Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΔΩ…

… ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑΤΣΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ!

Από το Πρώτο Θέμα, όρσε:

«Η μεταμέλεια, η βαθιά συντριβή, τα δάκρυα και η κακή υγεία δεν στάθηκαν αρκετά για να γλιτώσουν τον Thomas Kontogiannis από την ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων και ενός μηνός που του επέβαλλε δικαστήριο των ΗΠΑ. Ο ομογενής Κοντογιάννης τιμωρήθηκε για τον ρόλο του στο ξέπλυμα χρήματος από τον πρώην Ρεπουμπλικάνο αντιπρόσωπο της Καλιφόρνια Ράντυ Ντιουκ Κάνινγκχαμ. Εκτός της ποινής φυλάκισης ο δικαστής Λάρυ Μπερνς επέβαλλε στον πάμπλουτο Θωμά και πρόστιμο 1.050.000. δολαρίων, διπλάσιο ποσό από τα χρήματα που ξέπλυνε ο Κοντογιάννης μέσω εικονικών εταιρειών ακινήτων για να μπορέσει να αγοράσει ο Κάνινγκχαμ έπαυλη αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σάντα Φε. Ο Κάνινγκχαμ εκτίει ποινή οκτώ χρόνων και τεσσάρων μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή μετά την ομολογία του για συνωμοσία και φοροδιαφυγή. Φυλάκιση 12 χρόνων έχει επιβληθεί και στον πρώην συμβασιούχο εξοπλιστικών Μπρεντ Γουίλκις που ενέχονταν σε 13 κατηγορίες δωροδοκίας προς τον Κάνινγκχαμ.

Ο 59χρονος Θωμάς Κοντογιάννης είχε ομολογήσει το ξέπλυμα πριν από 15 μήνες και είχε τότε συμφωνηθεί η ποινή των 10 χρόνων, μια συμφωνία που θεωρεί λανθασμένη η εισαγγελία καθώς ο Κοντογιάννης συνέχισε να επενδύει εκατομμύρια δολάρια σε εικονικά ακίνητα και να κερδίζει τεράστια ποσά. Στο δικαστήριο της 16ης Μαίου ο Κοντογιάννης ήταν χλωμός και έντρομος, ενώ παραδέχτηκε ότι οι πράξεις του ήταν λανθασμένες. Εκλιπάρησε κλαίγοντας να του δοθεί η ευκαιρία να διορθώσει τις αδικίες που έκανε σε βάρος πολλών ανθρώπων και επικαλέστηκε πρόσφατη επέμβαση στην καρδιά για να συγκινήσει τον δικαστή. Ο δικηγόρος του Θωμά ζήτησε να εκτίσει ο πελάτης του μέρος της ποινής στη φυλακή και στη συνέχεια να του επιτραπεί ο κατ’ οίκον περιορισμός, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα λόγω της συνεχιζόμενης κακής διαγωγής του κατηγορουμένου και μετά ην ομολογία. Η ομολογία του Κοντογιάννη είχε γίνει σε κλειστή συνεδρίαση και είχε κρατηθεί μυστική για αρκετούς μήνες.

Ο βίος και η πολιτεία του Θωμά δεν έχουν αρχή και τέλος. Το 1994 ο Κοντογιάννης είχε ομολογήσει μετά από σύλληψη από το FBI ότι ενέχονταν με κάποιον συνεργό σε απάτη με βίζες στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και το 2002 είχε ομολογήσει απάτες σε σχολικό συγκρότημα στο Κουίνς. Και τις δύο φορές είχε κατορθώσει να αποφύγει τη φυλακή λόγω υψηλών γνωριμιών και υπάρχει φωτογραφία του στον Λ. Οίκο με τον Πρόεδρο Μπους. Ο Έλληνας πρώην ναυτικός είχε εκτός των ΗΠΑ δραστηριότητες στην Ανατ. Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην Ουκρανία, στη Γεωργία και στα Βαλκάνια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε καλές «σχέσεις» με τη CIA και το FBI. Εκτός των επιχειρήσεων σε κατασκευές, ακίνητα και επενδύσεις, ο Κοντογιάννης είχε ανάμιξη σε εξοπλιστικά προγράμματα μαχητικών αεροσκαφών και είχε ταξιδέψει με τον Κάνινγκχαμ στη Σ. Αραβία, ενώ ενδιαφέρθηκε και για προμήθεια F-16 προς την Ελλάδα.

Όπως είναι φυσικό ο Θωμάς Κοντογιάννης διατηρούσε και άριστες σχέσεις με αρκετούς Έλληνες πολιτικούς απ’ όλα τα κόμματα

Ορίστε: χωρίς καμία πίεση από την κοινή γνώμη, αφού η διαδικασία ήταν από την αρχή μυστική και κανείς δεν είχε χαμπαριάσει τίποτα, ούτε η γνωριμία του με τον Πλανητάρχη ή τον Cunningham τον έσωσε. Ούτε κι οι κλάψες του – σήμα κατατεθέν των απανταχού «ομοειδών», είτε τους πας δικαστήριο, είτε τους βάλεις ένα 45άρι στο στόμα…

Σταράτα πράγματα!!!

Να το θυμάται αυτό ο επόμενος που θα μας κυβερνήσει. Γιατί, όταν άλλοι έρθουν στα πράγματα, το δικαστήριο πρέπει να γεμίσει!

Και τα «σωφρονιστικά» ιδρύματα επίσης…

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...