Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2007

Απάντηση στην Κατερίνα Ιωαννίδου

Το θέμα Κατερίνα είναι ότι τα πρόσωπα παράγουν πολιτικές και συ όπως λές είσαι μέλος ενός κόμματος και άρα θα πρέπει να παράγεις πολιτική. Ξέχασες μήπως την φράση συνδιαμορφώνω. Έκτος αν θες απλά να ακούς και να αποφασίζεις. Και οι πολιτικές, και ποιοι συντάσσονται με αυτές πρέπει να έχει βαρύνουσα σχέση και στην επιλογή των προσώπων.

Όσο για διάφορα χουντικές μεθόδους… όπως λες αυτά ψάξτα σε άλλους χώρους.


Συντάσσομαι με τις παρακάτω θέσεις :

Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004 ηττήθηκε για πολιτικές που εφάρμοσε στο παρελθόν ως κυβέρνηση και απογοήτευσε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού μας, από πολιτικές επιλογές που κρίθηκαν από τον ελληνικό λαό ως αντιλαϊκές. Το ΠΑΣΟΚ το 2007 έχασε τις εκλογές επειδή δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες και τα κινήματα των πολιτών για την αριστερή προοδευτική του πρόταση που διαμόρφωσε μέσα από το Προγραμματικό Πλαίσιο και να αναδείξει τις διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές με την Ν.Δ.

Για την εκλογική ήττα βαραίνουν όμως περισσότερο όσους δεν προσπάθησαν να αναδείξουν το προοδευτικό πρόγραμμα του Κινήματος μας και έδωσαν δυναμικά τη μάχη για τη νίκη κατά την προεκλογική περίοδο και αρκέστηκαν στην αυτοπροβολή τους για την κάλυψη των προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Η επιλογή για την ηγεσία του Κινήματος μας οφείλει να είναι καθαρά πολιτική και όχι προσωποπαγής. Οφείλει να γίνει με βάση την ιστορική και κοινωνική πορεία του ΠΑΣΟΚ και τις διαχρονικές σοσιαλιστικές αρχές και αξίες της που το διέπουν. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του Κινήματος μας θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα για τη σύνταξη μιας σύγχρονης αριστερής προοδευτικής πρότασης.

Είναι ιδεολογική και πολιτική επιλογή η στήριξη στον Πρόεδρο μας, Γ. Παπανδρέου. Είναι ιδεολογική επιλογή να διαφυλάξουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...