Τετάρτη, Δεκεμβρίου 03, 2008

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Μέλος Δ/Σ Ι.Σ. Έβρου
Αντιπρόσωπος στον Π.Ι.Σ.

Οι Ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί του Βορείου Έβρου (Ορεστιάδας – Διδυμοτείχου), αφού συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν σχέση με τον Ο.Π.Α.Δ.(Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) και κυρίως την πρωτοφανή καθυστέρηση στην εξόφληση των υποβληθέντων δαπανών, οι οποίες έφθασαν τους 8 μήνες, κατέληξαν στις παρακάτω θέσεις.

1) Απαιτούν την άμεση εξόφληση των οφειλομένωνποσών από τον ΟΠΑΔ προς τους ιατρούς .
2) Δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν τη διαιώνιση του προβλήματος. Οι υποβαλλόμενες δαπάνες πρέπει να εξοφλούνται το αργότερο εντός 2 μηνών από την υποβολή τους.
3) Η απόδειξη παροχής υπηρεσιών πρέπει να εκδίδεται από το γιατρό κατά την εξόφληση της δαπάνης, όπως επανειλημμένα έχει συστήσει το Υπουργείο Οικονομικών και όχι προκαταβολικά όπως εκβιαστικά απαιτεί ο ΟΠΑΔ - ΥΠΑΔ.
4) Πρέπει επιτέλους να προχωρήσει η ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων οι οποίες βρίσκονται καθηλωμένες, σε εξευτελιστικά για ορισμένες ειδικότητες επίπεδα, από το 1991.
5) Η Εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών με τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία ήταν σαφής προεκλογική δέσμευση της παρούσας κυβέρνησης το 2004, πρέπει να προχωρήσει και να θεσμοθετηθεί άμεσα.
6) Θεωρείται καταρχήν θετική εξέλιξη η προχθεσινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας με την ηγεσία της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών Αττικής, η οποία συνοδεύτηκε από σαφείς δεσμεύσεις εκ μέρους του Υπουργείου για την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών. Περιμένουμε όμως να δούμε την υλοποίησή τους στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.Οι Ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί του Βορείου Έβρου, μετά την παραπάνω συνάντηση – υπουργική δέσμευση, αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις οι οποίες ήταν
προγραμματισμένες να αρχίσουν από την 1η Δεκεμβρίου.
Εάν όμως δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που συναποφασίστηκαν θα προχωρήσουν από την 1/1/2009 στο έσχατο μέσο της αναστολής των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εξετάζονται από το γιατρό, θα πληρώνουν την αμοιβή της επίσκεψης ή των πραγματοποιηθέντων ιατρικών πράξεων σύμφωνα με το ισχύον κρατικό τιμολόγιο, και στη συνέχεια με το παραπεμπτικό του βιβλιαρίου τους και την Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών θα απαιτούν τη δαπάνη από τον ΟΠΑΔ.
Παράλληλα θα υπάρχει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, κυρίως με την
1) αποστολή εξουσιοδοτήσεων προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, για ομαδική καταγγελία των συμβάσεων από 1/1/2009.
2) Οι αποφάσεις αυτές των Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου αποστέλλονται προς τον ΟΠΑΔ και τον Υπουργό Υγείας και κοινοποιούνται προς τους συλλόγους των Δημοσίων Υπαλλήλων (εν ενεργεία και συνταξιούχων), με τους οποίους δεν έχουμε καμία απολύτως αντιπαράθεση και τους ζητούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας στον αγώνα για τα πέρα ως πέρα δίκαια αιτήματά μας. Κοινοποιούνται τέλος στα Μ. Μ. Ε. τα οποία θεωρούμε σύμμαχό μας στη δημοσιοποίηση προς κάθε κατεύθυνση των οξυμμένων προβλημάτων μας.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...