Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2008

Άντε και εις… Ομόλογα!

Η αμερικανική δικαιοσύνη είναι ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ και –πάνω απ΄ όλα– ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, όσο μπορεί να εκταθεί ο ορισμός αυτών των λέξεων!!!

Με τη Siemens βλέπουμε ένα δείγμα της κι ανακουφιζόμαστε, γιατί ξέρουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη ΔΕΝ μπορεί να… της κάνει «κουνήματα»! Αυτά τ’ αφήνει για τα εγχώρια… βλήματα! Εκεί που μπορεί να περνάνε…

Το πιο σκληρό δε όργανο της αμερικανικής δικαιοσύνης, είναι το SEC, που ερευνά κι ελέγχει τις χρηματιστηριακές ΚΑΙ εξωχρηματιστηριακές επενδυτικές συναλλαγές. Κάνει την πάλαι ποτέ «ιερά εξέταση» της Ισπανίας να φαίνεται σαν το… Will Smith στο «Μen In Black», αλλά χωρίς το όπλο του. Καθιστά… κωμωδία την όποια απόπειρα οιουδήποτε οργάνου να χαρακτηριστεί… ελεγκτικό, δείχνοντάς τους τι… ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει έλεγχος. Κι όσον αφορά τις ποινές… άστο καλύτερα! Λί-ι-ι-ι-ιγο πιο… ανθρώπινες από αυτές της εβραϊκής μαφίας, για τις οποίες σας τα ‘γραψα αλλού…

Θα με ρωτήσετε: που θες να καταλήξεις? Θα μας δώσεις είδηση, ή όχι? Well… την είδηση την είχατε από πέρυσι, αλλά η… απειλή της (προς τους εμπλεκομένους) έρχεται φρέσκη στο μυαλό όλων τώρα που η αμερικανική δικαιοσύνη έδειξε τα «δόντια» της (κι όχι τα πιο κοφτερά!) στη… Ρωμαίικη «κλίκα». Αναλογιστείτε λοιπόν, την ώρα που το διασκεδάζετε βλέποντας τις ρωμαίικες πολιτικές και δικαστικές… μασέλες να ανοίγουν ως το πάτωμα και να μη μπορούν να ξαναμαζευτούν, ότι το SEC έχει ξεκινήσει από πέρυσι έρευνα στη J.P. Morgan για τα ομόλογα! Αυτή η έρευνα δε, όπως όλες οι έρευνες του SEC, κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί με… αμείλικτο τρόπο!!! Και σας υπενθυμίζω το εξής: το SEC είναι ουσιαστικά… γερμανικό σε νοοτροπία, αφού δουλεύει με το τεκμήριο της ενοχής, αντί της αθωότητας. Που σημαίνει ότι, όταν αρχίσει να παίρνει ο διάολος (θα… θέλανε, αλλά θα πέσουν σε πολύ χειρότερα) τους εμπλεκομένους στην υπόθεση των ομολόγων, θα κληθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι… δεινόσαυροι (γιατί, στην περίπτωση, το ν’ αποδείξεις ότι δεν είσαι… απλός ελέφαντας ΔΕΝ αρκεί)!!!

Μ’ αρέσουν εκεί στο SEC. Γιατί δεν έχει σημασία τι θα πούνε στους υψηλόβαθμους… ανησυχούντες όταν επικοινωνήσουν κάποτε μαζί τους, αλλά τι λένε γι’ αυτούς πίσω απ’ την πλάτη τους και που θα τους… στείλουν, τελικώς, δοθείσης… κλασματικής ευκαιρίας. Άλλο τίποτα ΔΕΝ ξέρω. Αλλά, και να ‘ξερα… φάτε μάτια ψάρια και κοιλιές* περίδρομο!

Στο μεταξύ, αναμείνατε στο ακουστικό σας και… φτιάξτε όρεξη με το σημερινό «προδόρπιο»: τη Siemens. Το κυρίως πιάτο θ’ ακολουθήσει και – κατά πως φημολογείται – μετά θα ‘χει και… κοκό!!!
____________________________________________________________
(*) Δυό λόγια για τις «κοιλιές»: εννοούνται οι… καλά κρυμμένες (απ’ το… «μέσο μάτι», τουλάχιστον). Ξέρουν ΚΑΙ ανάγνωση! Θα ενδιαφερθούν, λοιπόν, να διαβάσουν ότι, κοντά στην άγνοιά μου (για να μη… σκάσουν και τζάμπα!) και στην… 50/50 όρασή μου (ξεχάστε τα «εικοσάρια» που σας τσαμπουνάει ο… οφθαλμίατρος), ξέρω και κάτι... τύπισσες απ’ τα χρόνια της… ιατρικής στις ΗΠΑ: την κυρία Ε. Thanou, την κυρία Scopou – Lamini, την κυρία Τ. Ema Zepamou και την S. P., την πιο σέξι... 117άρα (τύφλα να ΄χουν οι… 6 εικοσάρες)!!! [Καλά, δεν σας το ‘πα? Τη μέρα ήμουν οικονομολόγος και τη νύχτα εκπαιδευόμενος… Mengele!!! Kαι μην εξάπτεσθε: στην Ελλάδα έχετε ΠΟΛΥ χειρότερους/ες, ασχέτως… προθέσεων]. Τις φίλες μου αυτές, λοιπόν (που… ΔΕΝ εργάζονται για το SEC), μ’ αρέσει να τις… δουλεύω «ψιλό γαζί», με γερές δόσεις αχαλίνωτης, πλην όμως αληθοφανέστατης, φαντασίας όταν το… γυρεύει ο οργανισμός τους (Χα-χα-χα! Με σ’μπαθάτε, αν με περνάτε για σουρωμένο…). Και, όπως έλεγα, με τα «φούμαρα» που τις ταΐζω, οι «κοιλιές»… χορταίνουν, ενώ είναι πάντα νηστικές. Μα τι… γιατρός είμαι τέλος πάντων? Διαιτολόγος???

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...