Τρίτη, Ιουνίου 30, 2009

Υπάρχει στον απολογισμό της δημοτικής αρχής ένα τριπλό έλλειμμα σε σχεδιασμό και έργα, σε θεσμούς και ευαισθησία

Ήρθαμε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε τον απολογισμό του υποτιθέμενου έργου που παρήγατε εσείς και οι συνεργάτες σας αντιδήμαρχοι και πρόεδροι – αντιπρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων.
Μια χρονιά (2008) ακόμα πιο απογοητευτική.
Κύριοι της συμπολίτευσης,
Αποδεικνύεστε καθημερινά κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών ακόμη και των συμπολιτών μας που σας ψήφισαν. Δύο χρόνια μετά, όχι μόνο εμείς αλλά και οι δημότες, θα μπορούσαν να σας επισημάνουν τις ασυνέπειες της τραγικής κατάστασης που τους οδηγούν η ανυπαρξία πολιτικών στόχων και οικονομικών προτεραιοτήτων.
Όπως και πέρυσι τέτοιο καιρό η σημερινή δημοτική αρχή παρουσιάζει το ίδιο θέατρο. Επιχειρεί ένα απολογισμό με προφανή σκοπό τη δημιουργία μιας πλαστής εικόνας, σύμφωνα με την οποία «ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει». (Μειώνει τα ελλείμματα, αυξάνει τις επενδυτικές δαπάνες.)
Μια χρονιά έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχους, χωρίς αναπτυξιακές προτεραιότητες. Και το κυριότερο: χωρίς την κατάθεση ουσιαστικού απολογισμού του έργου της. Έτσι καθιστά μάταιο το διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκθέτει τους δημοτικούς συμβούλους και αποβαίνει σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.
Υπάρχει στο σημερινό απολογισμό ένα τριπλό έλλειμμα: σε σχεδιασμό και έργα, σε θεσμούς και ευαισθησία.
Σχεδιασμό που να βλέπει τον άνθρωπο, το περιβάλλον, το μέλλον. Έργα υποδομής, κοινωνικής πρόνοιας, έργα στους οικισμούς (ότι έγινε και ότι γίνεται είναι έργα της «Νέας Πορείας»).
Θεσμούς λαϊκής συμμετοχής, έμμεσης και άμεσης δημοκρατίας.
Ευαισθησία για τοπικά κοινωνικά προβλήματα. Η κρίση στην αγορά, η ανασφάλεια, η ανεργία, η φτώχεια και η ρήξη της κοινωνικής συνοχής επαναφέρουν τους εφιάλτες της μετανάστευσης, του ξενιτεμού νέων ανθρώπων σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα, της μείωσης του πληθυσμού, πόρων, δραστηριοτήτων και προοπτικών.
Αποσιωπάται η απαίτηση της κοινής γνώμης για μια μεγάλη επιτέλους στροφή σε έργα ουσίας, υποδομής και πνοής που να φέρει την πόλη μας στα μέτρα των ανθρώπων της και των πραγματικών της αναγκών.
Λείπει η ποιοτική κόντρα στην αισθητική ανάπτυξη της πόλης μας. Η συνειδητοποίηση των οικολογικών προβλημάτων που υποβαθμίζουν την περιοχή και τη ζωή μας.

• Αυξάνεται ο κίνδυνος η Κομοτηνή να χάσει την ταυτότητά της.
• Η τοπική οικονομία δεν βρίσκει διεξόδους ανάπτυξης.
• Το κυκλοφοριακό έχει εξελιχτεί σε μια μεγάλη πληγή.
• Υποστηρίζεται κάθε ευνοιοκρατική και ρουσφετολογική πρακτική.

Η διετία που πέρασε ήταν μια διετία χαμένων ευκαιριών. Η Δημοτική Αρχή δέσμια κομματικών και άλλων εξαρτήσεων δεν μπόρεσε ούτε να συλλάβει αλλά ούτε και να προωθήσει ένα ουσιαστικό σε όλους τους τομείς πρόγραμμα για την Κομοτηνή και τους οικισμούς της.
Επιπλέον η απαξιωτική συμπεριφορά της απέναντι στους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, στέρησε τους οικισμούς από την κινητήρια δύναμή τους στις υποθέσεις που τους αφορούν.

Αλλά ποιο έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής να κρίνουμε;
• Την πλημμελή καθαριότητα που ανήγαγε την Κομοτηνή στην πιο βρώμικη πόλη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;
• Την ανακύκλωση που καρκινοβατεί;
• Την κρίση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις; Σε κάποιες από αυτές οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν εδώ και μήνες.
• Την ανυπαρξία έργων στους οικισμούς;
• Την δεντροφύτευση 10 (δέκα) δέντρων στη Νέα Μοσυνούπολη στα πλαίσια επικοινωνιακού τρυκ;
• Την παραχώρηση των τίτλων κυριότητας του οικισμού Ηφαίστου;
• Την μεταστέγαση των τσιγγάνων τέρμα Ανδριανουπόλεως;
• Την έλλειψη πιστώσεων για έργα βελτίωσης, ανάπτυξης και ανάδειξης των οικισμών;
• Την ανύπαρκτη παρουσία και παρέμβαση στον αγροτικό τομέα;
• Τους συμβούλους επικοινωνίας με αρχηγό τον Άγγελο Λάσκαρη που τοποθετήσατε έναντι αδρής αμοιβής στο Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις; Πότε θα δούμε επιτέλους την σύμβαση του;
• Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου «Ροδόπη 87» έχει ξεχασθεί. Τα τμήματα βόλεϊ και μπάσκετ της ΑΕΚ φυτοζωούν. Ο ΓΑΣ κινδυνεύει να μην κατεβάσει τη γυναικεία του ομάδα στην Α’ Εθνική. Δυστυχώς οι ομάδες μας διαλύονται όπως κινδυνεύουν να διαλυθούν τα οικονομικά του Δήμου.
• Τα δημοτικά ιατρεία αργούν, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
• Η κοινωνική πολιτική ασκείται υπό τύπου «gala».
• Η αποπεράτωση του Δημοτικού Πάρκου κατάντησε σαν το «Γεφύρι της Άρτας».
• Η εμφάνιση της Πλατείας.
• Το κυκλοφοριακό.

Περιμέναμε έναν περισσότερο ευκρινή και ουσιαστικό απολογισμό ως προς τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. Όμως διαπιστώνουμε και φέτος ότι ουσιαστικός απολογισμός δεν υπάρχει.
Όπως δεν υπήρξε και δημοτικός έλεγχος, καθώς από την παράταξη μας έχουν μπει κατά καιρούς μια σειρά από στοιχεία και ερωτήματα που έχρηζαν τουλάχιστον μιας απάντησης. Έτσι πήραμε την απόφαση αφού δεν μας απαντάτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να σας υποβάλλουμε αίτηση στις 5 Μαΐου με τα συγκεκριμένα ερωτήματα! Δύο μήνες μετά δυστυχώς για εσάς κύριε Κοτσάκη, αρνείστε να απαντήσετε!
Πιστεύουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή εργάζεται σε λάθος κατεύθυνση με λάθος πολιτική, γιατί οι επιλογές της δεν αποδίδουν έργο στην τοπική κοινωνία. Είναι εγκλωβισμένη στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών και προσδεμένη στα γρανάζια ενός κομματικού πελατειακού κρατικού μηχανισμού. Ο Δήμος μας κατάντησε μια υπηρεσία των υπουργικών … ορέξεων του κυρίου Στυλιανίδη. Στυλιανίδης ή Χάος για τη Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής και τον Δημήτρη Κοτσάκη προσωπικά!
Ακούστε την τοποθέτηση του Τάσου Βαβατσικλή

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...