Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2009

Κοτσάκης – Γλερίδης: Κοινό μέτωπο κατά της «Νέας Πορείας»

«…Το νοικοκύρεμα της ΔΕΥΑΚ σε όλο του το μεγαλείο. Εργολάβος απαιτεί από την ΔΕΥΑΚ 1,5 εκ. ευρώ για έργα που δεν πληρώθηκαν. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενέκρινε τα ποσά με επιταγές αλλά… αυτά πήγαν για πληρωμές άλλων εργολάβων και συμβασιούχων υπαλλήλων. Πρέπει οι πολίτες να μαθαίνουν την αλήθεια…»
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 23/06/2009

Όταν ο «πληροφοριοδότης» διακατέχεται από ασχετοσύνη και ανεπάρκεια, όταν ο «αποδέκτης» αγνοεί το στοιχειώδες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δηλαδή τη διασταύρωση των στοιχείων και ιερουργεί στον κιτρινισμό, τότε η γκεμπελική μέθοδος της λάσπης κατά πολιτικών και προσώπων κατακρεουργεί την αλήθεια.
Τι θλιβερός ξεπεσμός είναι αυτός! Ότι κατεβάσει η κούτρα τους.
- Να Λευτέρη ένα ευρώ!
- Να Κοτσάκη λίγο μυαλό!
Μόνοι σας εκτίθεσθε ανεπανόρθωτα διαστρεβλώνοντας σκόπιμα και απροκάλυπτα την πραγματικότητα. Οι χονδροειδείς σας ανακρίβειες, όμως δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.
Η ΔΕΥΑΚ λοιπόν χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μία φορά το 2004 και μία φορά το 2006 για δυο διαφορετικά έργα.
Το μεν πρώτο για την μετατόπιση – αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στη Δυτική είσοδο της πόλης, το δε δεύτερο για την ανακατασκευή – επέκταση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης στην Ανατολική είσοδο της πόλης.
Τα έργα κατέστησαν αναγκαία εξαιτίας των αντίστοιχων της οδοποιίας που κατασκεύαζε η ΔΕΚΕ γι αυτό και χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης χωρίς να επιβαρυνθεί η ΔΕΥΑΚ και κατά συνέπεια οι Δημότες της Κομοτηνής ούτε ένα ευρώ !
Αυτά όταν στη διοίκηση του Δήμου ήταν η «Νέα Πορεία» και ο Τάσος Βαβατσικλής Δήμαρχος.
Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, έντρομη έναντι των ευθυνών της, είτε υπό την προεδρία Παράσχου, είτε Ναλμπάντη, προσπαθεί να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού και να κουκουλώσει πράξεις και παραλήψεις της που έφεραν ήδη την ΔΕΥΑΚ σε σημείο αδυναμίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της καταφεύγοντας σε επανειλημμένους και αλόγιστους δανεισμούς, το δυσβάσταχτο κόστος των οποίων καλούνται να πληρώσουν οι δημότες – καταναλωτές.
Καμώνονται κάποιοι πως αγνοούν ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία των έμμεσων πληρωμών έργων ΟΚΩ (οργανισμών Κοινής Ωφέλειας) που προβλέπεται στο ν.1484/84 και τια σχετικές διατάξεις, χρηματοδότησε τη ΔΕΑΥΚ.
Με τις Πιστώσεις του 2004, ποσού 602.735,9 ευρώ ανατέθηκαν στον εγκατεστημένο εργολάβο εργασίες ποσού 132.168,06 ευρώ και με το υπόλοιπο ποσό 470.000 ευρώ περίπου κατασκευάστηκαν τότε εργασίες δι’ αυτεπιστασίας από το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ με αυταπόδεικτο όφελος για την επιχείρηση.
Οι πιστώσεις του Δεκεμβρίου 2006 ποσού 600.000 ευρώ είναι προφανές ότι αναλώθηκαν τα έτη 2007 και 2008 όταν κατασκευάστηκαν τα αντίστοιχα έργα που βεβαίως είναι αδιανόητο να πληρώνονταν πριν την κατασκευή τους από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Καμία σχέση λοιπόν οι αναφερόμενες στο δημοσίευμα χρηματοδοτήσεις δεν έχουν με τις όποιες διεκδικήσεις του εργολάβου για τόκους υπερημερίας.
Όταν μετατρέπεται όμως ο πολιτικός και δημοσιογραφικός λόγος σε αφόδευση τότε οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ βαφτίζονται έκτακτοι, τα 132.000 ευρώ γίνονται 1,5 εκ., η οφειλή γίνεται ενθυλάκωση.
Ποιον νομίζετε ότι ξεγελάτε κύριοι!
Ασπασθήκατε τον βάρβαρο και αντί για διάλογο υιοθετήσατε το λόγο του βόθρου.
Τόκους υπερημερίας, ποσού περίπου 200.000 ευρώ, η διοίκηση Παράσχου χάρισε σε εργολάβους δύο έργων όταν δεν άσκησε κανένα ένδικο μέσο εναντίον τους.
Αυτή την σκόπιμη απραξία αξιοποίησαν οι συγκεκριμένοι εργολάβοι, ένας εκ των οποίων όλως «τυχαίως», είναι ο αδερφός του υποψήφιου δημάρχου της ΝΔ σε γειτονικό Δήμο και η ΔΕΥΑΚ αναγκάστηκε να τους καταβάλλει ήδη, επιβαρύνοντας ισόποσα τους δημότες της Κομοτηνής.
Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι προσπαθούν να τη συσκοτίσουν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ν’ αποκαλύπτουν τη δολιότητά τους και να καθίστανται πλέον οι ίδιοι υπόλογοι για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Η Νέα Πορεία, χωρίς να παραβλέπει πιθανές δικές της παραλείψεις για έργα της ΔΕΥΑΚ, έργα που κατά δήλωση του κ. Ναλμπάντη σε τοπική εφημερίδα, ουδέποτε και ουδόλως αμφισβητούνται, είναι αποφασισμένη να υπερασπισθεί την πολιτική της που κατάφερε να παραδώσει μια ρωμαλέα και ζωντανή επιχείρηση και να επιλύσει το σύνολο σχεδόν των ζητημάτων ύδρευσης – αποχέτευσης του Δήμου για την επόμενη 20ετία.
Η διοίκηση Κοτσάκη αντίθετα, που μέσα σε μόλις 3 χρόνια, με την αλόγιστη, αλλοπρόσαλλη, μικρόνοη, εμπαθή, ρουσφετολογική και κομματικά κατευθυνόμενη πολιτική της, φέρνει τη ΔΕΥΑΚ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας επωμίζοντας το λογαριασμό στους δημότες της Κομοτηνής.

«Φταίει το κακό το πρόγραμμα σας
φταίει ο Λαός που σας μισεί
φταίει το κεφάλι το ξερό σας
μα πάνω απ’ όλα φταίει η κακούργα πολιτική»
Κ.ΒΑΡΝΑΛΗΣ (παραφράζοντας)

Τάσος Βαβατσικλής
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...