Τρίτη, Μαΐου 19, 2009

Η δημοτική αρχή Κομοτηνής οφείλει φόρο σοβαρότητας

Μερικά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης απέδειξαν περίτρανα ότι η δημοτική αρχή, στα δυόμιση χρόνια που έχει υπό την ευθύνη της την διακυβέρνηση του δήμου, είναι ανίκανη και αναποτελεσματική. Είναι αυτό που τόνισα με έμφαση, ότι οφείλει φόρο σοβαρότητας.
Εμείς κατά την συνεδρίαση για τον δημοτικό έλεγχο ζητήσαμε να αναφερθεί το χρηματικό ποσό που χρησιμοποιήθηκε για τα εγκαίνια του Μουσείου Καραθεοδωρή. Έπρεπε να μπει θέμα ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο, για να διαπιστώσουμε ότι τουλάχιστον 22 χιλιάδες ευρώ, πήγαν για την προβολή του μέντορά τους, υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Όπως επίσης είχαμε ζητήσει να μας πούνε το χρονοδιάγραμμα των νέων δημοτικών επιχειρήσεων κοινωφελούς χαρακτήρα ή την λήξη των προηγούμενων δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Με θέμα στην ημερήσια διάταξη μάθαμε ότι μετά από παρέμβαση του υπουργείου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πρέπει να καθοριστεί ο χρόνος.
Στο θέμα των διανοίξεων ξέρετε πολύ καλά ότι η παράταξη μας, η Νέα Πορεία, τα τελευταία χρόνια έκανε ένα έργο διανοίξεων 4,5 χιλιομέτρων. Οι συγκεκριμένες διανοίξεις είχαν αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και είχαν δοθεί κάποιες προτεραιότητες. Δυόμιση χρόνια τώρα βλέπουμε την δημοτική αρχή να κωφεύει να προσπαθεί με μία διάνοιξη 40 μέτρων, να δικαιολογηθεί ότι εφαρμόζει την κυκλοφοριακή μελέτη. Εμείς λέμε να προχωρήσουν όλες οι διανοίξεις, όχι όμως επιλεκτικά, να δώσουμε κάποιες προτεραιότητες!

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...