Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2008

Η παράγκα ζεί και βασιλεύει......σε όλους τους τομείς του δημοσίου!

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ και οι "γνωριμίες" του μπλοκάρουν την ίδρυση εφετείου στην Καβάλα, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία χιλιάδων διαδίκων και δικηγόρων που αναγκάζονται να μεταβούν από την ανατολική Μακεδονία (νομοί Καβάλας και Δράμας ) στην Κομοτηνή, για την εκδίκαση των υποθέσεών τους.Ωφελημένοι από αυτήν την ιστορία είναι οι δικηγόροι, τα σουβλατζίδικα, τα βενζινάδικα και οι καφετέριες της Κομοτηνής, εκλογικής περιφέρειας του νυν υπουργού παιδείας και τέως υφυπουργού εξωτερικών, και χαμένοι οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των δύο νομών.
Υπ’ όψιν ότι μόνο οι υποθέσεις που αφορούν κατοίκους του νομού Καβάλας, είναι οι πλειοψηφία των υποθέσεων που εκδικάζονται στο εφετείο της Κομοτηνής.Ενώ πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός δικαιοσύνης πρότεινε να συζητηθεί η δημιουργία εφετείου στην Καβάλα στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας του Αρείου πάγου, ξαφνικά και χωρίς καμία πειστική εξήγηση, το θέμα δεν συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.Τους έψαχνε πολύ ο πρωθυπουργός τους συνεργάτες του;;;
Ενας ταλαιπωρημένος
________________________________________________

Διάβασα το post αυτό στο PRESS-GR.
Αισθάνθηκα την ανάγκη ειλικρινά, να απαντήσω, όμως συνήθως τα comments στο εν λόγω Blog είτε είναι ανώνυμα, είτε ανόητα, πάντως σίγουρα ανώδυνα.
Έρχομαι λοιπόν και λέω, μπράβο ρε Ευριπίδη.( Σημείωση τα όσα θα διαβάσετε τα έστειλα και στο RESS-GR, σαν θέμα, σαν post για να αναρτηθεί. Για να δούμε. . . )
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.
Ο ταλαιπωρημένος κύριος που '' υπογράφει '' το συγκεκριμένο θέμα, καλύπτεται πίσω από την ανωνυμία του και θεωρεί πως αφού είναι ακριβοδίκαιος μπορεί να σχολιάζει τα πάντα.
Το κέρδος για τα καταστήματα της Κομοτηνής μας, το σκέφτηκε, το υπολόγισε. Υπολόγισε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι Υπουργοί, οι βουλευτές και οι παράγοντες της δικής του πόλης, της δικής τους παράγκας. Η Καβάλα και η Δράμα, γιατί σε αυτές αναφέρεται, σαν πόλεις, σαν νομοί έχουν το προνόμιο της επιδότησης του επιτοκίου για τα επιχειρηματικά δάνεια που λαμβάνουν από τις ιδιωτικές τράπεζες. Έρχεται λοιπόν το κράτος και πληρώνει το μισό επιτόκιο ενός επιχειρηματικού δανείου ενός πολίτη της « παραμεθόριας », της κακόμοιρης της Δράμας ή της Καβάλας και αγνοεί το κράτος την Ροδόπη, την Κομοτηνή μας. Επιδεικτικά, μας δείχνει ο κρατικός αυταρχισμός τα οπίσθιά του και εμείς πρέπει να πούμε και ευχαριστώ, μήπως μας ρυθμίσουν και κανέναν νέο φόρο και δεν ξέρουμε από πού μας ήρθε. Τα μαθηματικά είναι απλά, μιλάνε μόνα τους. Ένας Κομοτηναίος που διατηρεί σουβλατζίδικο, καφετερία, βενζινάδικο ( α !!! ρε ταλαιπωρημένε ) εάν συνάψει δάνειο με κάποια τράπεζα χρησιμοποιώντας τα χρήματα ως κεφάλαιο κίνησης ή απόδοσης της μικροεπιχείρησής του θα πληρώνει τόκο τον μήνα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ από τον συνάδελφό του στην Δράμα ή την Καβάλα.
Αυτό είναι πρόσφατο και έγινε σε παράγκα με νεόκοπα στελέχη των - δεν με ενδιαφέρει ποιών – κομμάτων. Υπάρχει και παλαιότερη και ίσως μεγαλύτερη αμαρτία των υπευθύνων της Ανατολικής Μακεδονίας.
Εν έτη 2006 το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με τροπολογία που πέρασε σε νομοσχέδιό του, προέβλεπε την ρύθμιση των χρεών επιχειρήσεων με δανεισμό στις τράπεζες. Και οι επιχειρήσεις θα είχαν όφελος και οι τράπεζες αλλά μακροπρόθεσμα τούτη η απόφαση θα έδινε νέα πνοή στις επιχειρήσεις και στο κράτος την ικανοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Δεν αποτελεί θέσφατο μόνο η ικανοποίηση, αλλά σε επίπεδο διαχείρισης το κράτος θα ξελάσπωνε αυτές τις επιχειρήσεις που χρωστούσαν και στην εφορία, στο Ι.Κ.Α. κ.τ.λ. Ωφελημένο λοιπόν και το κράτος. Η απόφαση αυτή όμως ήταν – και παραμένει - φωτογραφική και συγκεκριμένη. Δηλαδή για τους νομούς Δράμας και Καβάλας. Δεν ίσχυσε ποτέ για την Ροδόπη.
Είπαμε τα μαθηματικά μιλάνε. Όσοι επιχειρηματίες είχαν οφειλές προς στις τράπεζες με καταλυτική ημερομηνία 30 – 06 – 2006 θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Να προσέλθουν στις τράπεζες, να συμφωνήσουν το υπόλοιπο που είχαν και από κοινού Κράτος – Τράπεζες και επιχειρηματίας να ορίσουν ένα ποσό δόσης και χρονικού ορίζοντα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους. Τόσο απλά. Χωρίς θηλιά στο λαιμό. Χωρίς απειλές και φοβέρες από τους τραπεζίτες Το κράτος εγγυητής, η τράπεζα διαχειριστής και ο επαγγελματίας κερδισμένος. -- Ήπιαμε ουίσκι για αυτήν την εξέλιξη. Κεράσαμε κόσμο για την προοπτική αυτή. Μέχρι που μας κοινοποίησαν πως δεν ισχύει για την Ροδόπη μας.
Κλείνοντας να πω λοιπόν πώς ΝΑΙ ΡΕ ΤΟΥΣ ΕΨΑΧΝΕ ΠΟΛΥ ο πρωθυπουργός τους συνεργάτες του.
Το λέω με το θάρρος της γνώμης. Με συνείδηση της κατάστασης στην αγορά. Με περίσσια δύναμη το πιστεύω.
Ο Ευριπίδης κάνει προσπάθειες ακόμη για τα θέματα που ανέφερα λίγο πριν.
Ο Ευριπίδης πάλεψε και κατάφερε να μην συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας του Αρείου Πάγου η δημιουργία εφετείου στην Καβάλα.
Θέλετε κύριε ταλαιπωρημένε, χωρίς καμία πειστική εξήγηση, ε ! ναι. Χωρίς καμία εξήγηση. Μας λογάριασε εμάς κανείς, μας έδωσε καμία πειστική εξήγηση ο οποιοσδήποτε συμμετείχε στην δική σας παράγκα. ΟΧΙ.
Ο Ευριπίδης είναι Υπουργός και θα ήθελα πολύ να ξέρω ποιος υπογράφει το κείμενο στο PRESS-GR που όλοι διαβάσαμε. Να ήξερα μόνον ήθελα και μετά μόνος μου θα έψαχνα πόσες φορές αυτός ο κύριος πήγε στο γραφείο του Ευριπίδη ζητώντας ρουσφέτια. Να βολέψει κανένα παιδί του, καμιά ανιψιά του κ.ο.κ.
Εάν λοιπόν τα ελατήρια αυτού του ανθρώπου είναι τόσο μικρόψυχα, βρήκε την ανωνυμία για να επιδείξει τον ανδρισμό του.
Εμείς εδώ όμως, στην Κομοτηνή μιλάμε για κάτι άλλο, πιο μεγάλο.
Για τις τύχες χιλιάδων επιχειρηματιών, χιλιάδων οικογενειών, χιλιάδων εργαζομένων. Αυτό λέγετε αδικία σε βάρος μας. Αυτό πρέπει τώρα να παλέψει και να καταφέρει ο Ευριπίδης. Μαζί με όλους τους φορείς του τόπου. Βουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχους, Προέδρους Επιμελητηρίων, Συνδικαλιστές.
Δεν με νοιάζει σε ποιο πολιτικό σχηματισμό ανήκουν. Δεν με ενδιαφέρει ποιόν πολιτικό χώρο ‘ υπηρετούν ’. Ας κάνουν κάτι για αυτό τον τόπο που τους εκλέγει.
Ας φέρουν ρυθμίσεις και λύσεις σε αυτούς που υπόσχονται πολλά.
Ας κάνουν τέλος πάντων αυτό που έκανε ο Ευριπίδης.
Εάν μου επιτρέπεται θα ήθελα να το ξαναγράψω. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗ.

1 Τα σχόλια σας εδώ!:

Uli Chris είπε...

Τι "Ταλαιπωρημένος" και πράσινα άλογα και γαλάζια μανιτάρια?

ΤΑΛΑΙΠΩΣΡΟΣ είναι ο άνθρωπος!

Ταλαίπωρος τω πνεύματι.

Διαβάστε στο ιστολόγιο...