Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2007

Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός…

…και έκανε μπάνιο στα λασπόνερα!
ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ στην Κομοτηνή από τις βροχές! Τις βάζουν...οι δημότες!

Το να κάνει κανείς μόνο δημόσιες σχέσεις και να μην δουλεύεις όταν είσαι πολιτικός, αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι το ωραίο. Δυστυχώς όμως είναι η σημερινή πολιτική πραγματικότητα αρκετών από των πολιτικών μας. Το είδαμε παλιά με τον Δήμαρχο Αθηναίων που το μόνο που έκανε ήτανε βόλτες και πανηγύρια και η εικόνα της πρωτεύουσας ήταν άθλια. Το είδαμε ακόμα πιο πρόσφατα όταν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν μπόρεσε να απορροφήσει κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση της τάξεως μόνο των 30.000€ για έργα υποδομής σε γέφυρες της περιοχής Ασπροβάλτας και παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου. Το ίδιο κάνει και τώρα αφήνοντας στο έλεος του Θεού την λίμνη Κορώνεια. Όλα τα παραπάνω τα βλέπαμε, τα κοροϊδεύαμε, τα κριτικάραμε, αλλά όλοι μας λέγαμε μακριά από εμάς.
Έλα μου όμως που ήρθε ο καιρός αυτά που κοροϊδεύαμε να πέσουν στο κεφάλι μας. Φταίμε κι εμείς που αφήσαμε ανθρώπους σαν τον Δημήτρη Κοτσάκη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, να μας κάνουν να πιστέψουμε τα ψευτοοράματα τους για μια «Σύγχρονη Πόλη». Μια σύγχρονη πόλη που εκδράμει για βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας να παραδώσει βοήθεια (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ), αλλά ξοδεύει για αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω από 30.000€ για να προβάλει το πρόσωπο της Αυτού Μεγαλειότης Δημάρχου μας. Όλα τα προαναφερόμενα χρήματα ξοδεύονται για την αποστολή του Δήμου Κομοτηνής στην Ηλεία. Δημοσιογράφοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μαθητές σχολείων, φίλοι και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς ήταν σε αυτήν την «αποστολή». ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 30.000€ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ, ΑΠ’ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ;;;
Αλλά είπαμε σ’ αυτά πρώτοι. Κι ενώ ο Δήμαρχος και η ηγεσία της ΔΕΥΑΚ (βλ. Παράσχου) ξεστομίζουν αναληθείς κατηγορίες προς διάφορους πετώντας τους λάσπη…η Κομοτηνή πνίγεται! Όχι δεν εκμεταλλεύομαι το γεγονός για πολιτικά οφέλη, έτσι κι αλλιώς δεν είμαι πολιτικός, αλλά μεταφέρω την αγωνία και την κραυγή αγανάκτησης των συνδημοτών μου (δείτε βίντεο παρακάτω) που στην κυριολεξία πνίγηκαν. Η ΔΕΥΑΚ δεν φρόντισε τους τελευταίους μήνες, έστω και για τα μάτια του κόσμου, να καθαρίσει φρεάτια και ν’ ανοίξει με τα μηχανήματά της αυλάκια και κανάλια στα χωράφια πέριξ της πόλης και των οικισμών. Αντιθέτως προχώρησε στην πρόσληψη (χωρίς ΑΣΕΠ) μερικών δεκάδων δικών της γαλάζιων παιδιών! Μπορεί η βροχή να ήτανε μεγάλη, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, αλλά δεν γίνεται εμείς, μια παρέα αποτελούμενη από τρεις ανθρώπους, να πάμε το πρωί σε όλες τις τοποθεσίες που δοκιμαζόταν από τον καιρό και κανένα συνεργείο της ΔΕΥΑΚ ή της Πυροσβεστικής να μην βρίσκεται εκεί. Και προ πάντων κανείς από τον Δήμο Κομοτηνής να μην βρίσκεται εκεί να δώσει μια οδηγία, μια βοήθεια, μια ενθάρρυνση.
Περιοχή Στρατώνων, Εργατικών Κατοικιών Σταθμού, Φιλιππουπόλεως, Λαϊκής Αγοράς, Τέρμα Ανδριανουπόλεως, Μάστανλη, Ήφαιστος (ο οικισμός εκκενώθηκε), Καρυδιά (δες βίντεο), Κάλχας, Υφαντές και πολλές άλλες περιοχές του Δήμου Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης εκπέμπουν
SOS
Οι βροχοπτώσεις ξεκινήσανε το βράδυ της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου. Σχεδόν μία μέρα μετά ο Δήμος Κομοτηνής με δελτίο τύπου του παρακαλεί τους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους προκειμένου να μειωθούν τα προβλήματα από την βροχόπτωση και να διευκολυνθούν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ!!!!!!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Φταίει ο δημότης. Είναι ασύμμετρη απειλή για την ΔΕΥΑΚ! Έλεος!


[ Φωτογραφίες από τις πλημμύρες δείτε εδώ ]

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...