Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008

Γιατί η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ καταψήφισε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής

Δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, Τάσου Βαβατσικλή, για την ψήφιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«…Η σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Κομοτηνής είναι πρόχειρης σκέψης, αποτέλεσμα διαφόρων προεδρικών διαταγμάτων του Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων και απηχούν απόψεις των συντακτών και των μελών της δημοτικής αρχής.
Η κριτική μας γίνεται διότι στο αναπτυξιακό σχέδιο δεν υπάρχει όραμα, δεν υπάρχει ιεράρχηση των στόχων των οποίων πρέπει να έχει μια δημοτική αρχή, δεν καταγράφονται τα προβλήματα, δεν προτείνονται λύσεις. Ήταν μια προσπάθεια την οποία καθόλου εμείς επικροτούμε, πλην όμως η προσπάθεια αυτή ήταν και σύντομη και δεν είχε την ανάλογη διαβούλευση, ούτε από τους φορείς της πόλης, ακόμα περισσότερο δεν είχε από τους ενεργούς πολίτες, αλλά ούτε καν από όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Όπως είδατε απ’ όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου εκφράστηκε η ίδια παρατήρηση, το ίδιο παράπονο.
Πιστεύω ότι, ενώ είχε την δυνατότητα η δημοτική αρχή με μια μεγαλύτερη διαβούλευση, με μια καλή πρόθεση συνεργασίας με όλους τους φορείς, αλλά κυρίως απ’ όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να κατεβάσει ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να μην ήταν το τέλειο αλλά τουλάχιστον θα ήταν κατά κάποιο τρόπο υλοποιήσιμο.
Αυτό που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας είναι ότι σύντομα θα χρειαστεί τις ανάλογες αλλαγές και θα κληθεί το δημοτικό συμβούλιο να επανακαθορίσει τους στόχους τους οποίους βάζει η δημοτική αρχή…»

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...