Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

Δελτίο Τύπου " Ακρίτες"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Β. ΕΒΡΟΥ "ΑΚΡΙΤΕΣ"
Υψηλάντου 7, Διδυμότειχο
Τηλ/Fax : 2553023414
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Διδυμότειχο, σήμερα 15 Ιουνίου 2009 και ώρα 20.30, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Β. Έβρου "ΑΚΡΙΤΕΣ" αφού συνήλθε "εν απαρτία" έλαβε υπόψη τις πληροφορίες που αφορούν στη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία , με βάση την οποία τοποθετείται Τούρκος Διοικητής στη Λάρισα, για τη λειτουργία ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC), εναλλασόμενος με Έλληνα στη Διοίκηση του Κέντρου , κάθε δύο χρόνια. Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Στη συνέχεια αφού μελέτησε τη συμφωνία και τη συνεκτίμησε με:
α. Την ιστορικά πάγια επιθετική πρακτική και δόλια πολιτική της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος, από της εμφανίσεως της Τουρκικής φυλής στα σύνορα του Βυζαντίου μέχρι σήμερα, έχοντας μάλιστα σε ισχύ τη γνωστή "απειλή πολέμου" σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων μας στα δώδεκα ναυτικά μίλλια.
β. Την αιφνιδιαστική κατάληψη των Ιμίων το βράδυ της 30/31 Ιανουαρίου 1996 και την εν συνεχεία αμφισβήτηση εκατοντάδων βραχονησίδων και του νησιωτικού καθεστώτος στο Αιγαίο, γιατί προφανώς δεν αντιδράσαμε δυναμικά όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν την Ελληνική βραχνησίδα.
γ. Με τις καθημερινές σχεδόν παραβάσεις του FIR Αθηνών και τις παραβιάσεις του Εθνικού εναερίου χώρου της χώρας μας από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, με αυξανόμενη μάλιστα προκλητικότητα και θρασύτητα, ακόμη και πάνω από κατοικημένα νησιά στο Αιγαίο. δ. Την πάγια φιλειρηνική πολιτική και μόνιμη υποχωρητικότητα όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων τα τελευταία 60 χρόνια μέχρι και του σημείου να ανέχονται τις προαναφερθείσες προσβολές της κυριαρχίας της χώρας μας.
ε. Την επικίνδυνη ανευθυνότητα των Ελληνικών Κυβερνήσεων στα θέματα της Εθνικής Άμυνας και ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια με τις συνεχείς αναδιοργανώσεις (δηλαδή διαλύσεις Σχηματισμών και Μονάδων του Στρατού), τις συνεχείς μειώσεις αμυντικών δαπανών και εξοπλισμών και τις μειώσεις της στρατιωτικής θητείας, όπως της πρόσφατης τρίμηνης μείωσης της θητείας που ανακοινώθηκε την μεθεπομένη ημέρα των Ευρωεκλογών της 7ης Ιοιυνίου 2009.
Κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:
1.Θεωρεί κατ΄αρχήν την εν λόγω ΝΑΤΟϊκή συμφωνία εθνικά απαράδεκτη γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και είναι, κατά πάσα πιθανότητα , βέβαιο ότι δε θα μπορούμε να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο για τους παρακάτω λόγους:
-To Aεροπορικό Στρατηγείο στη Λάρισας (CAOC-4) θα λειτουργεί χωρίς τον προσδιορισμό των ορίων ευθύνης, όσον αφορά τα όρια του Εθνικού χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου της χώρας μας.
- Όλο το Αιγαίο θα είναι ΝΑΤΟικό και την ευθύνη για τη διαχείρησή του θα έχουν αξξιωματικοί του ΝΑΤΟ, Έλληνας και Τούρκος, για δύο χρόνια ο καθένας. Επομένως η Τουρκία επιτυγχάνει , μέσω του ΝΑΤΟ, συνδιαχείρηση όλου του Αιγαίου.
- Μέσω της νέας συμφωνίας η Τουρκία διευκολύνεται από την Ελλάδα να "ΝΑΤΟποιήσει" τις αμφισβητήσεις της για τα δέκα ναυτικά μίλλια του Εθνικού εναερίου χώρου της χώρας στο μας Αιγαίο ( που ανεγνώριζε μέχρι το 1973), για τις "γκρίζες ζώνες", για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο και τελικά για τη μοιρασιά του Αιγαίου.
2. Για τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παραπάνω συμφωνία γιατί ισοδυναμεί με εκχώριση κυριαρχικών μας διακαιωμάτων στο Αιγαίο, για την υπεράσπιση των οποίων θυσίασαν τη ζωή τους Έλληνες Αεροπόροι και Ναυτικοί. Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στέφανος Σιναπίδης Δήμος Τσαγκούδης

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...