Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2008

GEYSER

Μετά από 20 χρόνια, η μπάντα της Θεσσαλονίκης ξαναηχογραφεί! Χωρίς να έχει αλλάξει η έδρα, οι μουσικοί αναγκάζονται να… μελετούν δια αλληλογραφίας τα μέρη τους (όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στο project “Charisma”) και να κάνουν… ταξιδάκια στην Πρωτεύουσα Της Μακεδονίας για να τα γράψουν.


Το πρώτο CD, με τίτλο «Livin’ Fast», περιείχε υλικό από τις ηχογραφήσεις του ομώνυμου demo του 1988 και κάποιες ηχογραφήσεις των Charisma το 1991. Είχε κυκλοφορήσει από την ανεξάρτητη εταιρία Steel Gallery Records του Κώστα Αθανασόγλου, με έδρα επίσης τη Θεσσαλονίκη. Στα χρόνια που πέρασαν από τον Απρίλιο του 2004 που κυκλοφόρησε, το CD πούλησε σεβαστό αριθμό αντιτύπων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, αν και δεν διανεμήθηκε ευρέως στην Ελλάδα.


Το δεύτερο CD, που θα τιτλοφορείται «20 to 40», συμβολίζοντας τα 20 χρόνια που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες ηχογραφήσεις (όταν τα μέλη της μπάντας ήταν 20-ρηδες, τη στιγμή που τώρα είναι 40-ρηδες), θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα από τη Sleaszy Records, θυγατρική της EMI. Αυτήν τη στιγμή, έχουν ηχογραφηθεί τα τύμπανα και ηχογραφούνται οι κιθάρες, κι κατόπιν η μουσική θα «ταξιδέψει» στην Αθήνα για μπάσα και keyboards, πριν γυρίσει στη Θεσσαλονίκη για φωνητικά, περισσότερες κιθάρες και μίξη.


Τα μέλη της μπάντας είναι –ως συνήθως– γνωστά στον κόσμο της Κομοτηνής, μόνον που αυτήν τη φορά είναι… περισσότερα: ο ειλικρινά-δικός-σας είναι στα φωνητικά και… άλλα διάφορα, αφού –ως αρχηγός των Geyser– θεωρεί ότι μπορεί να φυτρώνει άσπαρτος παντού ως μαϊντανάκος «πασπαρτού», στις κιθάρες είναι ο Κώστας ο Στεργιούλης, αρχικός κιθαρίστας της μπάντας, και ο Jim Saluna, κιθαρίστας στους Charisma και παλιός συνεργάτης του ειλικρινά-δικού-σας σε διάφορα projects, στα μπάσα είναι ο Κώστας Κωνσταντίνου, αριστούχος του Berklee School of Music της Βοστώνης σε ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο και παλιότερος συνεργάτης του ειλικρινά-δικού-σας, στα keys είναι ο Νίκος Ντεκούλης, «πολυπτυχιούχος» του πιάνου και παλιός συνεργάτης του Ρουβά (ο οποίος, όταν τον έχασε, βγήκε – και δημοσίως, στη Eurovision – απ’ τα… ρούχα του) και στα τύμπανα είναι ο Φώτης-Νέστωρ ή Carl Κάνιστρας, παλιός συνεργάτης του ειλικρινά-δικού-σας από τους Charisma αλλά και πολλών άλλων, και μοναδικό μέλος της μπάντας με έδρα την Πρωτεύουσα Της Μακεδονίας, ο οποίος θα κάνει και την παραγωγή.


Πριν πάτε παρακάτω, μετρήστε τις λέξεις στην παραπάνω πρόταση: κάπως έτσι περιέγραφε ποδοσφαιρικούς αγώνες στη Δανέζικη TV ο Peter Schmeichel και γι’ αυτό απολύθηκε από sportscaster.


Στο πρώτο CD, η μουσική διαθέτει μία «ζωντάνια» που την κάνει ν’ ακούγεται «φρέσκια» μετά από τόσα χρόνια, ακόμη και στ΄ αυτιά των δημιουργών της (που συνήθως είναι αυτοί που δεν μπορούν να ακούν τη δουλειά τους, όταν βγουν από το studio). Ελπίζουμε το δεύτερο CD να έχει αυτό το στοιχείο. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θα διαθέτει την ίδια ομοιομορφία, πράγμα που όμως σημαίνει ότι θα διαθέτει ποικιλία και θα απευθύνεται σε περισσότερα γούστα. Κι αυτό γιατί, ενώ το πρώτο CD ήταν hard rock από την αρχή ως το τέλος, στο δεύτερο υπάρχουν δείγματα pop, blues, hard rock και heavy metal. Χωρίς όμως να λείπει από πουθενά ο χαρακτηριστικός τρόπος απόδοσης των κομματιών από τη μπάντα.


Το δεύτερο CD θα περιέχει επίσης κάποιες διασκευές: το «Rainbow Blues» των Jethro Tull και το «Why Me?» των Planet B θα είναι σίγουρα δύο από αυτές. Θα περιλαμβάνει επίσης – κατά πάσα πιθανότητα – και μια εκτέλεση του «Gypsy» των Deep Purple για πιάνο και τραγούδι. Στην περίπτωση αυτή, άλλος ένας γνωστός Κομοτηναίος, ο Μαρίνος ο Τόκας, θα είναι ο εκτελεστής.


Τέλος, το CD θα περιέχει solos για κιθάρα και μπάσο – πιθανώς και για τύμπανα (αν κι αυτό είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στο επόμενο project, για το οποίο δεν θα περιμένει κανείς άλλα 4 χρόνια – κι αυτό αποτελεί υπόσχεση της μπάντας).


Πιθανός χρόνος κυκλοφορίας «20 to 40»: Σεπτέμβριος 2008. Σταυρώνουμε τα δάχτυλα…0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...