Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2007

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μάσκες των «επιφανών και άφθαρτων» ανδρών της τοπικής αυτοδιοίκησης έπεσαν. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης και οι συνεργάτες έδειξαν το ποιοι επιτέλους είναι.
Δίνοντας τις τελευταίες μέρες πληροφορίες σε μερίδα του τοπικού τύπου και στα γνωστά παπαγαλάκια τους για τον οικονομικό έλεγχο στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής θέρμαναν το κλίμα προϊδεάζοντας για το τι θα γίνει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι διαβάσαμε για «εβδομάδα των παθών», για «τρικούβερτα γλέντια», για «ονόματα» διευθυντών και αντιπροέδρων, ακούσαμε ονόματα στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν και πολλά άλλα.
Με αργοπορία 20 λεπτών (!!!) ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο, διαβάζοντας ο Δήμαρχος ένα κείμενο αρκετών σελίδων, που του έγραψε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάγδα Γιαμουστάρη. Σ’ αυτό ακούσαμε για κακοδιαχείριση, για σπατάλες, για «αγνοούμενα» χαρτιά και ότι η υπόθεση αυτή πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης! Όταν απευθύνθηκε στα ΜΜΕ τους ζήτησε να μην γράψουν τίποτα για το θέμα και να σεβαστούν πρόσωπα και υπολήψεις, αφού μέχρι να βγει το «πόρισμα» κανείς δεν είναι ένοχος. Την ίδια ώρα φωτογράφιζε τον «εργολάβο», τον «γενικό διευθυντή» και τον «αντιπρόεδρο» της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης και οι «συνεργάτες» του έδιναν «πλήρη κατάθεση» σε δημοσιογράφους.
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης συνέχισε την ομιλία του και παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έγινε κανένα έργο στην πόλη γιατί πρώτο του μέλημα είναι το νοικοκύρεμα του Δήμου!!! ΘΑ ξεκινήσει δουλειά τον Ιανουάριο του 2008. «…ήρθα για να δουλέψω, όχι για να χτυπήσω πλάτες…» ήταν ένα από τα τελευταία λόγια του Δημάρχου, προκαλώντας τα γέλια ορισμένων που ήρθαν να παρακολουθήσουν την χθεσινή συνεδρίαση.
[ Η απάντηση του Τάσου Βαβατσικλή ακούστε την στο WEB RADIO ]
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΣΑΚΗ, Ο ΙΔΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ! ΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
Από τα συμπεράσματα που βγάλαμε στο χθεσινό συμβούλιο είναι ότι ακόμα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, η νέα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν ξέρει τι της γίνεται, αλλά ήρθε στην εξουσία με εντεταλμένη υπηρεσία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Σύγχρονης Πόλης» Μουρτίδης Γιάννης και Τσαβδαρτζής Γιάννης όταν ρωτήθηκαν για τα δικά τους «κατορθώματα» ως πρόεδροι στις επιχειρήσεις ΔΕΤΑΚΟΜ και ΔΕΣΚΟΜ δεν μπορούσανε να απαντήσουν και κοιτούσαν αμήχανα είτε τον Δημήτρη Κοτσάκη, είτε τον στρατηγό της δημοτικής παράταξης Μάγδα Γιαμουστάρη. Όταν απάντησε σε κάποιο από τα ερωτήματα (με ερώτηση) ο Γιάννης Μουρτίδης ήταν τελείως ανενημέρωτος…και ανιστόρητος. Στο τέλος το είπανε ευθαρσώς. Το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας πρέπει να κλείσει και να δοθεί σε ιδιώτη…φίλα προσκείμενο σ’ αυτούς!
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ, ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ», ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ…ΣΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΟ!...

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...