Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


"Τσουχτεροί" λογαριασμοί της Δ.Ε.Υ.Α. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Επιχείρηση Ύδρευσης) στα Σχολεία του Διδυμοτείχου
Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως απόλυτα δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Δασκάλων Διδυμοτείχου, αλλά και πολλών Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης, για τους «τσουχτερούς» λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Διδυμοτείχου.
Και η διαμαρτυρία τους είναι διπλή γιατί, αν και κοντεύει ένας μήνας, ακόμα δεν πήραν καμιά απάντηση στο έγγραφο - διαμαρτυρία που έστειλαν στο Δήμο στις 13/5/2008.
Όπως τονίζεται, «η χρόνια υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και η έξαρση της ακρίβειας (στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ,) που κατατρώγει τα πενιχρά οικονομικά των σχολείων, τα έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στην αδυναμία να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες.
Η χρέωση λοιπόν από τον Δήμο Διδυμοτείχου με υπέρογκους λογαριασμούς, για το νερό που πίνουν τα παιδιά και ξοδεύουν για τη διατήρηση λίγου πράσινου στους αύλειους χώρους, δυσκολεύει ακόμα παραπέρα την κατάσταση.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί το Δήμο Διδυμοτείχου και τη Δ.Ε.Υ.Α να επανεξετάσουν την πολιτική τους απέναντι στο παραπάνω θέμα και να υιοθετήσει το αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων Διδυμοτείχου «να μην αποστέλλονται λογαριασμοί ύδρευσης στα σχολεία, ή στη χειρότερη περίπτωση να χρεώνονται μόνο με τα πάγια».
Η οριστική βέβαια λύση του προβλήματος βρίσκεται στη γενναία αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Εκπαίδευση και προς τα εκεί πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκπαιδευτικοί».

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...