Τρίτη, Μαΐου 06, 2008

ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

«Ο πρωθυπουργός στις Σέρρες», γράφει εφημερίδα. Γεγονός πολλαπλής σημασίας! Σημαίνει, επακριβώς, ότι:

1.Βρίσκεται ανάμεσα στους συγχωριανούς του
2.Είναι ο πρώτος του… χωριού!
3.Ασπάζεται τους ομοϊδεάτες του.
4.Αναμιγνύεται με το είδος του διανοητικού του επιπέδου (δηλαδή τα «πίτουρα», αλλά της… πανίδος)!
5.Προσθέτει έναν… dumber στους αποδέλοιπους… dumbs!
6.Λιγοστεύει το… φαγητό των υπολοίπων!
7.Κλείνει το δρόμο!
8.Αφήνει ήσυχους τους υπόλοιπους (σααα νααα ‘ταν όοοονειροοοο!) για μια μέρα.
9.Πλουτίζει τις εκκλησίες στο… τάμα: («Αχ, και να ‘μενε εκεί που είναι τώρα» - και νααααα τα χρυσά δόντια κι οι καδένες…)
10.Σφάζονται αρνιά, τετράποδα και δίποδα, για χάρη του (τα δεύτερα είναι «γνήσια», με γαλάζιο σφραγιδάκι).
11.Τρώει τα κόκκινα αυγά («Εξαγριώνεται η Παπαρήγα – Σκηνές αλλοφροσύνης στον Περισσό!»)
12.Σταματά η συγκοινωνία (Από πού να περάσουν? Δε χωράνε!)
13.Προωθεί τη Σερραϊκή μπουγάτσα εις βάρος της Κομοτηναίικης (σύντομα και «κρεμ-καραμανλής», στο μπουγατσατζίδικο της γειτονιάς σας)!
14.Οι Σέρρες ξανασπάνε (έλεος) το ρεκόρ ηλιθιότητας του «Guinness World Records» που μονοπωλούν από το 1954, όταν πρωτοεκδόθηκε το βιβλίο!
15.Ο ρωσικός αγωγός καθυστερεί να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη, με το πρόσχημα ότι είναι πολύ… κοντά στη Σέρρες, για να νιώσει ασφαλής!
16.Ο Πούτιν συνιστά στον Καραμανλή να γυρίσει πίσω στο Μαξίμου και να μη διανοηθεί να… ανταγωνιστεί τον αγωγό στο αέριο. Ξεχνά αυτά που πρόσφατα είπε για ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων πλην αερίου και… βάζει εμπάργκο στους γίγαντες!
17.Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για αναχώρηση και όλοι τραβάνε τα μαλλιά τους (οι Σερραίοι από βλακεία κι οι άλλοι από απελπισία…)
18.Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σε Mercedes-Benz με τριπλοενισχυμένα αυτοφουσκωτά λάστιχα και σασί από τιτάνιο, που αναγκάστηκε να παραδώσει το γερμανικό κράτος σε αντάλλαγμα για τον ΟΤΕ, ανεβάζοντας προσωρινά το κόστος της Mercedes και προκαλώντας πανικό στην αυτοκινητοβιομηχανία.
19.Εν αναμονή του τίτλου «Ο πρωθυπουργός πίσω στο Μαξίμου», οι Έλληνες εκείνοι που δεν είναι ακόμα… σουρωμένοι, «κατεβάζουν» μονορούφι και το υπόλοιπο τσίπουρο για να το διασκεδάσουν, αφού δεν μπορούν να τα’ αποφύγουν!
20.Τα… μεθεόρτια – κι αυτά που ακολουθούν τα μεθεόρτια – έχουν ως συνέπεια την παντελή εξάντληση και αδυναμία των μη-Σερραίων για περαιτέρω «κούκου», προς μεγάλη συναισθηματική απογοήτευση, αλλά και προσωρινή… φυσική ανακούφηση, των Σερραίων.

Μέχρι την επόμενη αργία.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...