Παρασκευή, Μαΐου 09, 2008

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΣΧΟΛΙΩΝ

Το ΕΘΝΟΣ, σχολιάζει τα θετικά και τα αρνητικά του νόμου για στράτευση στα 19. Εγώ σχολιάζω τα σχόλια του ΕΘΝΟΥΣ:

«Τα θετικά
Η κατάταξη μιας κλάσης εξολοκλήρου θα δημιουργήσει πλεόνασμα προσωπικού (περίπου 200.000). Το ποσοστό των στρατεύσιμων που αναμένεται να κατατάσσεται υπολογίζεται στο 65-70% περίπου του συνόλου της κλάσης, ενώ μέχρι σήμερα ανέρχεται στο 30-35%. (στγ: Θα κουτουλάνε οι στρατιώτες μεταξύ τους και όλοι με το διοικητή. Θα τρελαθεί ο μάγειρας! Δεν θα φτάνουν οι κουβέρτες!! Θα κοιμούνται στα κρεβάτια δυο-δυό!!! Αυτό είναι το όνειρο της Νουδίας!)

Οι συνυπόχρεοι της προηγούμενης κλάσης που θα είχαν τύχει αναβολής κατά το προηγούμενο έτος για να αποφοιτήσουν από το λύκειο ή να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπολογίζεται ότι θα ανέρχονται στο 20% του συνόλου της προηγούμενης κλάσης. (στγ: Κλάση στην κλάση και από το πολύ το… κλάσιμο, θα πάθουν όλοι «κλακάζ»!)

Θα αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των πρωτοκλήτων στη δύναμη της ΕΣΣΟ με ανάλογη μείωση του ποσοστού των συνυποχρέων. Μέχρι σήμερα το ποσοστό των πρωτοκλήτων είναι 30% περίπου και των συνυποχρέων 70%. (στγ: Δέστε τους νέους ως τα νέα… δάνεια, και τους συνυπόχρεους ως… ληξιπρόθεσμα! Με πιάνετε? Πιάστε καλά, μη σας φύγω…)

Η στράτευση των νέων σε μικρότερη ηλικία θα επιφέρει αύξηση του ποιοτικού αποτελέσματος στην εκπαίδευση. (στγ: Σαφώς και θα εκπαιδεύονται από μικρότεροι στα όπλα. Αλλά θα ‘ταν καλά να τους άφηναν να συνεχίσουν την εκπαίδευση στο σπίτι! Γιατί δηλαδή να υπάρχει η φιλοσοφία των “περιορισμένων” θέσεων στα πανεπιστήμια, ώστε να μπορεί η αγορά εργασίας να απορροφά τους τελειόφοιτους, ενώ ο στρατός να μη δίνει μετέπειτα δυνατότητες, όπως η άδεια οπλοφορίας? Για πείτε το εξής: “Όσοι πάνε στρατό θα μπορούν να βγάλουν άδεια οπλοφορίας, ενώ οι υπόλοιποι ΟΧΙ!”. Άντε, για να δω εγώ εσάς κι εσείς τι έχει να γίνει!!!)

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων θα είναι πληρέστερος με τη συστηματική ενημέρωσή τους κατά τη διάρκεια της θητείας. (στγ: Θέλετε να πείτε ότι το corporate Greece θα στήνει περίπτερα επαγγελματικού προσανατολισμού μέσα στα στρατόπεδα? Κάθε πότε? Εκτός κι αν εννοείτε ότι οι… λοχαγοί θα διδάσκουν επαγγελματικό προσανατολισμό. ΑΥΤΟ θα ήθελα να το δω στην πράξη!!! Το κρατάω για να επανέλθω όταν εφαρμοστεί ο νέος νόμος. Κι αν παραλείπεται από τις δραστηριότητες του στρατοπέδου, θα έχω ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ λόγο να “κράζω” καθημερινώς στα blogs…)

Το επιστρατευτικό σύστημα θα απαρτίζεται από τους νεότερους, καλύτερους ποιοτικά και περισσότερους ποσοτικά εφέδρους. (στγ: “Καλύτεροι ποιοτικά” για το στρατό. Αφού δεν θα είναι κατασταλαγμένοι και με “πηγμένο” μυαλό και θα τους “σερβίρει” ότι γουστάρει ο καθένας!!! Άλλο ένα όνειρο-εαρινής-νυκτός της Νουδίας… Πάρτους από… γαλαζόπετρες ακόμη και κάν’ τους… γαλαζότουβλα! Μα… σε έξι μήνες??? Που θα χωρέσει τόση βλακεία? Δεν χρειάζεται μεν “χώρο”, αλλά… ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ!!!)

Θα αυξηθεί ο αριθμός των εφέδρων και άρα θα ενισχυθεί η επιστρατευτική δυνατότητα της χώρας. (στγ: Και τι θα την κάνει? Σάμπως έχει τα “κότσια” να μπουκάρει στα Σκόπια του… εξωφρενικού πληθυσμού των… 2,1 εκ. νοματαίων? Καταταχτείτε, λέγανε… Ανακαταταχτείτε, λέγανε… Βρε… ΟΥΟΥΟΥΣΤ (!!!), κουνίστρες, που θα κάνετε και πόλεμο…)

Οι απολυμένοι από τις ΕΔ θα δημιουργούν οικογένεια σε μικρότερη ηλικία, καθόσον οι γάμοι -πλην εξαιρέσεων- πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. (στγ: Και θα χωρίζουν σε μικρότερη ηλικία... Τουλάχιστον, δεν θα κάνουν πολλά παιδιά, μέχρι που δεν θα μείνει ούτε ένας δυστυχής… Έλλην σ’ αυτήν τη χώρα. Δηλαδή, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στα μαθηματικά, αυτό λέγεται “πρόοδος” και μπορεί να είναι αριθμητική ή γεωμετρική – πάντως είναι… “πρόοδος”. Τελεία, παύλα και… εις ανώτερα! Κι ο βλάκας ο Hitler, έκανε… εβραϊκό ολοκαύτωμα! ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 19 έπρεπε να κάνει!!!)

Για τους νέους που θα σπουδάσουν δεν θα παρεμβάλλεται διακοπή μεταξύ των σπουδών και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. (στγ: Κι όταν τελειώσουν το στρατό και πάνε για συνέντευξη σε εργοδότες, ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ! Αλλά δεν πειράζει… Σε λίγο όλες οι επιχειρήσεις θα είναι στελεχωμένες από μειονότητες, σε επίπεδο από κλητήρα και άνω. Οι δικοί μας… βιολόγοι και φυσικοί, θα μάθουν καινούρια επιστήμη: τη… δυναμική του… βιολογικού καθαρισμού τουαλέτας!)

Η σταδιακή μείωση της θητείας μέχρι έξι μήνες δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, λόγω της ύπαρξης πλεονάσματος στρατεύσιμου προσωπικού. (στγ: Σταδιακά, σημαίνει σε βάθος χρόνου. Το “βάθος” όμως, ως διάσταση, είναι πάντα… μετρήσιμο. Δεν μας λένε τώρα και… πόσο είναι? Αλλά, θα μου πείτε, ξέρουν και να… μετράνε???)

ΑΥΤΑ, ΚΥΡΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ! (Παρακαλώ να σταματήσουν τα γέλια…)

Τα αρνητικά
Δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη ειδικοτήτων που απαιτούν εξειδίκευση (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, χημικοί μηχανικοί) αλλά και σε δεξιότητες που πιστοποιούνται βάσει ειδικών αδειών (π.χ. άδεια οδήγησης η οποία παρέχεται μετά την ενηλικίωση). (στγ: Ωραία! Θα σταματήσουν κι οι αυτοκτονίες! “Αφού δεν θα με στείλει αύριο ο διοικητής στον Dr. Mengele, δεν χρειάζεται να τινάξω σήμερα την κασίδα μου στον αέρα! Τι καλάαααα...”)

Θα απαιτηθεί η κάλυψη 600 περίπου θέσεων ιατρών, 42 θέσεων οδοντιάτρων, 54 θέσεων φαρμακοποιών. (στγ: Λάθος! Απλώς, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ οι αυτοκτονίες σε… “βάθος χρόνου”. Θα γίνουν “σταδιακά”, που λέμε…)

Δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών του Στρατού Ξηράς με ΥΕΑ (Υποψήφιους Εφεδρους Αξιωματικούς), οι οποίοι έχουν εξειδικευμένες γνώσεις (Πολιτικοί Μηχανικοί - Τοπογράφοι - Οικονομολόγοι - Νομικοί - Προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών). (στγ: Γνώσεις που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά, τώρα ξαφνικά… φαντάζουν ως ελλείψεις! Για φαντάσου…)

Θα διαταραχθεί η ισορροπία μεταξύ αρρένων σπουδαστών - θηλέων σπουδαστριών εις βάρος των πρώτων, στις σχολές της μεταδευτεροβάθμιας (ΙΕΚ) και τριτοβάθμιας (ΑΕΙ-ΤΕΙ-ανώτερες σχολές) κατά την έναρξη του μέτρου. (στγ: Θα γεμίσει ο κόσμος λεσβίες και… λέσβιους! Το όνειρο της Νουδίας θα γίνει πραγματικότητα!! Θα επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων!!! Θα παντρευτούν οι γαλάζιοι βουλευτές με τους γαλάζιους δικαστές!!!! Θα έχουν… γαλακτοβιομήχανους κουμπάρους!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!!!!!!……)

Θα προκληθούν κοινωνικές αντιδράσεις, επειδή θα ανατραπεί μια παγιωμένη κατάσταση.
Μέχρι σήμερα η κοινή γνώμη θεωρεί ως “χρυσό κανόνα” την εξελικτική πορεία του νέου, που περνάει από τα ακόλουθα στάδια: Αποφοίτηση από το λύκειο-σπουδές-εκπλήρωση στρατιωτικής υποχρέωσης- επαγγελματική αποκατάσταση-δημιουργία οικογένειας). (στγ: Θα αλλάξουν τα “στάδια” σε οτιδήποτε… “σταδιακό”. Γι’ αυτό σας λέω: πρέπει να μετρήσουμε, τέλος πάντων, αυτό το άτιμο το “βάθος”! Για να ξέρουμε που είναι ο πάτος, αν μη τι άλλο…)

Θα ασκηθούν πιέσεις από τις ιδιωτικές σχολές, καθόσον θα απολέσουν ένα τμήμα της πελατείας τους.» (στγ: Όλα τα ‘χε η Μαριορή, οι ιδιωτικές σχολές της έλλειπαν… Μάθε να μετράς πρώτα μωρί κότα, και ΜΕΤΑ θα σε στείλουμε να μάθεις κι αριθμητική!)

ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ!

……

!!!!!

?

Ουφ, κουράστηκα να σχολιάζω τα σχόλια του Έθνους που σχολιάζει τη στράτευση στα 19. Σχολιάστε κι εσείς!

Εγώ σχόλασα (για σήμερα)…

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...