστιο ρεύμα ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ μέσα στην Ελλάδα και στον ελληνισμό της διασποράς καθώς και ένα ρεύμα φιλελληνισμού.

5. Να ηγηθώ μιας διεθνούς σταυροφορίας στον ΟΗΕ, στην UNESCO, στη ΔΟΕ όπως και σε άλλους διεθνείς φορείς
για να συμμετέχουν ενεργά και με πολλούς τρόπους στο μεγάλο σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης της περιοχής.

6. Η δομή που θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις μας θα είναι ένας αυτόνομος, ευέλικτος και καλά στελεχωμένος φορέας - οργανισμός κατά τα πρότυπα της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτός που θα αναλάβει τη διαχείριση του συνόλου του σχεδίου ώστε να επιτευχθεί η αξιόπιστη και αποτελεσματική εφαρμογή του.

7. Στις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εγγυώμαι να κάνω πράξη τη δέσμευση μου για την ίδρυση αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος, τη συγχώνευση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με το Υπουργείο Εσωτερικών και την ίδρυση ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης των δασών και δασοπυρόσβεσης.Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών.


Ακούστε τώρα:

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...