Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2007

Κουνηθείτε!

Πριν λίγες μέρες, από τα blogsites των Βαβατσικλή και Παρέμβασης, «επιτέθηκα» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, και ιδιαίτερα στους σεσημασμένους επίδοξους φερόμενους ως υποψήφιους βουλευτές, γιατί διέγνωσα ότι ο «ιός της αφωνίας» (δηλαδή ουσιαστικά ο ιός της αμηχανίας, τους «πολιτικού πολιτισμού» και της ... αναμονής να κάτσει κάποια μπίλια στην κοινωνία) αδικεί το κόμμα και τις δυνατότητές του, εκλογικές και ουσιαστικές.

Η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Εγώ τον πέρασα τον κάβο πληρώνοντας για τα δικά μου παιδιά κάτι σαν 40 ευρώ μηνιαίως παλιότερα. Έτσι δεν συγκινήθηκα άμεσα. Τα λίγα όμως που διάβασα από σποραδικές διαμαρτυρίες, με μόνη τη Νέα Πορεία να έχει θεσμική καταγγελτική συμπεριφορά, με έκαναν να φρίξω! Οι μαθητευόμενοι μάγοι του Κοτσακοστυλιανιδικού ασκεριού που παριστάνουν πλέον τους «διοικητές της πόλης», εκτός του ότι αύξησαν σε τρελά επίπεδα τα τροφεία («βάσει φορολογικής δήλωσης» που δε λέει και τίποτα σπουδαίο, στην Ελλάδα ζούμε) π.χ. από 40 σε 100 -140 ευρώ (!!!!) εν μία νυκτί, μέσα στο κατακαλόκαιρο για να αφομοιωθεί πιο εύκολα η κοροϊδία, δεν προέβλεψαν τίποτα ελαφρυντικό για ευπαθείς κατηγορίες του πληθυσμού. Π.χ. με δύο παιδιά στον παιδικό, όχι και τόσο συχνό, υπαρκτό όμως φαινόμενο, μπορεί να πληρώνεις και 200 με 280 ευρώ αν έχεις μια μέση οικογενειακή φορολογική δήλωση 30.000 ευρώ το χρόνο. Και μη μου κανείς ότι άλλοι πεινούν, σιγά μην απολογηθεί ως ... πλούσιος ο μέσος πολίτης για αυτά τα λεφτά δύο εργαζομένων.
Και το ΠΑΣΟΚ; Αγρόν αγοράζει φαίνεται. Ξεφεύγει άραγε από τις αρμοδιότητες του κόμματος και των προβεβλημένων υποψηφίων βουλευτών η κίνηση αυτή του Δήμου Κομοτηνής; Δεν πρέπει να χρεώσουν στη Ν.Δ. και τον Στυλιανίδη προσωπικά αυτή τη δυσάρεστη κοινωνική εξέλιξη; Και όμως μώκο! Κρίμα, σου δίνουν εύκολο αυτογκόλ και εσύ το αγνοείς. Γιατί; Το θέμα έχει μεγάλη αυτοτελή ειδική σημασία καθημερινότητας για μεγάλη μερίδα πληθυσμού αλλά και είναι επικοινωνιακά / συμβολικά χαρακτηριστικό για τις γενικές προθέσεις και την ανεπάρκεια των σαλτιμπάγκων της Ν.Δ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ και οι παράγοντές του δεν σηκώνουν το γάντι;

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...