Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2009

«Ανάπτυξη» με δανεικά δεν γίνεται

Σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη 4 θέματα, τα οποία αφορούσαν εγκρίσεις συνάψεων συμβάσεων δανείων ανάμεσα στο Δήμο Κομοτηνής και ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Αυτή είναι μια πολιτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή, στο να συνάπτει συνεχώς συμβάσεις δανείων για να βγει από τα αδιέξοδα της.
Όπως τονίσαμε κατά προηγούμενη συνεδρίαση, όταν και η διοίκηση του Δήμου ζητούσε με δάνειο το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, «ανάπτυξη» με δανεικά δεν γίνεται. Βέβαια η πολιτική που ακολουθείται από τον Δημήτρη Κοτσάκη θα οδηγήσει το δήμο σε πολλά αδιέξοδα, θα υποθηκεύσει το μέλλον των δημοτών για την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία και θα δημιουργήσει προβλήματα στην αγορά.
Ήταν ένα θέμα για το οποίο η Νέα Πορεία αλλά και οι άλλες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου αντιδράσανε και διαφωνήσανε σφόδρα.

1 Τα σχόλια σας εδώ!:

Ι.Δ. Σωτηριάδης είπε...

Μπροστά στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει τον εαυτό του, και να συμμετάσχει με τα κομματικά όργανα και τα στελέχη του με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις. Με την προτροπή των πασχόντων από το σύνδρομο της εξουσίας (Ντόλιος και η παρέα του που υπέγραψαν την παραχώρηση των 9οοο στρεμμάτων πανέμορφης γης στην περιοχή του Περάματος σε Αυστραλούς χρυσοθήρες, αυτή η απόφαση δεν συζητήθηκε σε κανένα συνέδριο), κήρυξαν την αποχή από το συνέδριο για μια Παναγιά, της Κοσμοσώτηρας ή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή το σύμβολο Ευριπίδης. Ο φονταμενταλισμός στις δόξες του.
Η αποχή συμφέρει το σύστημα. Την ζήσαμε στις τελευταίες ευρωεκλογές.
Αν απέχεις από τις εκλογές έχεις παθητική στάση άρα είσαι μοιρολάτρης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΆΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ, (οι σχέσεις μου δεν είναι και οι καλύτερες με ευθύνη τους) δεν άκουσαν τις σειρήνες του διχασμού και σκεπτόμενοι πολιτικά συμμετείχαν στο συνέδριο. Για την συμμετοχή τους θα τους κρίνει ο λαός με την ψήφο τους και όχι ο κάθε………
Πολύ περισσότερο ήταν αναγκαία και επιτακτική η συμμετοχή τους, σήμερα που το καπιταλιστικό σύστημα βουλιάζει στα προβλήματα και τις αντιφάσεις του, γενικά και ειδικά στη Θράκη, και μεγαλώνουν τα αδιέξοδα της καθημερινότητας.
Στις συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες που έγινε το συνέδριο η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ταυτόχρονα μια αποφασιστική πολιτική παρέμβαση, καθώς θα αναζητούσε δρόμους επιτάχυνσης των εξελίξεων προς όφελος , του λαού της Θράκης. Στο μέτρο αυτό, στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες αναπτυξιακές και πολιτικές προτάσεις (πχ η ανάπτυξη του θέματος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ» που διακήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου ) θα ήταν ένα ακόμα βήμα σύγκρουσης με τα κυρίαρχα συμφέροντα, αντιλαϊκές πολιτικές, θεωρίες και αντιλήψεις που υπηρετεί η ΝΔ. Πιστεύω ότι μια τέτοια πρόταση θα ψηφιζόταν από την ολομέλεια του συνεδρίου. Αυτό θα πει «καπέλωμα», δηλ. να ψηφισθεί η διακήρυξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου
……………………………………………………………………………………..

«Τις μάζες τις κινητοποιούν η συνειδητοποίηση των προβλημάτων, οπότε έχουμε κοινωνικές και ιστορικές αλλαγές».
Η κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ δεν το έπραξε. Ανέλαβαν την ευθύνη «να βγάλουν τα κάρβουνα από τη φωτιά», ο βουλευτής
Γιώργος Πεταλωτής και ο Νομάρχης Άρης Γιαννακιδης, δεχόμενοι για ένα τετραήμερο ανάρμοστη απολιτική κριτική.
Ι.Δ. Σωτηριάδης

ΥΓ. Λογοκρισία δεν δέχτηκα ποτέ. Είμαι όμως ανοιχτός και επιδιώκω τις παρατηρήσεις ανθρώπων που εκτιμώ. Πολλές φορές μια αρνητική παρατήρηση είναι παρά πολύ ωφέλιμη. Οι άνθρωποι που γράφουν πρέπει να είναι παρά πολύ ανοιχτοί στην κρίση των τρίτων, αλλά εξίσου ανεξάρτητοι από αυτή την κρίση και να μην υποκύπτουν άνευ όρων. Από την άλλη, η χειρότερη λογοκρισία πολλές φορές είναι η αυτολογοκρισία, αυτό που εσύ ο ίδιος διστάζεις να εκφράσεις, φοβούμενος τις συνέπειες που θα έχει αν γίνει δημόσιο, αναθέτεις «αυτό το έργο» σε τρίτους.
"O σιωπών δοκεί συναινείν.

Διαβάστε στο ιστολόγιο...