Τρίτη, Μαΐου 26, 2009

Αντικατάσταση των ξενόγλωσσων επιγραφών

Το θέμα δημιουργήθηκε ή καλύτερα επικαιροποιήθηκε.

Παλιό το ζήτημα. Υπαρκτό το πρόβλημα.
Αναλόγως από ποια οπτική το δεις, έχεις και την ανάλογη στάση ή θέση στις ξενόγλωσσες πινακίδες των καταστημάτων της πόλης μας, της Κομοτηνής.
Σε πολλές πόλεις κατά καιρούς ανακύπτει το θέμα. Ο λόγος είναι απλός και κατανοητός. Νόμος υπάρχει και μάλιστα Νόμος του Κράτους από το 2001 παρακαλώ.


Συνεχίζουμε λοιπόν και έχουμε ως δεδομένο πλέον τον Νόμο του Κράτους.

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2008 κατατέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα των αποκλειστικά ξενόγλωσσων επιγραφών που “κοσμούν” το κέντρο και γνωστά σημεία της πόλης της Κομοτηνής.

Την αναφορά υπογράφουν 10 Κομοτηναίοι πολίτες.

Νέα δεδομένα. Νέα ήθη και ιδέες.

Η συνέχεια άμεση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009
Δημιουργήθηκε ανάλογη ομάδα στον δικτυακό τόπο FACEBOOK:
http://www.facebook.com/group.php?gid=62571988131

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 δημιουργείτε σελίδα ενημέρωσης
Δύο από τους συμμετέχοντες στην κίνηση, μίλησαν σε τοπικά ραδιόφωνα της Κομοτηνής εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αυτή συνέβη: ο Νεκτάριος Δαπέργολας στον ραδιοσταθμό Δίαυλος Ροδόπη 92,4 και ο Πάρις Καλοδημίδης στον ραδιοσταθμό Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής 98,1.

Ο εισαγγελέας αφού εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε να καλέσει για κατάθεση τον Δήμαρχο Κομοτηναίων Δημήτρη Κοτσάκη ως αρμόδιο για την τήρηση του νόμου περί ξενόγλωσσων επιγραφών. Ο Δήμαρχος με τη σειρά του δήλωσε πως έγινε καταγραφή των ξενόγλωσσων επιγραφών που παραβιάζουν το νόμο (παρουσίασε και πολλές σχετικές φωτογραφίες) και πως αφού ενημερωθούν όλοι οι άμεσα υπεύθυνοι, στις περιπτώσεις που δεν υπάρξει ανταπόκριση για διόρθωση της κατάστασης θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Αποποιείται κάθε ευθύνης λοιπόν και ο Δήμαρχος. Δεν φταίει, αλλά ούτε θέλει να φταίει.

Πετάει το μπαλάκι στο Επιμελητήριο.
Μην με ρωτήσετε ποιο Επιμελητήριο.
Ε Ν Α είναι το Επιμελητήριο στο Νομό Ροδόπης.
Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο. Αυτό εκεί στην Καβείρων. Ναί - ναί αυτό με τα σουβλάκια. Αυτό του Λιούρτα, που φωνάζει και γίνεται τίποτα σ' αυτόν τον τόπο.
Ένα άλλο κτίριο, εκεί απέναντι από το σπαθί της πόλης μας, είναι σημείο ανεφοδιασμού του Υπουργού μας. Στάση για έναν καφέ, για ξεκούραση μετά το αμίμητο " Στην Ροδόπη γίνεται δουλειά ".
Δεν λειτουργεί πλέον ως οτιδήποτε άλλο παρά μόνο ως κυλικείο του Υπουργού. Μην μπερδευτείτε και μην ξαφνιαστείτε εάν περάσετε από έξω και δείτε τιμοκαταλόγους με παγωτά και καφέδες. Τιμοκατάλογοι με ακριβά εδέσματα, όμως. Μια ανακαίνιση του μεγάρου - κυλικείου στοίχισε στον Υπουργό ( λάθος σε εμάς όλους του πολίτες της Ελλάδας ) περίπου 150.000 Ευρώ.
Το Επιμελητήριο λοιπόν ενημερώνει τα μέλη του, όπως άλλωστε συνηθίζει και ως οφείλει.


Σε συνεργασία βέβαια και με την Κεντρική Ένωση όλων των 59 Επιμελητηρίων της Ελλάδας. Τα 58 εν ενεργεία και εν δράσει και το 1 ως σημείο αναψυχής Υπουργικών ..αναζητήσεων.Ας αποτελέσει και αυτό το σημείο εδώ, σημείο αναφοράς και δημόσια διαβούλευσης με τους επαγγελματίες της πόλης της Κομοτηνής.
Έτσι πάντα λειτουργεί και θα λειτουργεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Νομού Ροδόπης. Συναποφασίζει. Συνδιοικεί μαζί με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και άρα θιγόμενους
Ο δήμος Κομοτηνής και με Δήμαρχο τον κ. Κοτσάκη αλλά και με Δήμαρχο τον κ. Βαβατσικλή τι έκανε ;
Για να έρθουμε και στα επίκαιρα.
Ο Δήμος Κομοτηνής με το πάρκο απέναντι από την Δημαρχεία τι έκανε ;
Ξήλωσε όλα τα σκέπαστρα της πλατείας.
Χάλασε όλα τα μαγαζιά της πόλης.
Ρίμαξε την βαριά βιομηχανία της Κομοτηνής - την διασκέδαση της νεολαίας, φοιτητών
. . . για . . . να . . . κάνει δικό του καφέ μέσα στο άλσος της Κομοτηνής.
Ας μας αποδείξουν λοιπόν ότι δεν είναι του δήμου ... με την .. ευρυτάτη του όρου έννοια.
Θα περιμένουμε. - - - - ΨΕΜΑΤΑ.
Δεν θα περιμένουμε
Ξέρουμε κι εμείς που είναι το γραφείο του κ. Εισαγγελέα.
Τότε σε ποιούς θα πετάξετε το μπαλάκι κυρίες και κύριοι ;;;;;;;

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...