Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

H Πολιτική στην τωρινή τοπική αυτοδιοίκηση στο Διδυμότειχο.
Αρμολόγηση συμφερόντων ή επίλυση συλλογικών προβλημάτων και ανάπτυξη του δήμου μας;
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχοςγια τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου
Είναι κοινή παραδοχή και συλλογική πεποίθηση των συμπολιτών μας, πως τα τελευταία χρόνια η πόλη μας πάσχει από «αστοχία υλικού» στο επίπεδο της άσκησης της τοπικής εξουσίας.
Ο πολίτης από την μία, δρα και ψηφίζει πάντα κάτω από το βάρος της τοπικής πολιτικής κηδεμονίας και βρίσκει την ταυτότητα του δια του αντιπάλου του.
Από την άλλη αντιμετωπίζει τον εαυτό του είτε ως αδικημένη κοινωνική ομάδα, είτε ως ευνοημένο πολίτη που οφείλει να διατηρήσει τα κεκτημένα του.
Προτάσσει έτσι αντίσταση με κάθε μέσο και ειδικά με την ψήφο του, σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής του κατεστημένου.Αυτό γίνεται αγνοώντας το συλλογικό όφελος της πόλης που περνά σε δεύτερη μοίρα πίσω από το ατομικό μας όφελος που πάντα προηγείται, (αντίθετα με άλλες γειτονικές πόλεις) άσχετα αν αυτό μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σε βέβαιο θάνατο σαν πόλη.
Η επόμενη εκλογική μάχη για τον «Καλλικρατικό» Δήμο Διδυμοτείχου λοιπόν, δεν θα κερδηθεί από πολυσυλλεκτικούς μηχανισμούς δυσαρέσκειας εναντίον της εξουσίας (βλ. συνδυασμός κου Πατσουρ.) αλλά από κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα με αρχές, αξίες και στόχους.
Σε αυτό θα συμβάλλει η υπερκομματική συσπείρωση του συνδυασμού μας «Δήμος των αξιών».
Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου
Ερώτηση 1η
Ποιοί στελεχώνουν λοιπόν τον συνδυασμό μας;
Απάντηση.
Οι μέλλοντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας, δηλ. τα άτομα που πλαισιώνουν τον «Δήμο των αξιών» έχοντας στόχο την αναβάθμιση του Διδυμοτείχου των Μεταξάδων και των χωριών μας, είναι καταρχήν, άτομα κοινωνικώς καταξιωμένα επαγγελματικώς ανεξάρτητα και με πολιτική, σωματειακή και συνδικαλιστική εμπειρία.
Ερώτηση 2η
Πώς έγινε η επιλογή αυτών των στελεχών και ποιες οι διαφορές τους με τα στελέχη των άλλων συνδυασμών ;
Απάντηση.
Πιστεύουμε πως άλλο πράγμα οι συνδαιτυμόνες μας και οι φίλοι μας που λέμε όμορφες ιστορίες για να κυλά ευχάριστα η ώρα και άλλο η ανάδειξη προσώπων που μπορούν να εξασφαλίσουν την πολιτική επιτυχία σε έναν συνδυασμό.
Πιστεύουμε ακόμα πώς να είναι κάποιος άφθαρτος δεν σημαίνει ότι κάνει απαραίτητα και για μία συγκεκριμένη δουλειά.
Φυσικά δεν πρέπει να πάμε και στην άλλη άκρη προκειμένου να νικήσουμε να συμμαχήσουμε ακόμα και με τον διάβολο.
Οι επιλογές λάθος ανθρώπων, τα κολλήματα με κάποιους «παλιούς», βετεράνους που ανακυκλώνονται, μας προϊδεάζουν σε αποτυχία, πράγμα που έχει αποδειχθεί πρόσφατα.
Το άλλοθι της εμπειρίας των βετεράνων καλύπτει πολλές φορές την φρεσκάδα και την αγνότητα των πράξεων και των προθέσεων, που χαρακτηρίζουν τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα.
Τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν είναι άτομα ευφυή, χωρίς σύνδρομα κατωτερότητας, μαχητικά, με μυαλό πολεμιστή, έμφυτη αντοχή και αξόδευτη δύναμη.
Τα νέα πρόσωπα συμβολίζουν την πολιτική και οικονομική χειραφέτηση έναντι αυτών που έχουν μετατρέψει την πόλη μας σε «προτεκτοράτο» και την αντιμετωπίζουν σαν «αγελάδα» που την αρμέγουνε για να επενδύσουν μετά εκτός πόλης σε βάρος των δημοτών.
Τα μειονεκτήματα των πρώην και νυν τοπικών αρχόντων, που χαρακτηρίζονται από την απαράδεκτη δυσανεξία τους προς τον ορθολογισμό και την πειθαρχία, και από αλαζονεία, που είναι κατάλοιπο της έλλειψης επαρκούς ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και των χρόνιων ταπεινώσεων τους, ελλείπουν από τα δικά μας στελέχη.
Δυστυχώς η αλαζονεία όπως έδειξε η πρόσφατη τοπική ιστορία (βλ προηγούμενος δήμαρχος κ. Παπατσαρ.) είναι διαβατήριο για την ήττα γιατί υποτιμά τον αντίπαλο και τις αντοχές του.
Από την άλλη όμως και ο εφησυχασμός είναι επίσης δοκιμασμένη συνταγή ήττας.
Έχουμε αποκλείσει με κάθε θυσία άτομα με ελαστική αντίληψη ηθικής, που αντιμετωπίζουν την πολιτική σαν μία «μικρογραφία ζούγκλας που όλα επιτρέπονται αρκεί να μην σε πιάσουν».
Επίσης άτομα που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με απύθμενο κυνισμό και πρεσβεύουν ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει πάντα τα κίνητρα.
Ακόμη έχουμε αποκλείσει στελέχη χωρίς ηθικές συστολές που αισθάνονται ότι ζώντας πέρα από το καλό και το κακό δεν έχουν να λογοδοτήσουν σε κανένα, αρκεί μόνο να ικανοποιήσουνε τα ιδιοτελή συμφέροντα τους, φτάνοντας ακόμα και σε κατάχρηση εξουσίας.
Εμείς δεν ποντάρουμε μόνο στο στραβοπάτημα του αντιπάλου και δεν ελπίζουμε μόνο σε ένα βουβό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας και στην πολιτική του «ώριμου φρούτου».
Αντίθετα , σταδιακά εδώ και καιρό κεφαλαιοποιούμε την δυσαρέσκεια των πολιτών προβάλλουμε και προωθούμε μία ικανή εναλλακτική πρόταση, παίζοντας το ρόλο μίας συνεχούς σκιώδους αντιπολίτευσης.
Για να αφυπνίσουμε τον κόσμο υιοθετούμε μεθόδους που προκαλούν ακόμα και ένταση στους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένταση στην σκέψη του κόσμου για να εμφυσήσουμε στους συμπολίτες μας, την αντικειμενική γνώση και κρίση για να μπορέσει έτσι ο καθένας να σπάσει τα δεσμά των μύθων και της μισής αλήθειας για τον τόπο μας.
Γιατί τελικά ο καλός ο στρατηγός κερδίζει την μάχη πριν την δώσει.

Η εξουσία τιμωρεί μία φορά αυτούς που δεν την κατέχουν
δύο φορές αυτούς που υποτάσσονται,
και τρεις φορές αυτούς που δεν την διεκδικούν.

Εμπρός μαζί μας για μία υψηλή πολιτική χαμηλού κόστους.
Η αγάπη και ελπίδα για τον τόπο μας ούτε πωλούνται ούτε αγοράζονται

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...