Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

Βούλωσε το… λεκανοπέδιο! Να σπεύσει ο «Αχόρταγος»!!!

«Σήμερα που βγήκα στους δρόμους της Αθήνας, βούρκωσα. Αυτό το τράφικ, η αναρχία, ο θόρυβος μού θύμισαν πολύ την πατρίδα μου, την Τεχεράνη». Τάδε έφη η Μαρίνα Νεμάτ, Χριστιανή του Ιράν, που είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της στις πρακτικές του αγιατολάχ Χομεϊνί και είχε γράψει ελεύθερα τη γνώμη της σε σχολική εφημερίδα, ενώ συμμετείχε και αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί στο Εβίν, που κάνει το Guantanamo να μοιάζει με το… Waldorf Astoria!
Περίτρανο δείγμα για το πώς τα έχουν καταφέρει οι… τριτοκοσμικοί «πρωτευουσιάνοι» μας να διαμορφώσουν τις συνθήκες… «διαβίωσής» τους (ορίστεεε???).
Είναι γνωστό και στον περισσευούμενα αδαή, πλέον, ότι η βλακεία που δεν πήρε τα βουνά, ροβόλησε κάτω στο… αττικό λεκανοπέδιο. Και από απλή… λεκάνη απλύτων εσωρούχων το έχει μετατρέψει σε… χέστρα! Και τους… κολυμβώντες εις αυτήν κατοίκους του σε… σκατά!!!
Πω-πωωωωω… σκατό και κακόοοοο…
Τεχεράνη θυμίζει η Αθήνα, λέει η Νεμάτ. Διαφωνώ! Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι οι Ιρανοί της Τεχεράνης δεν έχουν και… πολλές διεξόδους διαφυγής. Οι «πρωτευουσιάνοι» της… εγχώριας χέστρας, όμως, έχουν! Θα μπορούσαν να την αφήσουν σ’ αυτούς που πηδάν τα σύνορα κι έρχονται εδώ να κάνουν «την τύχη τους» και να το κόψουν δίπλα για επαρχία μεριά! Χαράς ευαγγέλια, να γίνεσαι ξαφνικά… λευκός κι επί γης πατούμενος, από… βαθύ καφέ και επιπλέων!!!
Λέει… δε λέει?
Η βλακεία που δεν πήρε τα βουνά, όμως, κάνει τους κατοίκους της… αττικής λεκάνης να επιπλέουν εις αυτήν… ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ!!! Απίστευτο, κι όμως «πρωτευουσιάνικο»! Με μια έφεση προς το πρωταπριλιάτικο…
Καλά κάνουν, όμως, οι «πρωτευουσιάνοι» και μένουν στην… κολυμπήθρα του Σκυλωάμ, εκεί που ανήκουν. Φανταστείτε να τους ερχόταν όλους μαζί καμιά επιφοίτηση… νοημοσύνης και να πέρνανε πραγματικά τα… βουνά και τα λαγκάδια! Και που θα πηγαίνανε οι καλοί επαρχιώτες τότε για να γλιτώσουν τη μπόχα?
Το βρήκα! Θα… πηδούσαν τα σύνορα!!! Απ’ την ανάποδη.
Αλλά αυτήν την κακομοίρα τη Νιμάτ λυπάμαι πιο πολύ: μετά από όλα τα βασανιστήρια που πέρασε από το καθεστώς για την υποστήριξη των συμπολιτών της, τώρα θα τα βρει μπαστούνια από αυτούς!!! Δεν είναι δα και μικρή προσβολή να σε αποκαλούν «Αθηναίο» δημοσίως, σε εφημερίδα υψηλής κυκλοφορίας!
Κάτι τέτοια, για τους Ιρανούς, «σηκώνουν αίμα»!!!

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...