Σάββατο, Δεκεμβρίου 06, 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.
Σιναπίδης Στέφανος
Πρόεδρος Συλλόγου
Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
«Ακρίτες»
http://sinapidistef.blogspot.com

Συνεχίζονται και πάλι τον τελευταίο καιρό οι υπόγειες και παρασκηνιακές ενέργειες του Πρύτανη κου Σιμόπουλο με στόχο την «αρπαγή» του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και την μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη. Το θέμα ετέθηκε φανερά και πάλι στην συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Δ.Π.Θ. στις 4 Δεκεμβρίου 2008.
Έχουν ήδη διατυπωθεί οι απόψεις του κου Σιμόπουλο και προ διμήνου στα μέσα ενημέρωσης και στον τύπο, που με ύπουλο τρόπο αποσκοπούν στην ουσιαστική μεταφορά του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη. Τις θέσεις αυτές υποστηρίζει έμμεσα και ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης.
Οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης του Διδυμοτείχου παρόλο τον λήθαργο της σημερινής δημοτικής αρχής, επαγρυπνούν και σχεδιάζουν κινητοποιήσεις και διαβήματα προς τον Υπουργό Παιδείας, αν τεθεί έστω και κατά διάνοια ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επίσης ζητούν την συμπαράσταση και την δέσμευση των τοπικών βουλευτών που επιτέλους πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το παραπάνω ζήτημα.
Ανάστατοι οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου και τα πολυάριθμα μέλη του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου, είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια στον Πρύτανη κο Σιμόπουλο, αλλά και σε οποιονδήποτε διανοηθεί να επιχειρήσει την μεταφορά του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, παρακάμπτοντας την βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Είναι βέβαια γνωστό, πως το πρυτανικό Συμβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα πάνω σε θέματα των ΤΕΙ, και επομένως κάποιοι τοπικοί παράγοντες θεωρούν ατελέσφορες οποιεσδήποτε ενέργειες που γίνονται από την μεριά του Πρύτανη, θεωρώντας πως είναι αδύνατη η οποιαδήποτε μεταφορά του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σε άλλη πόλη.
Στην ελληνική πραγματικότητα βέβαια τίποτε δεν είναι κεκτημένο. Πρέπει πάντα να αγωνίζεσαι και για το αυτονόητο, γιατί είναι πικρή η πείρα των πολιτών του Διδυμοτείχου σε παρόμοια θέματα (π.χ. υπηρεσίες Επαρχείου), και ανεκδιήγητη η ανεπάρκεια των τοπικών δημοτικών αρχόντων στην προάσπιση των συμφερόντων της πόλης μας.
Είναι γνωστό πως υπάρχει προηγούμενο μεταφοράς τμήματος ΤΕΙ από πόλη της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, με το ίδιο αυτό σκεπτικό που χρησιμοποιεί σαν καραμέλα ο κος Σιμόπουλος, ότι η εκπαίδευση των φοιτητών δεν είναι ικανοποιητική στο νεοσύστατο ΤΕΙ Διδ/χου και στο αντίστοιχο υποβαθμισμένο Νοσοκομείο Διδ/χου.
Πρέπει βέβαια να γνωρίζει πως προ 20ετίας, τα ίδια προβλήματα αντιμετώπιζε και η Ιατρική Σχολή Αλεξ/πολης με το παλιό Νοσοκομείο, κανείς όμως δεν διανοήθηκε να προτείνει την μεταφορά της Ιατρικής Σχολής. Και όχι μόνο αυτό αλλά περιφρουρήθηκε με νύχια και με δόντια από όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης, γεγονός που οδήγησε ταυτόχρονα στην αναβάθμιση του παλιού Νοσοκομείου και στο τέλος στην δημιουργία του νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης.
Με ανάλογο τρόπο οι φορείς του Διδυμοτείχου με βασικό μοχλό και τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου «Ακρίτες», θα προασπίσουν με κάθε τίμημα, την παραμονή του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και θα διεκδικήσουν και την επέκταση και δημιουργία και δεύτερης Σχολής, αλλά και την παράλληλη αναβάθμιση και επάνδρωση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ακολουθώντας τον προ 20ετίας τρόπο δράση των Αλεξανδρουπολιτών για την Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ.
Η οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Επαρχίας Διδυμοτείχου και η βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας για τους παραμελημένους ακρίτες μας περνά και μέσα από την επιβίωση του ΤΕΙ Νοσηλευτικής.
Όσοι λοιπόν απεργάζονται με ύπουλους τρόπους την μεταφορά του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και την υποβάθμιση της ενδοχώρας του Έβρου, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, αγνοώντας την βούληση και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας θα χαρακτηριστούν ως πρόσωπα με εχθρική συμπεριφορά για το Διδυμότειχο και θα τύχουν ανάλογης συμπεριφοράς από τους φορείς της πόλης μας.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...