Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2007

Fatal Attraction

Σύνθετη ονομασία, λέει, ζητά η Ελλάδα για τα Σκόπια. Αλλά, αν η σημερινή ελληνική «διπλωματία» (ή… «διπλωπία») άνοιγε τα γκαβά της τα δυό (που ‘κανα… 4 χρόνια να τα ιδώ), θα καταλάβαινε ότι το παιχνίδι ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Γιατί, δηλαδή? Η σύνθετη ονομασία σε τι διαφέρει? Στο… «γεωγραφικό προσανατολισμό»? ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ, κυρίες και κύριοι… Μανάβηδες του ΥΠΕΞ! Βαστάτε να σηκώσω την… κεραία μου να δω κατά που δείχνει! Beep-beep-beep… Δηλαδή, αν η ονομασία λέει ότι πρόκειται για τη Μακεδονία που ήταν στη Γιουγκοσλαβία, σε τι διαφέρει από το ότι… πρόκειται για τη Μακεδονία?
Εκείνο που πρέπει να φύγει ολοσχερώς από το όνομα είναι η λέξη «Μακεδονία». ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ!!! Γιατί, αν δούμε αυτόν τον… γεωγραφικό προσανατολισμό που… δείχνειη… κεραία μου εκεί χάμω, θα καταλάβουμε ότι, ακόμα κι αν κάποιοι (Σύριοι, οι Ιρανοί, οι Αφγανοί και άλλοι) ΙΣΩΣ σχετίζονται κάτι τις με τον όρο Μακεδόνες, σίγουρα δεν περιλαμβάνουν τους Γιουγκοσλάβους!
Γιατί? Γιατί ο Αλέξανδρος, στην Ασία πήγε! Δεν ξέρω αν τους πήδηξε καθόλου ο Φίλιππος τους Σκοπιανούς κι έχουν να λένε, αλλά – εγγυημένα, πάρτε το από μένα – απ’ τον Αλέξανδρο ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ την τσουτσού! Άντε, οι Ασιάτες να λένε ότι οι Μακεδόνες τους πήδηξαν τις μάνες, οπότε έχουν το γονίδιο! Αλλά τι να πουν οι Γιουγκοσλάβοι, οι έρμοι? Οι Μακεδόνες ούτε που γύρισαν να τις κοιτάξουν τις μαμάκες τους! Θα ‘θελαν, οι Γιουγκοσλάβες, αλλά δεν… ακουμπήστηκαν! Ευσεβείς πόθοι!!!
Ίσως γι’ αυτό θέλουν τ’ όνομα. Ζηλεύουν! Σαν την Glenn Close στο “Fatal Attraction”. «Δε γυρνάς να με κοιτάξεις, καλέ? Θα σου κάνω τη ζωή πατίνι!» ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ! Δεν το «κουνούσε» καλά η Glenn κι έχασε ο Μichael Douglas το ενδιαφέρον του. Αλλά, ατυχώς, δεν το… βρήκε ο Αλέξανδρος. Κι αφού δεν το… «κουνούσαν» καλά ούτε οι Γιουγκοσλάβες, βράσ’ τα κουνέλια!!! Γιατί, αν το κάνανε, μπορεί ο Alex the Great να έκανε κανένα detour, και να περνούσε κι από ‘κεί να πηδήξει κι αυτωνών τις μανάδες! Αλλά… που??? Αλλού ήθελε να… «γυαλίσει το πόμολο» τούτος. Στα… εξωτικά! Με τα «ξωτικά» θα ασχολιόταν? Του ‘χε ήδη γίνει… σάρισα και του ‘χε... μπει στο οπτικό πεδίο. Κατά πως λένε, δεν έβλεπε την τύφλα του!
Για να κοντολογούμε μερί… μακρυναρίων: οι Γιουγκοσλάβοι ΔΕΝ έχουν κανένα γενετικό δικαίωμα στον όρο «Μακεδονία». Ούτε από γάμο, ούτε από… βιασμό, ούτε από σπόντα! Ούτε καν τα σκάγια τους πήραν, όπως είχαν πάρει την Cameron Diaz στο “Τhere’s something about Mary”. Ο Alex δεν τους τα πέταξε (τα… γονίδιά του), ούτε για… ζελέ μαλλιών!!! Το DNA τους δεν έχει Αλεξανδρινή αλυσίδα (όπως πιθανώς έχει των Ιρανών και των Αφγανών, για παράδειγμα). Το όνομα των Σκοπίων, λοιπόν, και τρεις σειρές να πιάνει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ηγεσία μας είναι τόσο ηλίθια ώστε να μην το καταλαβαίνει. Εκτός κι αν το καταλαβαίνει, αλλά είναι ανίκανη να κάνει οτιδήποτε!
Αν δεν «κοτάνε» να πατήσουν πόδι, ας φροντίσει ο ΥΕΘΑ (Τι τον έχουμε? Για μόστρα?) να αποκτήσουν οι Γιουγκοσλάβοι νόμιμα… πενυματικά δικαιώματα, ώστε να χρησιμοποιούν ΔΙΚΑΙΩΣ τον όρο. Εύκολο: ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΑ «ΝΤΟΥ», με τ’ άρματα, τα όπλα και μπόλικη Viagra, και… λύθηκε το πρόβλημα!!! Είδατε τι απλά είναι τα πράγματα? Δε με αποκαλούσαν «ανώτερη ράτσα problem-solver» στις ΗΠΑ για το τίποτα!!!
Άντε μπράβο, για να τους φύγει τ’ απωθημένο και να είναι πια και με τη βούλα… Μακεδόνες! Εμπρός, παλικάρια της Μακεδονίας! Να βάλουμε τους Σκοπιανούς να μας… «στραγγαλίσουν το κουνέλι», χωρίς προφυλακτικό!!! Γιατί, αλλιώς, θα μας το… βράσουν στο ζουμί του! Σαν την Glenn Close στο Fatal Attraction…
Χώρια που, αν είμαστε κότες και ΔΕΝ το κάνουμε, θα έχει αποδειχτεί ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Η ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ! Οπότε δεν μπορούμε, πλέον, ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ να διεκδικούμε το όνομα άλλο τόσο όσο δεν μπορούν κι αυτοί!!! Γιατί το όνομα αυτό είναι για παλικάρια της Μακεδονίας! Όχι της… ΦΑΚΗΣ!!!
Και ΑΝ περί αυτού πρόκειται, σας δίνω «τροφή» με τη σκέψη:
Α Ϊ Σ Ι Χ Τ Ι Ρ !

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...