Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2007

Η ΓΝΩΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ

Για τα πανταχού παρόντα και κουτόχορτο μασώντα πρόβατα, γίδια και άλλα μηρυκαστικά, παραθέτω του άρθρο του Σ. Βραδέλη των ΝΕΩΝ:


«Ασύμμετρη» σκευωρία
Πρωτοφανής επιχείρηση κατασκευής ενόχου για τη φωτιά στην Αρεόπολη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης ΤΑ ΝΕΑ


Αποκαλύφθηκε η σκευωρία.
Για τη φονική πυρκαγιά στην Αρεόπολη, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι πολίτες, συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές ο 62χρονος συνταξιούχος Σ.Κ. Όπως όμως κατέθεσε ο βασικός μαρτυρας κατηγορίας, τον πίεσαν για να τον υποδείξει ως ένοχο
Με κατασκευασμένες μαρτυρικές καταθέσεις προσπαθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να δημιουργήσει ενόχους για τις πυρκαγιές και να ανακαλύψει την «ασύμμετρη απειλή». Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση κατασκευής ενόχου, δύο ανώτεροι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, που με εντολή της ηγεσίας βρέθηκαν στη Λακωνία, ανάγκασαν αγροφύλακα να καταθέσει εις βάρος 62χρονου συνταξιούχου.

Μάλιστα, με αφορμή τη σύλληψη του 62χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη άφηναν υπονοούμενα για τυχόν εμπλοκή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών. Αυτό, μάλιστα, άφησε να εννοηθεί σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Καραχάλιος, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Χθες, όμως, σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο 51χρονος αγροφύλακας Λ.Κ., κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή πως η πρώτη του κατάθεση- και επιβαρυντική για τον 62χρονο- ήταν κατασκευασμένη από δύο ανώτερους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και προϊόν ψυχολογικής πίεσης που του ασκήθηκε. Στη φονική πυρκαγιά της Αρεόπολης, στην οποία σκοτώθηκαν έξι πολίτες, συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές ο 62χρονος Σ.Κ., συνταξιούχος. Αρχικά εναντίον του Σ.Κ. είχε καταθέσει ο αγροφύλακας Λ.Κ. και η Βουλγάρα φίλη του. Με βάση την πρώτη κατάθεση του αγροφύλακα, ο οποίος ανέφερε πως «λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς κοντά στην Αρεόπολη είδα τον Σ.Κ. και θεωρώ ότι αυτός είναι ο βασικός ύποπτος γιατί ήταν πολύ κουμπωμένος», ο εισαγγελέας του Γυθείου απηύθυνε οκτώ κατηγορίες εναντίον του συνταξιούχου για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και εμπρησμό από πρόθεση με κακοβουλία και ιδιοτέλεια.
«Με απειλούσαν»
«Όσα αναφέρονται στην από 25ης Αυγούστου 2007 κατάθεσή μου ενώπιον του ανθυποπυραγού Δημακόγιαννη Δημητρίου και του πυραγού Αυγουλέα Μιχαήλ είναι ανακριβή, δεδομένου ότι αποτελούν προϊόν ψυχολογικής βίας, που μου ασκήθηκε από τους ανωτέρω αναφορικά με τη δουλειά μου και την πιθανότητα να βρεθώ κατηγορούμενος ως εμπρηστής», δήλωσε ενώπιον του ανακριτή ο Λ.Κ. στη χθεσινή του διορθωτική κατάθεση. Το κατηγορητήριο «ενορχηστρώθηκε»- όπως αποκάλυψε χθες ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας - από δύο ανώτερους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίοι στάλθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στη Λακωνία με ειδικό ρόλο να ανακρίνουν τον ύποπτο για την πυρκαγιά στην Αρεόπολη. Όπως προκύπτει από την ένορκη κατάθεση του Λ.Κ., οι δύο αξιωματικοί επιχείρησαν όχι να αποκαλύψουν, αλλά να κατασκευάσουν ένοχο για τις πυρκαγιές. Μάλιστα ο αγροφύλακας στη χθεσινή του κατάθεση ενώπιον του ανακριτή δήλωσε πως ο ένας από τους δύο αξιωματικούς υπαγόρευε στον άλλον την κατάθεσή του και χωρίς να του τη διαβάσουν τον ανάγκασαν να την υπογράψει.
Με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν
Η περίπτωση του 62χρονου Σ.Κ. από την αρχή αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης- ο κατηγορούμενος ήταν στο παρελθόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Οργάνωση Οιτύλου- τα οποία άφηναν σαφέστατα υπονοούμενα ότι η σύλληψή του αποδείκνυε κατά κάποιο τρόπο συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πυρκαγιές. Ο 62χρονος Σ.Κ. είχε οργανωθεί στο ΠΑΣΟΚ το 1977 και υπήρξε δραστήριο μέλος του οργανωτικού πυρήνα της Τ.Ο. Οιτύλου στη Λακωνία μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Από τότε δεν είχε καμία επαφή με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αν και η διαγραφή του από το κόμμα έγινε το 2003, χρονιά κατά την οποία διαλύθηκε η Τ.Ο. Οιτύλου. Όπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ της Λακωνίας Ηλίας Στρατηγάκος, «επειδή δεν έγινε ποτέ εκκαθάριση μελών στη συγκεκριμένη Τ.Ο., όταν το 2003 καταργήθηκε, διαγράφηκαν όλα τα μέλη, αλλά ο συγκεκριμένος είχε πάψει να ασχολείται ενεργά με το ΠΑΣΟΚ εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες». Η Πυροσβεστική, έχοντας στη διάθεσή της την κατασκευασμένη μαρτυρική κατάθεση του αγροφύλακα και της Βουλγάρας φίλης του, κάλεσαν τον 62χρονο και τον συνέλαβαν με την κατηγορία του εμπρησμού. Τα αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε η Πυροσβεστική προκειμένου να «δέσει» το έγκλημα ήταν τέσσερις αναπτήρες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, καθώς επίσης και ένα κουτί με υγρό επαναφόρτισης αναπτήρα, ένα γκαζάκι για την παρασκευή καφέ και ένας πολυσουγιάς που βρέθηκαν στο σπίτι του, αντικείμενα που παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια, για την Πυροσβεστική θεωρήθηκαν απτές αποδείξεις της «ασύμμετρης απειλής». Ο 62χρονος, που από την πρώτη στιγμή λέει σε κάθε τόνο ότι είναι αθώος, θα απολογηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή.


Eπειδή κάτι μου λέει ότι θα το δείτε λίαν συντόμως στα παραθυράκια, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ή πά' να... κοιμηθείτε!

Μ-μ-μ-π-έ-ε-εεεε.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...