Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2009

ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ…

… και, βεβαίως-βεβαίως, θα γελάσουμε με την καράφα!

Έγραψαν τα Μικροκομοτηναίικα:

«Επιτέλους εγκαινιάζεται και το κομμάτι του Νέστου επί της Εγνατίας Οδού σήμερα. Μάλλον θα είναι η οδός με τα περισσότερα εγκαίνια, αφού κομμάτι – κομμάτι της κόβουμε την κορδέλα χρόνια τώρα. -Βέβαια μέχρι τελευταία στιγμή χθες κανείς δεν γνώριζε αν θα έρθει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, ενώ τα πάντα είχαν ετοιμαστεί για την τελετή των εγκαινίων. -Γι’ αυτό μόλις δόθηκε το πράσινο φως, το δελτίο Τύπου στάλθηκε την τελευταία στιγμή. Καιρός ήταν για να γίνει η διαδρομή μέχρι την Θεσσαλονίκη πιο ανθρώπινη. Αρκετά είχαμε ταλαιπωρηθεί με τον παλιό δρόμο.»

Μάααλιστα. Επειδή υπάρχει μια «μικροπαρεξήγηση», θα προβώ στην εξήγηση:

Αυτά τα κομμάτια της Εγνατίας τα έκανε ο… θείος μου. Ναι, αμέ! Εννοώ, μ’ αυτό… η εταιρία στην οποία καταλαμβάνει υψηλότατο πόστο (ψηλότερο… γίνεται, αλλά… δύσκολα!). Τα Χριστούγεννα, το λοιπόν, που του «χτύπησα σύρμα» για τις «Καλές Γιορτές» και λοιπά κουσκούσια, του είπα ότι τον Αύγουστο, που η Αθήνα ήταν άδεια, έκανα από ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΑΛΙΜΟ, ΚΑΘΑΡΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ! Ξαναναί, ματαμέ!!! Και ότι πως και πως περιμένω τα τελευταία τμήματα της Εγνατίας για να το ρίξω στις ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ (ζήλια σου, αδελφούλα, που τόσο κάνεις μόνον το… Θεσσαλονίκη-Άλιμο)!

Και τι μου λέει ο θειόκας μαυ? «Ρε μεγάλε… Αυτόν το δρόμο εμείς τον φτιάξαμε! Έχει τελειώσει εδώ και 1 μήνα. Απλώς… περιμένουμε το Σουφλιά να ‘ρθεί να τον εγκαινιάσει!»

!!!!!

!!!!!!!!!!!!!

?????????

Αυτό πριν τα Χριστούγεννα! Που σημαίνει ότι, αν ο σαρακατσαναίος άφηνε την πατερίτσα, το ακουστικό και τις άνευ νοήματος και ουσίες συμβουλές στο παραπαίδι του κόμματός του, τον… «αρχηγό», πολλοί νοματαίοι θα κάνανε λιγότερη ώρα στο δρόμο, αν ταξίδευαν στο κομμάτι αυτό! Αλλά, βλέπετε, αν κάθεσαι να μάθεις στο… «μικρό» γράμματα, τώρα στα γεράματα… καθυστερείς τα πράματα! Ακριβώς σαν τις… στροφές που παίρνεις!!! Βοήθειά σου…

Άρα… κύρια Μικροκομοτηναίικα, εμείς ΞΕΡΑΜΕ ότι θα έρθει ο Σουφλιάς. Πάντως, δεν με εκπλήσσει που δεν το ξέρατε εσείς! Ούτε με εκπλήσσει το ότι (και σας το λέω μετά βεβαιότητος) δεν το ήξερε ούτε… αυτός!!! Δεν ξέρουν και πολλά γενικώς κατά γαλάζια μεριά, εκτός από το να τα κάνουν… θάλασσα! Εξ ού και το χρώμα, αλλά… θίγεται το συγκεκριμένο στοιχείο απ’ την παρομοίωση! (Και, δοθείσης ευκαιρίας, θα τους πνίξει όλους…)

Εμείς όμως – παλιματαξαναλέω – σαφώς ξέραμε (αυτό, όπως κι όλα τ’ άλλα!) ότι στα εγκαίνια θα έρθει ο Σουφλιάς κι ας ξέρει την κυρά-Εγνατίτσα μόνον 5 χρόνια και την έχει δει… 3-4 φορές (σ’ άλλα 3-4 εγκαίνια)…

Τέλος πάντων, έχε χάρη που δεν ήρθα αυτές τις γιορτές, αφού ετοιμαζόμουν να… έρθω μόνιμα. Γιατί αλλιώς θα είχα τσατιστεί! Και θα ‘ρχόμουν και πάνω τσατισμένος!!!

Δε λέει…


0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...