Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2007

Καλός μπάτσος («Νέα») - Κακός μπάτσος (Uli)!

… μας έρχονται σήμερα από «ΤΑ ΝΕΑ»:
«Η πρόσφατη γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά αποτελεί ακραία έκφραση της αμφισβήτησης των Ανεξάρτητων Αρχών που προβλέπει και διασφαλίζει το Σύνταγμα. Ανασύρουμε στη μνήμη μας τις σημαντικότερες τριβές στις σχέσεις τους με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Για πρώτη φορά ανέκυψε θέμα σχετικά με τη δυνατότητα του Συνηγόρου του Πολίτη να ελέγχει τις φυλακές για τυχόν παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η εμμονή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να απαγορεύει στον Συνήγορο του Πολίτη να ελέγχει τις φυλακές και να διαπιστώνει παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων είναι ανεξήγητη.»
Jizzzzz: Ούτε η χούντα έκανε τέτοια! Από την άλλη, η χούντα στη σύνθεσή της δεν περιελάμβανε ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ, οπότε δεν τραβούσε κανένα νταλκά, ούτε με τα παλικάρια των Αρχών, ούτε με τα παλικάρια στης φυλακής τα σίδερα, είτε μέσα είτε έξω από αυτά. Αλλά τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, όπως και του σημερινού Αρείου Πάγου είναι όλο «μέσα-έξω, μέσα-έξω» κι από ΠΙΣΩ μεριά! Γι΄ αυτό είναι έξω ο Κεδίκογλου, ο Νάκος κι ο Σανιδάς, ενώ είναι μέσα οι στρατηγοί και θα πάνε κι οι… Ζωνιανοί! Τα πολύ βίαια παιδιά δεν τα θέλουν να κυκλοφορούν ελεύθερα, βλέπετε. Όσο και να τους αρέσει το σκι και το “ξεσκί”, κάποιες περιπτώσεις φοβίζουν ιδιαίτερα τους… σφιγκτήρες τους!!!)
«Στην υπόθεση των υποκλοπών καταβαραθρώθηκε όχι μόνο κάθε έννοια απορρήτου αλλά και κάθε έννοια εθνικής ασφάλειας. Ο υπουργός ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ αγνοήθηκε εντελώς η ΑΔΑΕ. Η κυβέρνηση θυμήθηκε την ύπαρξή της κατόπιν εορτής, ζητώντας τη γνώμη της για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας του απορρήτου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ενημέρωσε την Αρχή για τη σημαντικότερη υπόθεση εθνικής ασφάλειας μετά τη μεταπολίτευση! Περιορίστηκε να… παραγγείλει έρευνα για την πραγματοποίηση των υποκλοπών! Η αρμόδια εισαγγελική αρχή κάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, όχι ως θεσμικό παράγοντα αλλά ως εμπειρογνώμονα! Οι εισαγγελικές αρχές με τη στάση τους, που είναι αδιανόητη σε μία ευνομούμενη πολιτεία, εξαπάτησαν τον επικεφαλής μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Είναι δυνατόν η εισαγγελική αρχή να αποκρύπτει επί μακρόν τις υποκλοπές που έγιναν στον πυρήνα της εξουσίας από την ΑΔΑΕ, επιχειρώντας να εξαπατήσει τον πρόεδρό της;»
Jizzzzz: Τι εισαγγελικές αρχές και εισαγγελικά… α@#%δια μωρέ? Που να τα βρούν (και τις πρώτες και τα… δεύτερα)? Γι’ αυτό συνεχίζω να λέω ότι αν η επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δε χώσει μέσα όλα αυτά τα «μόμολα-που-πίσω-έχουν-τα-πόμολα» (δηλ. αρμόδιους υπουργούς και εισαγγελείς) θα κάνει το τελευταίο της λάθος! Γιατί είμαστε πλέον τόσο απηυδισμένοι με τους ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ (όπως ΣΩΣΤΑ τους αποκαλεί και γνωστός λαϊκός βάρδος από την Κω), που έχει σταματήσει να μας ενδιαφέρει πλέον το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης και που θα πάει η χώρα, αλλά μας απασχολεί περισσότερο ποιος θα πάει να βρει τα φιλαράκια του τους κ@λομπαρίκους στον Κορυδαλλό πρώτος, ποιος δεύτερος, ποιος τρίτος κλπ.)
«Εντονότερη συζήτηση προκάλεσε η επέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με τη χρήση του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης της Αθήνας. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέτρεψε τη χρησιμοποίησή του μόνο για κυκλοφοριακούς λόγους. Κατά της απόφασης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης άσκησε αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με ασυνήθιστη καθυστέρηση, η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια, χωρίς να έχει ακόμη δημοσιευθεί απόφαση. Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας υπέβαλε παράλληλα σχετικό ερώτημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Απαντώντας στο αίτημά του, ο… «εισαγγελέας», θεώρησε νόμιμη, υπό ορισμένες ρευστές προϋποθέσεις, τη χρήση του κυκλώματος και άλλων ηλεκτρονικών μέσων για την παρακολούθηση δημόσιων συγκεντρώσεων από τα αστυνομικά όργανα και την αξιοποίηση έπειτα του υλικού. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αντέδρασε, υπεραμυνόμενη της συνταγματικής αρμοδιότητάς της. Η πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αστυνομίας, κι αν ακόμη αποδοθεί σε εντολή του πολιτικού προϊσταμένου του, είναι παράνομη, γιατί αποκλειστική αρμοδιότητα για την άδεια χρήσης ανάλογων κυκλωμάτων και μέσων έχει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Είναι όμως παράνομη και γιατί το ζήτημα εκκρεμούσε στην Ολομέλεια του ΣτΕ.»
Jizzzzz: … το οποίο (ΣτΕ) αποτελείται κατά το πλείστον από παραδοσιακά “straight” παλικάρια, που δε θέλουν να έχουν τίποτα ούτε με την κυρα-Κυβερνησίτσα (τη γνωστή «Σίτσα Χαφτοπίτσα») ούτε με την κυρα-Σαγγελίτσα (τη γνωστή «Λίτσα τη Σκυλίτσα»). Αλλά, μιας που μιλάμε για ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ, αξίζει να αναφέρουμε ότι και μεις οι Βορειοελλαδίτες δεν είμαστε άμοιροι… «φυντανίων». Γιατί κάτι μου λέει ότι κάποιος ή κάποιοι από αυτούς τους υπουργούς (της κούτσας), εισαγγελείς (της λούτσας) και αστυνομικούς (της… ματσαμούτσας) είναι και Βορειοελλαδίτες. Και αυτές οι ντροπές ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΠΛΥΜΑ! Σαν τα… λεφτά των Ζωνιανών! Κοπιάστε, Κρητίκαροι, να συνδράμετε!!!
«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιέλαβε επίσης στην εγκύκλιό του ατυχείς διατυπώσεις για τις Αρχές. Κατά την άποψή του, «οι λεγόμενες Ανεξάρτητες Αρχές, ελέγχονται (!!!???) εν τέλει από τη δικαστική εξουσία (???!!!)». Η αμφισβήτηση επιλογών του συντακτικού νομοθέτη, παραγνωρίζει ότι το Σύνταγμα προβλέπει και Ανεξάρτητες Αρχές, περιβάλλοντας τα μέλη τους με εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας. Αυτές λογοδοτούν και ελέγχονται για το έργο τους από τη Βουλή και όχι από τα όργανα της δικαστικής λειτουργίας. Μόνη εξαίρεση αποτελεί ο έλεγχος νομιμότητας των εκτελεστών πράξεών τους από το ΣτΕ. Συνεπώς, ο εισαγγελέας του ΑΠ δεν επιτρέπεται να κρίνει το έργο τους. Οι θέσεις που διατυπώνει στο παραπάνω απόσπασμα της εγκυκλίου αντίκεινται στο Σύνταγμα και εκφράζουν μία επικίνδυνη αντίληψη για τη λειτουργία των θεσμών. Οι απαξιωτικοί υπαινιγμοί για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και η έμπρακτη αμφισβήτηση του ΣτΕ φέρνουν στην επιφάνεια ένα φαινόμενο που προσλαμβάνει ενδημικό χαρακτήρα: την πεποίθηση των εισαγγελικών λειτουργών ότι μπορεί να ασκούν αρμοδιότητες πέραν των ορίων που διαγράφει το Σύνταγμα και η νομοθεσία.»
Jizzzzz: Aναμένω λοιπόν και τις ανάλογες αυθαιρεσίες από το ΣτΕ! Περιμένω να βγει και να υποστηρίζει ότι μπορεί να ελέγχει τους αποδέλοιπους δικαστικούς και μετά να πιάσει πρώην πρόεδρο και νυν εισαγγελέα του ΑΠ, να τους δικάσει και να χώσει τη… «φαρδιά» τους (την τρύπα) στη… «στενή» (την «τρύπα»), χωρίς αναστολή ή αναβολή ή αναντανμπαμπαντάν. Και να κάνει το ίδιο με μερικούς υφ-και-υπουργούς, διακηρύττοντας επίσης ότι έχει δικαίωμα να άρει οιανδήποτε μορφή ασυλίας επί ελληνικού εδάφους… στανικώς (μτφ: με το στανιό) και να μαντρώσει οιονδήποτε… «στανικώς» (στη… στάνη, ή αλλιώς τη «στενή» την κατά-πως-λέγαμε).
JIZZZZZ: Kαι καθώς αναμένω να συμβούν τα παραπάνω, επεξηγώ στους αναγνώστες ότι το jizz δε σημαίνει «τζιζ». Το τελευταίο είναι «ελληνική» ηχητική λέξη που προϋποθέτει… δάχτυλο στην πρίζα, ενώ το πρώτο είναι αγγλική λέξη που προϋποθέτει…ΜΕΓΑΛΟ δάκτυλο και αναφέρεται στο προσωπικό μου «καυτό» δωράκι-αφιέρωση στους… κυρίες-κυρίες υπουργούς, εισαγγελείς και άλλους εμπλεκομένους στις ανωτέρω διαπλοκές. Και όσο ψάχνετε στο internet να βρείτε και τι ακριβώς σημαίνει, αναλογιστείτε ότι η διαπλοκή στην Ελλάδα ΔΕ σχετίζεται πρωτίστως με κατασκευαστές ή εκδότες (αυτοί τρέχουν ξωπίσω μπας και… «λαδώσουν το μπακαλιάρο»), αλλά με υπουργούς και δικαστές! Που σημαίνει ότι πρωτίστως οι τελευταίοι δεν δικαιούνται να μιλάνε για τις… «π@#στιές» της διαπλοκής, ενώ οι πρώτοι το πολύ-πολύ να χρειαστεί να… σπρώξουν (από πίσω)!!!
SPLAAAAATS: Και ούτε jizz στον κόρφο τους…

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...