Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

Δηλώσεις Τάσου Βαβατσικλή για την μεταφορά της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ, για τα δάνεια και τις προσλήψεις του … σαββατοκύριακου!

Το θέμα μετεγκατάστασης της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου απασχόλησε και τα ΜΜΕ και το σώμα του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος πιάνοντας εξαπίνης ακόμα και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον κ. Ερελιάδη, έφερε σαν έκτακτο θέμα συζήτησης, το θέμα της μεταφοράς των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από το δημοτικό μέγαρο, στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του δήμου. Παρά τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, επισημάναμε την υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των συμβούλων, κάτι που διαπιστώθηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, με τα καθίσματα και τον τρόπο κάλυψης, αλλά και γενικότερα με την τοποθέτηση των υπηρεσιακών παραγόντων, όπισθεν και στις γωνίες της αίθουσας. αντιπολίτευση σκέφτεται τους τρόπους με τους οποίους θα αντιδράσει, για την αυθαίρετη και μεροληπτική, όσον αφορά το κύρος του δημοτικού συμβουλίου, ενέργεια αυτής της δημοτικής αρχής.
Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί εδώ και τρεις συνεδριάσεις το δημοτικό συμβούλιο είναι τα δάνεια τα οποία συνάπτει η δημοτική αρχή. Πάγια άποψη μας, την οποία εκφράζουμε συνέχεια, είναι ότι με δανεικά ανάπτυξη δεν γίνεται. Αυτή την στιγμή έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, ανείσπρακτα έσοδα του δήμου, σ’ έναν πρώτο υπολογισμό. Πιθανόν να είναι και διπλάσια. Αντί να συντείνει η δημοτική αρχή, στην είσπραξη αυτών των εσόδων του δήμου, προβαίνει σε δανειοδοτήσεις, οι οποίες κατά την άποψη μας και κατά ομολογία όλου του λαού της Κομοτηνής, υποθηκεύουν το μέλλον των δημοτών και της πόλης.Στα πλαίσια αυτά απορρίπτουμε ασυζητητί την όποια σύναψη με τράπεζα, κάτω από επαχθείς και καταχρηστικούς όρους, όπως τους χαρακτήρισε και στην εισήγηση του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου και μειοψηφούμε. Βέβαια εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα προβούμε και στις ανάλογες ενέργειες προς την ΚΕΔΚΕ, το υπουργείο Εσωτερικών και προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Σε ότι αφορά τις προσλήψεις της «Νέστωρος Τσανακλή» ΑΕ, τις πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή. Η όποια φημολογία επιβεβαιώθηκε με την ανάρτηση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής. Οι καγχασμοί και η ειρωνεία, αντικαταστάθηκαν από ένα μεγάλο προβληματισμό των δημοτικών συμβούλων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κομοτηναίων, οι οποίοι βλέπουν να εμπαίζονται. ο να δέχεται μια δημοτική επιχείρηση δικαιολογητικά την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το απόγευμα, ενώ παράλληλα ζητούν μια γκάμα εγγράφων τα οποία τα προμηθεύεσαι κανείς από δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν λειτουργούν τότε, σημαίνει ότι οι διαδικασίες έγιναν χωρίς να υπάρχει πλέριο φως και ενημέρωση. Τέτοιες συμπεριφορές μας προβληματίζουν και μας οδηγούν στην διαπίστωση για μια ακόμη φορά, ότι η δημοτική αρχή ενεργεί, πράττει και προγραμματίζει εντελώς πρόχειρα.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...