Τετάρτη, Μαΐου 27, 2009

ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ; ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ULI!

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι εθνικιστές στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού περί «εκδίωξης από την Τουρκία όσων είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα στο παρελθόν», γιατί όπως ανέφερε ο κ. Ταγήπ Ερντογάν αυτά ήταν «αποτελέσματα φασιστοειδούς αντίληψης». -Έτσι ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Εθνικής Κίνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είπε ότι:
- «Η ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά που χειροκροτήθηκε από τον ελληνικό Τύπο, ως ιστορική αυτοκριτική και ομολογία είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί και στην Αρμενία».
-Ζητά από τον κ. Ερντογάν που κατά την άποψή του καταδικάζει το τουρκικό έθνος να «ζητήσει συγνώμη από τον λαό, λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι που είπε άθελά του και κατά λάθος».
-Αλλιώς συνεχίζει ο κ. Μπαχτσελί «ο Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει σε πια περίοδο αναφέρεται.
-Στους Έλληνες που εγκατέλειψαν την Τουρκία στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών το 1923 ή τα ψεύδη των Αρμενίων για τα γεγονότα του 1915».
-Και τελειώνει με απειλές του τύπου ότι «αν δεν τα κάνει αυτά, το τουρκικό έθνος θα τον καταδικάσει για πάντα ενώπιον της εθνικής συνείδησης ως πρωθυπουργού που υιοθετεί το σύνολο των ψευδών και των ισχυρισμών των Αρμενίων και των Ελλήνων.
-Βέβαια ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος παραποιεί σκόπιμα την αλήθεια, ξεχνά το πογκρόμ στα γεγονότα του 1955 που ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης να φύγουν.
ΣΤΓ: Τι να θυμάται? Δεξιός είναι. Μόνιμη άνοια έχει! Ο γιατρός το λέει!!! Όχι ο παπαγάλος…

-Δεν θυμάται ούτε την γενοκτονία των Ποντίων, ούτε των Αρμενίων, ούτε τον βίαιο ξεριζωμό 1.500.000 Ελλήνων από την Τουρκία, ούτε βλέπει σήμερα την πολιτική που εφαρμόζει η χώρα του για τους Κούρδους.
ΣΤΓ: Και οι Κούρδοι, ρε παιδάκι μου… Όνομα και πράμα!!! Πως τους… Κουρδίζουν αυτούς τους μπουνταλάδες που Κουρδίζουν! Ε? Κουρδιστούς τους κατάντησαν! Σαν τα παιδικά παιχνιδάκια – εκείνα τα… κουνελάκια με το τύμπανο! Άντε και… κουνελάκια στο Playboy και με string!!! Καλή σταδιοδρομία!

-Με ανακούφιση χαιρέτησαν και οι Κύπριοι τις δηλώσεις Ερντογάν και πολλοί αναλυτές προβληματίζονται για την κίνηση αυτή του πρωθυπουργού της Τουρκίας.
ΣΓΤ: Ξέχασες! Ξέχασες! Τα πρώτα και καλύτερα εύσημα ο Ερντογάν τα πήρε από τις Τουρκικές εφημερίδες!!! Είδατε? Ακόμη και στην Τουρκία, ο λαός σταμάτησε να τρώει… δεξιόχορτο! (“Επιστημονική ονομασία: «Βλήτο το δεξιόχορτο» ή «Παρδαλόχορτο», χόρτο διάφορων αποχρώσεων, ανάλογα με την περιοχή που ευδοκιμεί (στη χώρα μας γαλάζιο) και το οποίο σερβίρεται σε περίπτωση υπερδιέγερσης του μυαλού ώστε να κατευνάσει τη λειτουργία του. Χορηγείται επίσης στις φυλακές του Guantanamo, όπου η υπερδιέγερση του μυαλού προλαβαίνεται – δεν καταστέλεται.” Εγκυκλοπαίδεια «Οδύσσεια», Τεύχος ΠΜ (Ποιος Μέτρησε?), Μάιος 2009).

-Άραγε θα υπάρξουν δεσμεύσεις για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των περιουσιακών στοιχείων ή απλός ήταν μια επικοινωνιακή επίκληση για να ισχυροποιήσει την χώρα του διεθνώς και με στόχο την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
ΣΤΓ: Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος σώβρακον (τσακιστόν ή άνευ τσάκισης). Τούτο το ξέρω. Αν ήταν «απλός» ή «απλώς» επίκληση, τούτο ακόμη το παιδεύω. NOOOT!!!

-Πάντως το κεμαλικό κατεστημένο δεν ανέχεται επικρίσεις εναντίον του Κεμάλ Ατατούρκ, θεωρώντας τις ως παρανομία.
ΣΤΓ: Το έγραψαν και οι ιστορικοί εν έτει 2008 (και φυσικά το είχα αναδημοσιεύσει στο freeday.gr- να μη χάσω!): ο Κεμάλ ήταν αδερφή! Και το είπε και το δικαστήριο της California εχθές: το αδερφάτο είναι παράνομο (να παντρεύεται)! Μάλλον για να μη γίνει «κατεστημένο (στο San Francisco). Πάντως και στο San Francisco όλη τη μέρα χθες οι αδερφές διαδήλωναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Όπως κι οι «δικές τους» στην Άγκυρα: τα Παδραλόχορτα (που εκεί είναι κόκκινα).

-Το τι σκέφτεται ο κ. Ερντογάν θα το ξεδιαλύνει το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ένας πρωθυπουργός μιλάει για ένα πολύ σοβαρό θέμα χωρίς να εξετάσει από πριν όλες τις παραμέτρους και τις αντιδράσεις.
ΣΤΓ: Το έχω ξαναγράψει: ο Ερντογάν είναι η μεγαλύτερη ιστορική μορφή και ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής από την εποχή του DeGaulle. Και μαντέψτε τι: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ! ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

Γιατί έτσι ΔΕΝ σας αρέσει…

ΥΓ: Πάντως, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ, φαίνεται ότι συμφωνούν μαζί μου τέσσερις… Τύποι: ο Ελληνικός, ο Τουρκικός, ο Ευρωπαϊκός κι ο Αμερικάνικος. (Σε λίγο θ’ αρχίσω να γράφω και για… samurai και φυλάρχους, για να… υποκλιθούν κι οι αποδέλοιποι).

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...