Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2008

Χίλια συν ένα χαμόγελα ή το χαμόγελο της Τζοκόντα

Σήμερα 12 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής. Τιτλοφορούνται δε, « Χίλια συν ένα χαμόγελα ». Με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης μας, ο Δήμος Κομοτηνής υπόσχεται ένα εικοσαήμερο εκδηλώσεων.
( Φελίνα, τέλος η διαφήμιση, αρχίζει η κριτική – τώρα ).
Οι διοικούντες την πόλη της Κομοτηνής μετά από τις φασαρίες και τους ταραξίες στο πανεπιστήμιο, εκεί κοντά στην περιφέρεια, ήρθαν να δώσουν έναν τόνο ή ενάμιση θα σας γελάσω, χαράς και αισιοδοξίας. Χίλια χαμόγελα λοιπόν. Όπα, συν ένα = 1.001 χαμόγελα. Γιατί δεν τα δίνατε σε Ευρώ ;;;;;
Πιο πολύ θα σας αγαπούσε ο κόσμος. Πιο πολύ θα σας αγκάλιαζε και αν του δίνατε 1.001 Ευρώ, θα σας ανταπαντούσε με 10.001 φιλιά. Να τέτοια χαζά κάνετε και μετά στεναχωρείτε τον Δήμαρχό μας.
Διαβάζω λοιπόν την όμορφη ανακοίνωση, την γλυκύτατη ανακοίνωση, την ‘ όλα πάνε καλά ’ ανακοίνωση.
Όλοι θα βοηθήσουνε, όλοι θα συνδράμουνε και όλοι θα ξεχυθούν στους δρόμους να χαρούν και να απολαύσουν. Το Σωματείο Ένδυσης και Υπόδησης βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η όλη προσπάθεια εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ήχος και Πνεύμα, ενώ η κυρία Φελίνα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Φώς και Πνεύμα. Πάντως και στους δύο περισσεύει το Πνεύμα. Στο Φώς και στο στον Ήχο λίγο τα μπερδεύουν, αλλά το Πνεύμα περίσσεψε.
Είτε το ένα πρόγραμμα είναι, είτε το άλλο ήθελα να ρωτήσω έχουν και αριθμό λογαριασμού τράπεζας ή μήπως θα κάνουν τηλεμαραθώνιο προσφορών. Εάν υπάρχει αριθμός λογαριασμού, να μας τον πούνε, να τρέξουμε όλοι οι Κομοτηναίοι να συνδράμουμε τον οβολό μας για την μεγαλύτερη επιτυχία των εκδηλώσεων. Όλη η προσπάθεια βασίζεται σε χορηγίες και προσφορές, γιατί όχι και ένας λογαριασμός μιας τράπεζας, να καταθέτουν οι Κομοτηναίοι ότι μπορεί ο καθένας. Έστω κάντε το κόλπο με τα SMS π.χ. 1,30 € το μήνυμα μαζί με το Φ.Π.Α. και τα 0,50 λεπτά θα πάνε στο Δήμο Κομοτηνής για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Έστω έναν τηλεμαραθώνιο όχι αγάπης, αλλά χρήματος, πάλι για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Πριν από όλα αυτά όμως φρόντισε ο Δήμος, ο ΟΡΦΕΑΣ, να βρουν ισχυρούς χορηγούς. Κατάφεραν δε, να κάνουν μέχρι και το χαμόγελο της πάλαι ποτέ Τζοκόντας να μαραθεί. Το Σωματείο των Αρτοποιών Νομού Ροδόπης θα γλυκάνει τους περιπάτους μας στην κεντρική πλατεία της πόλης για όλο το χρονικό διάστημα των εκδηλώσεων.
Να βλέπετε και να μαθαίνετε συμπολίτες. Να ακούτε και να μαθαίνετε κόσμε. Παραδίδουμε μαθήματα ανά την υφήλιο. Οι φουρναραίοι, οι αρτοποιοί είναι αυτοί που παράγουν γλυκά και γλυκίσματα για να καταναλώνει ο κόσμος. Όχι οι ζαχαροπλάστες. ΟΧΙ.
Τα ζαχαροπλαστεία που συνδράμουν στο έργο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου, χορηγικά πάντα, αλήθεια τι θα κάνουν ;;;;;;;;;
Θα κρατάνε το φαναράκι ; Ρωτάω ; Μήπως για άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία θα ορίσει η κυρία Φελίνα τους ζαχαροπλάστες να ζυμώσουν ψωμάκι ; Ρωτάω ;
Έλεος είπαμε χίλια συν ένα χαμόγελα, αλλά να μην ξεχάσουμε και αυτά που πατροπαράδοτα μας έμαθαν. Από το φούρνο αγοράζουμε ψωμί και από το ζαχαροπλαστείο γλυκά. ΤΕΛΟΣ.
Το Σωματείο Ένδυσης και Υπόδησης που πριν ανέφερα, δεν το ξέχασα. Θα κάνει εορταστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής. Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα μια για πάντα. Ο Δήμος Κομοτηνής και όλοι οι Δήμοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι για άλλη δουλειά, συγκεκριμένη και οριοθετημένη και ο συνδικαλισμός ο επαγγελματικός είναι για άλλη δουλειά. Όσο και εφόσον συνταιριάζεις συνδικαλισμό και κοινωνική ζωή ή δημόσιες σχέσεις είσαι για αλλού, σκοπεύεις αλλού. Το Σωματείο Ένδυσης και Υπόδησης Νομού Ροδόπης θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις με την βοήθεια της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Σωματείων, με όλους τους συναδέλφους τους εμπόρους και επαγγελματίες, με όλη την αγορά, για την αγορά. Τόνωση της αγοράς, σύσφιξη των σχέσεων των επαγγελματιών, εκδηλώσεις για τα παιδιά των επαγγελματιών – και μόνο -, δώρα σε επαγγελματίες από στολισμό ή εκπτωτικές πρωτοβουλίες. Πολλά θα μπορούσε να κάνει το Σωματείο Ένδυσης και Υπόδησης εάν ήταν και μόνο του.
Προσαρτήθηκε στο άρμα της Δημαρχίας, για κάποιο λόγο ;;;;;
Προφανής ο λόγος, αλλά δεν τον λέω, γιατί περιμένω να με επαληθεύσει η πράξη, το μέλλον. Είναι αυτό που λένε : ‘ θα φανεί . . . ’
Έχουν και κέτερινγκ οι εκδηλώσεις. Προσφέρθηκε εταιρεία κέτερινγκ, της Κομοτηνής, και το τονίζω αυτό, να παρέχει, να προσφέρει κέτερινγκ. Μπράβο, ωραία. Προσφορά ότι πάρει η Δημαρχεία για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Ναι αλλά αυτή είναι η μισή συμφωνία. Η άλλη μισή λέει, πως από εδώ και πέρα κανένας δεν θα πάρει δουλειά από το Δήμο ή τις επιχειρήσεις του για κέτερινγκ πλην της συγκεκριμένης που τώρα βοηθάει.
Θα πει κάποιος τώρα, ναι ρε, και είναι κακό αυτό. Όχι ρε, κακό δεν είναι αλλά δεν θα μπορούσα άνετα να του δώσω και το χαρακτηρισμό του έντιμου. Έντιμο δεν είναι.
Άρα δεν έχει για κανέναν ομοϊδεάτη, υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του κ. Κοτσάκη, συνυποψήφιο της κα. Φελίνας δουλειά κέτερινγκ για το 2009 τουλάχιστον. Αλλά ο συγκεκριμένος βρίσκει τρόπους και παίρνει δουλειές, τέτοιου είδους. Είναι της παλιάς σχολής : Λέει, ένα εγώ – ένα εσύ – ένα εγώ. Πάμε από την αρχή, ένα εγώ – ένα εσύ – ένα εγώ. κ.ο.κ. Δεν το συζητάμε για τον άλλο, τον όψιμο blogger, που γράφει και λέει ασυνάρτητα τα όσα λέει. Αυτός από καιρό έχει φάει Χ. Ένεκα οι συνθήκες.
Όλοι οι υπόλοιποι χορηγοί έχουν την σωστή αξία και θέση. Συμφωνώ.
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΡΕ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ως χορηγός. Έδωσε λεφτά. Μπράβο στους ανθρώπους. Άξιοι. Ξεχωρίστε τους λοιπόν και γράψτε κάπου να υπάρχει αποτυπωμένο για την αιωνιότητα. Αυτοί προσέφεραν είδη, αυτοί λεφτά, αυτοί εργασία. Στο τέλος όμως θέλω να γράψετε και για εμένα.
Αν δεν ήμουν ρε σεις εγώ, να έρθω να διασκεδάσω με όλα αυτά που μου ετοιμάζετε, τίποτα δεν θα κάνατε. Άρα θέλω ειδική μνεία στο πρόσωπό μου.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. Δεν γνωρίζω αν χρειάζεται. Ένα γνωρίζω και το ξέρω καλά.
Ο Μαγκάλας δεν είναι πουθενά χορηγός ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

1.001 χαμόγελα - (μείον) 1 της Τζοκόντα - (μείον) 2.500.000 Ευρώ αυτά που χρωστάτε στους επαγγελματίες της Κομοτηνής =
Χρωστάτε πολλά ακόμη Δήμαρχε για να μπορείς να σκορπάς 150.000 € σε καρουζέλ ( καλά το έγραψα κ. Φελίνα ;;;;;;;;;;;;; )

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...