Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2008

Οι Κύπριοι ΕΧΟΥΝ μυαλό!

Οι Έλληνες έκραζαν τον Γιώργο Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το Κυπριακό θα έπρεπε επιτέλους να μπει σ’ ένα δρόμο και αυτήν τη σκοπιμότητα την ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ το σχέδιο Ανάν.
Οι Έλληνες, βλέπετε, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να καταλάβουν ότι, ΑΣΧΕΤΩΣ με το ΠΟΙΟΣ εισέβαλε ΠΟΥ και ΤΙ έκανε, όταν μία διεθνής υπόθεση σαν κι αυτή κρίνεται, τα κρινόμενα μέρη αντιμετωπίζονται (ΣΩΣΤΑ!) ως ισότιμα. Η διπλωματία, δυστυχώς για τις ιστορικές χώρες όπως η δική μας, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ για την ίδια (τη διπλωματία) δεν κοιτά την ιστορία αλλά μόνον το σημερινό γίγνεσθαι και το μέλλον.
ΕΥΤΥΧΩΣ λέγω, βεβαίως-βεβαίως…κι ας μην αρέσει της καφετζούς!
Οι Κύπριοι, συνεπαρμένοι (κι αλλοπαρμένοι) από το… «τηλεξέσκισμα ιματίων» του Τάσσου Παπαδόπουλου, είχαν τότε καταψηφίσει το σχέδιο Ανάν. Τελικώς, όμως, είδαν... μέσα από τον «διάφανο» ηγέτη τους και τον έστειλαν στον… ΟΗΕ για μετεκπαίδευση.
Και μπορεί να κλαίνε μεν που πιάστηκαν κορόιδα με το «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν τότε αλλά, τουλάχιστον, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ! Οι δικοί μας ακόμη… χρωστούν της καφετζούς!
Αλλά έτσι ήταν πάντα: οι Κύπριοι ΕΧΟΥΝ μυαλό. Και ΔΕΝ το χάνουνε κιόλας, μπας και το βρούμε εμείς…
Εκείνοι αναγνώρισαν εμπράκτως τη βλακεία τους τότε. Εδώ, να δούμε, ποιοι από αυτούς που τότε… συμφωνούσαν μαζί τους θα αναγνωρίσουν κι αυτοί τη δική τους???
Let me see a show of hands…

2 Τα σχόλια σας εδώ!:

theodore είπε...

Είσαι σίγουρα σοσιαλιστής;
Το ΕΔΕΚ,που ανήκει επίσης στη Σοσιαλιστική Διεθνή στήριξε φανατικά Τάσσο.
Επίσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν σε προεκλογικές εκδηλώσεις του ΔΗΚΟ.
Αλήθεια τι ρόλο παίζετε;

Uli Chris είπε...

"Σοσιαλιστής, με την έννοια που ήθελε ο Marx, ΔΕΝ είμαι, ούτε ήμουν ποτέ. Καπιταλιστής είμαι και το γράφει και στο μέτωπο (να σου στείλω και φωτό?).

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ας πούμε, όπου έζησα πολλά χρόνια, είμαι Ρεπουμπλικάνος και μάλιστα φίλα προσκείμενος σε όσους πολιτικούς έχουν βγει από την ένδοξη οικογένεια Bush. Όσον αφορά τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, ανήκω στο χώρο του κέντρου. στις ΗΠΑ βλέπεις, και τα δύο πολιτικά κόμματα είναι κεντρώα, ενώ εδώ δεν είναι, οπότε εδώ δεν έχεις να διαλέξεις μεταξύ... 2 "κέντρων". Ένα έχεις και πολύ σου πέφτει, οπότε - θεωρητικά - η συσπείρωση θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη (λέω εγώ τώρα, αν και πολύ το "παιδεύω"). Και φυσικά συμφωνώ και διαφωνώ συχνά με τις πολιτικές αποφάσεις των εκπροσώπων του χώρου μου μερικές φορές, χωρίς όμως να έχω αμφιβολία ως προς το που ανήκω.

Πιστεύω ότι απάντησα στην ερώτηση και ότι εννόησες την απάντηση."

Διαβάστε στο ιστολόγιο...